25-04-2024 11:44

Hayat Tinymoco'da Güzel!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Maşukiye’de hizmet veren Tinymoco doğanın tam kalbinde, sakin ve huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenleri birbirinden şirin 4 tiny house ve konforlu otel odalarında ağırlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: Zeynep Akar     Fotoğraflar: İsmail hakkı Timuçin

Dere kenarında minicik bir ev, sadece size ait yemyeşil bir bahçe, kapınızın önünde sıcak jakuzi… En sevdiğiniz şarkının melodisine kuş sesleri eşlik ediyor, terasınızdaki salıncakta sıcacık çayınızı yudumlarken derede mutlu mutlu yüzen ördekleri izliyorsunuz. Evet, hayat size güzel çünkü Tinymoco’dasınız! Tinymoco, Maşukiye’de hizmet veren ve misafirlerini bu masalsı ambiyansta ağırlayan çok şirin bir konaklama tesisi. Bahçesinden geçen derenin kenarına konumlandırılmış 4 adet müstakil bahçeli tiny house, 5 standart oda ve 1 süit odasıyla hizmet veren Tinymoco, kapılarını kısa bir süre önce açmış olmasına rağmen gerek konsepti gerekse sunduğu kaliteli hizmetle adını hemen duyurdu. Doğanın tam kalbinde sessiz, sakin, huzur dolu birkaç gün geçirirken konforundan ödün vermek istemeyenlerin ilk adresi olan tesis, misafirlerine sunduğu imkanlarla da adından sıkça söz ettiriyor.

DENEYİMLİ İŞLETMECİ

Tinymoco’nun kurucusu, Sapanca’da 30 yıldır yeme-içme sektöründe hizmet veren ve bu alanda oldukça tecrübeli bir isim olan Hayati Öztürk. Uzun seneler restoran işletmeciliği yapan Hayati Bey, mesleki deneyimini turizm alanında da değerlendirmeye karar verince, işe şu anda üzerinde Tinymoco’nun bulunduğu Maşukiye’deki araziyi satın alarak başlamış. İçinde eski bir köy evinin de bulunduğu alanı sımsıcak bir konaklama tesisine dönüştürmek için kolları sıvayan Hayati Öztürk, süreci şu cümlelerle anlatıyor: “Turizm sektöründe de faaliyet göstermeye karar verdiğimizde, Maşukiye’de bulunan bu arazinin projemiz için çok uygun olduğunu gördük. İçinde eski bir köy evi de bulunan 2 bin 500 metrekarelik bu alanı satın alarak 2022 ocak ayı itibariyle çalışmalarımıza hız verdik. İlk iş olarak mevcut köy evini restore ettik; ardından da 4 adet tiny house alarak arazinin yanından geçen derenin kenarına yerleştirdik.”

DOĞAYLA İÇ İÇE

Tinymoco, şu anda restore edilen köy evinin içerisindeki 5 standart, 1 süit oda ve bahçedeki 4 adet tiny house ile hizmet veriyor. Tamamen müstakil bir alanda doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler ya da romantik bir tatil hayal edenler daha çok tiny house’ları tercih ederken; Kartepe’nin sunduğu sayısız aktiviteyle hareketli bir hafta sonu planlayanlar otel odalarında konaklamayı seçiyor. Tinymoco’da her iki misafir grubunun rahatı ve konforu için tüm detaylar düşünülmüş. Oda kahvaltı konseptiyle hizmet veren tesiste bulunan tiny house’ların hepsi 2 katlı ve toplam 26 metrekare kullanım alanına sahip. Ayrıca her evin 40’ar metrekarelik oldukça geniş bir verandası bulunuyor. İki çocuklu bir aileyi rahatlıkla ağırlayabilecek şekilde dizayn edilen evlerde yerden ısıtma, 24 saat sıcak su, küçük bir mutfak, oturma grubu, duş ve tuvalet, televizyon, buzdolabı, elektrikli ocak, su ısıtıcı, kahve makinesi ve çeşitli mutfak gereçleri mevcut. Dileyen misafirler, alışverişlerini yaparak evde diledikleri gibi yemek pişirebiliyor.

DEREYE SIFIR

Evlerin, aynı zamanda yaşam alanı olarak kullanılan geniş verandaları dereye sıfır olacak şekilde tasarlanmış. Her birinde ısıtmalı jakuzi, barbekü, oturma grupları ve salıncak bulunan verandalar, misafirlerin mahremiyetini maksimum düzeyde koruyacak şekilde planlanmış. Hayati Bey, misafirlerinin bu alanda çok keyifli vakit geçirdiğini söylüyor ve ekliyor: “Hem çiftler hem de çocuklu aileler tiny house’ların verandasını çok seviyor. Burada, sadece kendilerine özel bir bahçenin içinde derede yüzen ördekleri izleyerek barbekü yapıyor, jakuziden faydalanıyor, mutlu sofralar kurarak doğanın kalbinde uzun uzun sohbet etmenin keyfini yaşıyorlar.” Tinymoco, otel misafirlerinin rahatı ve konforu için de oldukça şık odalar tasarlamış. Tesisteki 5 standart oda, 2 kişilik olarak dizayn edilmiş ancak ihtiyaç halinde ilave yatak temin edilebiliyor. Tinymoco’nun süit odası ise adeta bir kral dairesi… Bölgenin doğasına uygun olarak country tarzda dekore edilmiş olan süit oda, misafirlerini oldukça geniş bir alanda ağırlıyor. İçerisinde şöminesi, mutfağı, oturma grubu ve jakuzisi bulunan oda, konforundan ödün vermeden doğanın tadını çıkarmak isteyen tatilciler için harika bir alternatif.

NELER YAPILABİLİR?

Peki, Tinymoco’da konaklayan misafirler, bir günlerini nasıl geçiriyor? Aslına bakılacak olursa, bölgede yapılabileceklerin sınırı yok. Kış aylarında Kartepe Kayak Merkezi’ne çıkabilir, Maşukiye’nin doğal güzelliklerinden dört mevsim yararlanabilirsiniz. Ormanya’yı ziyaret edebilir, göl kıyısında yürüyüş yapabilir, trekking parkurlarında yeni rotalar keşfedebilir, zipline ile adrenalini doruklarda yaşayabilir, ATV turlarına katılarak aksiyon dolu saatler geçirebilirsiniz… Ya da belki Tinymoco’nun güvenli ve huzur dolu ortamından ayrılmak istemez; tesisin yemyeşil bahçesinde çayınızı, kahvenizi yudumlamayı, dalından meyve yemeyi, Tinymoco’nun sevimli kedileriyle oynayarak zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Eğer siz de günlük hayatın koşturmasından, iş yaşamının stresli temposundan, şehrin kirli havasından birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşmak; ruhunuzu doğanın şifalı sessizliğiyle dinlendirmek isterseniz, Tinymoco’yu mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Unutmadan hatırlatalım, hayvan dostu bir tesis olan Tinymoco’ya küçük ırk dostlarınızla birlikte gidebilir, keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

 

 

İLETİŞİM:

Maşukiye Mah. No: 11

Maşukiye/KOCAELİ

Tel: 0545.1676723

Instagram: @tinymoconcept

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # tinymoco # maşukiye # hotel

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.