03-05-2024 07:28

İzmitlilerin dergisi: İzmit Kafası

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 27/04/2021
İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan İzmit’in ve Kocaelispor’un tarihinin anlatıldığı İzmit Kafası Dergisi’nin lansmanı gerçekleştirildi
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: TİLBE GÜN

 

İzmit Belediyesi tarafından hazırlanıp yayın hayatına ilk adımını atan İzmit Kafası Dergisi düzenlenen törenle İzmit halkına tanıtıldı. Kocaelispor’un 55. kuruluş yıldönümü ve Dünya İzmitliler Günü olan 24 Nisan’a atıfta bulunan derginin lansmanı Yahya Kaptan Gülümse Kafe’de gerçekleşti.

 

 

BASIN YAYIN BİRİMİ

Derginin lansmanına; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Kocaelispor eski futbolcusu Kaan Dobra ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye basın yayın birimi tarafından hazırlanan derginin yayın kurulunda Cem Şakoğlu, Sercan Al yer alırken genel yayın müdürü Ozan Ezgenç, yazı işleri sorumlusu Gönül Efe, editörler Umut Karagöz, Ebru Ergün ve Ahmet Hazer oldu.

 

KEYİFLE OKUNACAK

İzmit Kafası Dergisi’nin tanıtım töreni Hüseyin Erol’un arşivine ait olan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başladı. Bando takımı eşliğinde söylenen İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi. İlk sözü  derginin yayın kurulu üyesi aynı zamanda Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı olan Cem Şakoğlu aldı. Cem Şakoğlu, “İzmit’e özel bir dergi çıkartma fikrini başkanımız Fatma Kaplan’a anlattığımızda bizi destekledi. Amacımız İzmit’in önemli insanlarını ve İzmit’i okurlarımıza anlatmaktı. Dergiyi hazırlarken siyasetten uzak keyifle okunacak bir yayın olmasına önem gösterdik ve çok emek harcadık. Umarım keyifle okunur” dedi.

 

 

İZMİT’İN BEBEĞİ

 Ardından söz alan  Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “Dünya İzmitliler ve Kocaelispor kuruluş tarihi olan 24 Nisan’da tarihe bir not daha düşmek istedik. Dergimiz gerek yerel gerek ulusal anlamda edebiyatımızın ve sanatımızın değerli ustalarıyla yeni filizlenmekte olan yetenekleri bir araya getirerek nitelikli bir harmanın anlayışını taşıyacak. Bu dergimiz İzmit’in dünyaca tanınan bir kent olması için gayretlerimizin sembolüdür. Şehrin değerlerini yeni nesillere aktarmak, geçmiş ile gelecek arasında köprü olma çabamızı da içeren içeriklerle bir sonraki sayılarımızla da raflardaki yerimizi alacağız. Dergiyi çıkarmak çok meşakkatli bir iş ve bu anlamda İzmit Kafası Dergisi’ni İzmit Belediyesi’nin bebeği olarak görüyorum. Emek veren dergimizin basın yayın müdürlüğü ekibini kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Lansman, yerli müzisyen Gül Özgüner Altın ve orkestrasının seslendirdiği İzmit türküleriyle sonlandı.

 

 

 

NASIL ARANDI: #izmit belediyesi #izmit kafası #fatma kaplan hürriyer #cem şakoğlu #dergi #kocaeli #güncel #lansman

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.