19-04-2024 15:13

Jakabo’nun klibini İzmit’te çektiler: BADİ GARDİ

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 14/09/2021
Blues rock grubu Badi Gardi’nin yeni şarkısı Jakabo, müzik listelerinde adından söz ettirmeye başladı
.stripslashes($urun->baslik).

HAZIRLAYAN: ENSAR GERÇEK

 

Müzik köşemizde bu ay dostlarım var. Önemli nedenleri var. Anlatacağım!! Önce biraz kendilerinden bahsedeyim. Badi Gardi; bas gitarda Bora Özçoban, vokalde Çağrı Döner, elektrik gitarda Türkay Aktekin ve davulda Görkem Çakır’dan oluşan, 2013 yılından beri kendilerine özgü blues yürüyüşleriyle güzel işler yapan, önemli dinleyici kitlesine sahip blues rock grubu. Gelelim geçen ay tüm dijital platformlarda dönen ve müzik listelerinde adından söz ettiren yeni şarkıları Jakabo’ya...

Benim için en önemli özelliği bu klibin İzmit’te çekilmiş olması. Kocaeli Hayal Kahvesi’nde çekilen Jakabo’da benim de yer alıyor olmam, ayrı bir gurur. Tamam, çok değil, belki 3-5 saniye göründüm ama artık ben de ünlüyüm!! Şaka bir yana röportaj yapmak isterken kendimi bir anda klibin içinde buldum. Bana bu fırsatı veren Square Film ekibinden kardeşlerim Şeymanur & Bahadır Meydan’a, sevgili Merve Özgen’e, fotoğraflar için Bülent Badiş’e sonsuz teşekkürler. Badi Gardi sizleri de çok seviyorum, bana hayatımda unutamayacağım bir anı bıraktınız. Enerjiniz hiç bitmesin, bol bol konserler verin, konserleriniz tıka basa dolsun.

Ve sorular...

Badi Gardi kimlerden oluşuyor, dinleyici kitlesi ve tarzınızdan biraz bahsedelim istiyorum. Nereden başlayalım?

Badi Gardi dört kişiden oluşuyor. Çağrı Döner, Bora Özçoban, Türkay Aktekin ve Görkem Çakır. Biz blues tabanlı rock müzik yapıyoruz. Kendi şarkılarımız haricinde cover da çalıyoruz fakat kurulduğumuz günden beri önceliğimiz pek bilinmeyen şarkıları araştırarak ‘bizce’ düzenlemek oldu. Dinleyicilerimiz de bu durumdan memnun. Sahne repertuvarımız sürekli değişiyor, dolayısıyla çok farklı tarzda dinleyiciyi yakalıyoruz.

Eser Taşkıran ve Umut Kuzey’in sizlere olan katkılarından da bahseder misiniz?

Eser Taşkıran bizim için çok önemli, onu anlatmak için bu sayfa yetmez. Bize her türlü desteği veriyor, en önemlisi ağabeylik yapıyor, elini sürekli sırtımızda hissediyoruz. Umut Kuzey ve dolayısıyla Arpej ailesiyle tanışmamıza da Eser önayak oldu, birlikte güzel işler çıkarmak için omuza omuza verdik.

Ağaç Ev’de çalıyor olmayı nasıl anlatırsınız bizlere?

Ağaç Ev... Biz oraya ‘evimiz’ diyoruz. Kadıköy’de başka bir mekanda sahneye çıkmıyoruz. Başta Burak Ocakçı olmak üzere Ağaç Ev’in tüm çalışanları bizim çok değer verdiğimiz dostlarımız, kardeşlerimiz. Aramızda karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan çok güçlü bir bağ var.

KLİP, İZMİT’TE ÇEKİLDİ

Yeni şarkınız Jakabo’nun hikayesini sizlerden dinlemek istiyorum. Klibi İzmit’te bir mekanda çekmek kimin fikriydi?

