27-07-2024 08:14

Gölcük Belediyesi edebiyatla anılacak

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 18/09/2023
Gölcük Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen edebiyat sempozyumları 'Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu' ile devam ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen edebiyat sempozyumlarının beşincisi olan Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu'nun tanıtımı gerçekleşti.

Tanıtım programında konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük'ün adının sanat, kültür ve spor gibi faaliyetlerle duyulması istiyoruz” dedi. Sempozyum tanıtımı; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye başkan yardımcıları Fikret Ormancıoğlu ve Ahmet Karadağ, Gölcük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşe Tuba Sarıgül ve basın mensuplarının katılımıyla Örcün Sultan Kafe’de düzenlendi.

"GÖLCÜK'ÜN KÜLTÜR, SANAT VE SPOR GİBİ FAALİYETLERLE ANILMASINI İSTİYORUM"

Tanıtım programında katılımcılara bölgeyi tanıtan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; "Bulunduğumuz bölge Osmanlı döneminde zaviye olan bir yer. Zaman içinde mezarlık alana dönüşmüş. Biz burada güzel bir alan oluşturmaya çalıştık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle piknik ve çocuk oyun alanı ve mescit yapıldı. Neden edebiyat sempozyumu derseniz; ilçemizin adını sanat, kültür ve spor gibi faaliyetlerle duyurmaya çalıştık. Bunlarla ilgili özgün işler yapmaya özenle gayret ettik. İlk edebiyat sempozyumu ile ilgili konuyu kıymetli hocam Ali Kurt ile konuştuk. Servet-i Fünun dergisi üzerine uzun bir sohbet ettik. Aslında Servet-i Fünun, Türk dilinin zirvesidir desek yanlış olmaz. Derginin genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet İhsan Tokgöz uzun yıllar Değirmendere, Gölcük'te oturdu. Biz dolayısıyla bu konuyu gündeme getirmek istedik. Gölcük’deki sempozyum büyük önem arz ediyor. Gölcük’ün kültür, sanat ve spor faaliyetleri adına adının duyulması istiyorum. Türkiye'deki çok sayıda üniversitenin akademisyenlerinin de katılımıyla yine çok güzel bir sempozyum olacak” dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GÖLCÜK'TE ÇOK GELİŞMİŞ"

Programa katılan Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ise şunları söyledi; “ Kültür sanat ve spor dallarıyla Gölcük'te aktif ve ciddi bir şekilde ilgilenilmesi beni çok sevindirdi. Belediye dendiğinde aklınıza hep çöp toplamak geliyor. Son dönemde bu konuda sosyal belediyecilik dediğimiz kavram oldukça gelişti. Ben sosyal belediyeciliği Gölcük'te de çok gelişmiş gördüm. Benim Gölcük ilçesindeki görevimin bugün dördüncü günü. Başkanımız Ali Yıldırım Sezer ile sabah bir okul ziyareti yaptık. Sağ olsun sonrasında Kaymakam Bey böyle bir basın toplantısı yapacağız, gelir misin diye sordu. Benim meslek hayatım boyunca bir adetim var. Davet edildiğim yere erinmem, davet edilmediğim yerde görünmem. Kim beni bir yere davet ediyorsa oraya kendimi mecbur hissediyorum. Beş dakika dahi olsa uğrarım. O vesileyle geldim, sizlerle tanıştım. Yapılacak sempozyum bizim tarihimizi anmaya yönelik önemli bir akım. Umarım çok faydalı olur. Başta ilçemizin ardından şehrimizin kültür, sanat etkinliklerine bin kat daha fazla değer katar.”

22 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek anısına gerçekleştirilecek olan sempozyum Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı'nda gerçekleşecek. Sempozyum, 22 Eylül Cuma günü saat 11.00’da başlayacak. Sempozyumun açılış bildirisi; Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yapılacak. Birçok üniversiteden akademisyen ve Türkiye’nin farklı illerinden şair ve yazarların katılacağı sempozyumun ilk oturumunu edebiyatçı, şair, yazar ve gazeteci Beşir Ayvazoğlu gerçekleştirecek.

NASIL ARANDI: #gölcük # gölcük belediyesi # ali yıldırım sezer # sempozyum # edebiyat # kültür

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.