05-05-2024 22:03

Hayalinizdeki bahçe avuçlarınızda: FANCY PLANTS

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/03/2021
Kişiye özel tasarladığı birbirinden güzel mini bahçeleri, lnstagram’daki fancyplants.izmit hesabı aracılığıyla satışa sunan Güzin Duran, hayallerimizdeki bahçeyi evlerimize getiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

İçinde birbirinden ilginç bitkilerin, sevimli tavşanların, kırmızı mantarların, rengarenk çakıl taşlarının olduğu; özenle dizayn edilmiş, huzur dolu bir bahçe düşünün… Ve şimdi o bahçeyi avuçlarınızın arasına alın!

İşte, Güzin Duran’ın yaptığı iş tam olarak bu… Duran, gidemediğimiz o güzel bahçelerin yaşattığı huzuru, birbirinden şık tasarımlarla evlerimize getiriyor. Güzin Hanım’ın sukulentler ve birbirinden sempatik aksesuarlarla yaptığı mini bahçeler, hayat bulduğu her ortama neşe ve enerji katıyor.

Güzin Duran, kızıyla daha fazla vakit geçirmek için iş hayatına nokta koymuş bir ev hanımı… Kızını büyütürken, boş vakitlerinde hobi olarak yapmaya başladığı mini bahçeler çok beğenilince, onun da girişimcilik öyküsü başlamış. Hobisini kazanca dönüştürmeye karar veren Güzin Hanım, sadece evinin bir bölümünü atölyeye çevirmekle kalmamış, Instagram’da fancyplants.izmit markasıyla satış yapmaya da başlamış.

 

HER ŞEY BİR HEDİYEYLE BAŞLADI

Güzin Duran, yaşadığı süreci şu sözlerle özetliyor: “Pandemi öncesinde bir aydınlatma mağazasında çalışıyordum ancak kızım Hüma ile daha fazla vakit geçirebilmek için işimden ayrıldım. Bu süreçte kayınvalidem, evde bakmam için bana büyük bir salon bitkisi hediye etti. Bir bitkiyle ilk kez o zaman haşır neşir oldum.

Ona baktıkça, ilgilendikçe, büyüdüğünü gördükçe enerjisinin bana ve evime iyi geldiğini fark ettim. Sonra başka bitkiler de almaya, onları süsleyerek evimin dekorasyonunda kullanmaya başladım. Evime gelen dostlarım yaptığım çalışmaları beğendi. Bu sefer onlara da hediye olarak mini bahçeler tasarlamaya karar verdim. Bir süre sonra bu işi o kadar çok sevdim, kendimi öyle kaptırdım ki eşim Cem ile beraber kendimizi sürekli sukulentler tasarlarken bulduk.

 

YARATICILIĞIMA GÜVENİYORUM

Eşimin ablası Özden Duran’ın, bu hobimizi işe dönüştürmemiz noktasındaki teşvikiyle kolları sıvadık. Fancy Plants’in hikayesi işte böyle başladı.”

Güzin ve Cem Duran çifti, ilk iş olarak bir Instagram sayfası açmış, böylece kişiye özel mini bahçelerin satışını yapan fancyplants.izmit sosyal medyadaki yerini almış. Fancyplants.izmit sayfasının kısa sürede büyük ilgi görmesi, çifti daha da motive etmiş.

Siparişlerini Instagram üzerinden ya da telefonla alan Duran çifti, birkaç hafta içinde siparişlere yetişemez olmuş. Güzin Hanım, bu ilginin sebebini şöyle açıklıyor: “Sınırsız bir hayal gücüm var ve yaratıcılığıma çok güveniyorum. Ürünlerimi tasarlarken sürekli yeni fikirler üretiyorum ve işimi sevgiyle yapıyorum. Eşim de işinden arta kalan zamanlarda bana destek oluyor. İş birliğiyle ortaya çok güzel işler çıkarıyoruz.”

KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR

Güzin Duran, Instagram sayfasındaki ürünlerin satışını gerçekleştirdiği gibi kişiye özel de tasarımlar da yapıyor. Müşterilerinin yönlendirmesiyle onların hayalindeki mini bahçeleri yaratıyor. 

Güzin Hanım, bu konuda “Sukulentlerimi, sevdiklerine hediye olarak tercih eden pek çok müşterim var. Böyle durumlarda, müşterimle birlikte yol alıyoruz. O, mini bahçeyi armağan edeceği kişinin özelliklerini anlatıyor, ben de tasarımımı bu doğrultuda yapıyorum.

Hem kişilerin isteği doğrultusunda hem de çok titiz çalıştığımız için ortaya çıkan ürün hepimizin içine siniyor. Butik çalışarak hiçbir yerde bulunamayacak sukulentler üretiyoruz” diyor.

ATÖLYE KURACAĞIM

Güzin Hanım, ürünlerine gösterilen ilgiden fazlasıyla memnun. Öyle ki bu ilgi onu büyük bir atölye açmak için de motive etmiş. “Şimdi hedefim, keyifle çalışacağım bir atölye ve ardından da ürünlerimi sergileyebileceğim bir mağaza açmak” diyen Güzin Duran, sözlerine şöyle devam ediyor: “Şu anda tasarımlarda kullandığım bitki ve mini aksesuarları tedarikçilerden temin ediyorum. Atölyemi açtığımda sukulentlerimi kendim yetiştirmeyi, aksesuarları da bizzat üretmeyi planlıyorum.

Ayrıca mini bahçelerimi şimdilik şık saksılara yapıyorum ancak önümüzdeki günlerde sandıklarla ve daha büyük kasalarla da çalışacağım. Ortaya çok güzel tasarımlar çıkacağından eminim. Bu konsept yurt dışında çok ilgi görüyor. Eminim ülkemizde de çok beğenilecektir.”

İLETİŞİM

Instagram: @fancyplants.izmit

Telefon: 0545 429 09 40

NASIL ARANDI: #fancy plants # çiçek # mini bahçe # bitki # kocaeli # 8 mart # kadın # girişimci # güzin duran

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.