Bora: Eser Taşkıran’ın yazdığı bir rif üzerine doğdu şarkı. Yıllar önce bir şarkıda kullandı bu rifi, kafaya kazınan bir rif olduğu için peşini bırakmadım. Şarkının maketini Çağrı’ya yolladığımda önce beraber bazı düzeltmeler yaptık. Aradan iki saat geçmeden Çağrı sözleri yazmış, kayıt yapmış ve bana göndermişti. Klibi İzmit’te çekme fikri yönetmenimiz sevgili Bahadır Meydan’dan geldi, çok da güzel oldu. Komşu şehir olmasına rağmen yıllardır gelme fırsatımız olmamıştı. Konserlerde sık sık görüşürüz artık

İzmit denilince aklınıza gelen ilk şeyi paylaşır mısınız?

Bora: İzmit denilince tabii ki sen geliyorsun Ensar.

Görkem: Saray helvası ve efsanevi kadrosuyla doksanlı yılların Kocaelispor’u :)

Klipteki performansımı nasıl buldunuz?

Gayet iyi durdun yanımızda :)

Grup olarak sahne almak, bırakın onu bir araya gelip prova yapmak bile zordur. Bir çok grubun zaman zaman dağıldığını, sonra tekrar bir araya geldiğini görüyoruz. Sizde bu durumlar nasıl?

‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ demiş Ziya Paşa. Müzik için bir aradayız, birlikte bir iş yapıyoruz ve en başından beri bunun bilincindeyiz. Birbirinden tamamen farklı dört karaktere sahip olsak da işini doğru, iyi ve güzel yapmak isteyen insanlar olarak günlük hayatta ‘ego’ diye tanımlanan şey her neyse onu askıya astık. Yıllar içerisinde çok sıkı bir dostluğumuz da oldu. Daha ne olsun?

Müzik uzun süre getirisi olan bir meslek değil. Müziğin kaderini değiştirecek önerilerinizi, düşüncelerinizi merak ediyorum. Sizce yeni müzik piyasası, yeni konserler nasıl oluşacak?

Müzik sektörü deniliyor ya hani, aslında henüz (ve maalesef hala) sektör olamadık. Pandemi döneminde bunu tüm çıplaklığıyla gördük.

YOLDA JAKABO İYİ GİDER

Tatile giderken aracınızda Badi Gardi dinler misiniz? Dinlerken ki düşünceleriniz neler? Hangi parçalarınızda gaz pedalına daha çok basıyorsunuz?

Tabi ki dinleriz. Dinlemeyeceğimiz şarkıyı paylaşır mıyız? Aynı şekilde dinlemediğimiz şarkıyı sahnede de çalmayız. Yolda Jakabo iyi gider :)

Hayatımızda tüketimle ilgili ciddi bir israf var. Zamanı değerlendirme bunların başında geliyor. Alışveriş çılgınlığı, dijital platformlar, sosyal medya. Siz kendinizi bunların neresinde görüyorsunuz?

İnsanların tercihleriyle ilgili yorum yapmamız veya onlara doğruyu gösterir gibi konuşmamız uygun olmaz. Günümüzde kişiler; kendilerini istedikleri konuda geliştirebilmek, zamanı verimli kullanabilmek, doğruyu-yanlışı ayırt edebilmek için gereken tüm bilgilere anında ulaşabiliyor. Önemli olan amaç ve bilinç.

Biz de sosyal medyayı aktif olarak kullanıyoruz fakat dozunda olduğunu düşünüyoruz. Kişisel hesaplarımızı takip edenler nerede, ne yediğimizi, nerede oturduğumuzu bilmez.

Takipte kalın: Instagram: @badigardiofficial

NASIL ARANDI: #ensargerçek #köşe #müzik #müzikköşesi #köşeyazarı #jakabo #klip #badigardi #bluesrock #grup #basgitar #vokal #elektrogitar #davul #ağaçev #badigardiofficial

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.