08-05-2024 08:49

Evinizi güzelleştirmek için: Beyazıt Home 1981

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/09/2023
Derince’de bulunan Beyazıt Home 1981, kişiye özel tasarımlarla evinizi güzelleştiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Ev dekorasyonunun temel taşlarından biridir perdeler. Bu yüzden perde seçimi de uygulaması da çok önemlidir. Perde seçiminizle evinize yeni bir soluk kazandırabilir ya da tam tersi oluşturduğunuz dekorasyonu zedeleyebilirsiniz. Bu yüzden işi, uzmanına teslim etmekte fayda var. Çocuk yaştan itibaren mesleğin içinde olan, tasarımdan dikime sektörün her aşamasında var olan Beyazıt Home’un sahibi Abdurrahman Beyazıt, 19 yıllık şahsi, 42 yıllık mağaza tecrübesiyle evini güzelleştirmek isteyenleri mağazasına bekliyor.

Abdurrahman Bey, sizi tanıyarak başlayalım.

1988 İzmit doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Derince’de, liseyi ise İzmit’te tamamladım. Dedem İsmail Beyazıt’ın teşviki ile 1981 yılında Beyazıt Ticaret adıyla manifatura, mefruşat ve tuhafiye alanında hizmet veren bir mağaza kurulmuştu, çocukluğum ve okul yıllarım mağazacılığa aşina olarak geçti. Babam ile amcam hizmet ve sunum alanında yıllarca birlikte çalıştı. Babam 2000 yılında çalışma hayatını sonlandırarak mesleği bıraksa da ben baba mesleğini devam ettirmek istedim. Yaklaşık 7 yıl amcamın yanında çalıştım, sonrasında aynı sektörde farklı yerlerde iş deneyimlerim oldu. 2015 yılında ise Beyazıt Home 1981’i kurdum, o gün bu gündür aynı çatı altında müşterilerime hizmet veriyorum. Bu mesleğe atılırken Avrupa ülkelerinin tamamında geçerli olan dekoratif el sanatları lisansı ve iş yeri açma belgesi edindim. Ve yine aynı alanda kalfalık belgesini de dosyalarımın arasına koymayı ihmal etmedim.

Beyazıt Home 1981’i kurmaya nasıl karar verdiniz?

Mesleği farklı bir noktaya taşımak gerektiğini düşünüyor, mağazamıza gelen misafirlerimize aynı zamanda tasarım da sunmak istiyordum. Tül ve perde, ev dekorasyonunun temel taşlarını oluşturur. Perde seçiminizle evinize yeni bir soluk kazandırabilir, küçük dokunuşlarla bambaşka sonuçlar elde edebilirsiniz ya da tam tersi özenle oluşturduğunuz dekorasyonu zedeleyebilirsiniz. Burada risk alarak, tamamen Allah vergisi olan tasarım ve bakış açımı öne çıkarmak istiyordum. Çevremin de teşvikiyle Beyazıt Home 1981’i kurmaya karar verdim.

 

DİKİMİNİ DE YAPIYOR

Peki, Beyazıt Home 1981’de ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Beyazıt Home 1981’de tül, perde, duvar kağıdı, taş duvar, ev tekstili satışı ve uygulaması yapıyoruz. Bizi sektördeki diğer firmalardan ayıran en önemli özellik; dikimi bizzat yapmamız ve sektördeki diğer mağazaların da bizi takip ediyor olması. Bizde süreç şöyle ilerliyor: Tül ya da perdeye ihtiyacı olan müşterilerimiz bize geldiğinde önce kumaş seçimini yapıyor, ardından uygulamanın yapılacağı eve giderek ölçü alıyoruz. Sonraki aşama ise tasarım. Aldığımız ölçüler ışığında tasarımı yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Bu aşamada ürünleri tekrar gözden geçiriyoruz, uyumuna bakıyoruz, olmadı değişikliğe gidiyoruz. Karar verildikten sonra uygulamaya geçiyoruz, anahtar teslim montaj yapıyoruz.

Karar aşamasında müşterilerinize tavsiyede bulunup yönlendirme yapıyor musunuz?

Müşterilerimize seçim yaptıktan sonra ürünün işlevselliği ve estetik noktasında mutlaka tavsiyelerde bulunuyoruz. Perdenin renk ve modelinden kumaşın özelliğine, uygulanacağı odanın ışık almasından dekorasyonuna kadar her noktayı gözden geçirdikten sonra yönlendirme yapabiliyoruz. ‘Bu odaya bu perde olmaz’ dediğimiz zamanlar da oluyor, rengini ya da kumaşı değiştirmenin daha iyi sonuçlar vereceğini söylediğimiz zamanlar da. Müşterilerimiz de sağ olsunlar bizim tavsiyelerimize kulak veriyor, birlikte düzeltmeleri yaptıktan sonra yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Müşterilerimiz diretse bile olmayacak işi özür dileyerek yapmıyoruz.

ÇEYİZLİK ÜRÜNLER

Mağazanızda tül-perde dışında ürünler de görüyorum.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; tül ve perdede kumaş kalitesinden asla ödün vermiyoruz, ülkemizin en bilindik markalarıyla çalışıyoruz. Perde ve koltukla uyumlu minder ve örtü gibi aksesuarların imalatını da yapıyoruz. Öte yandan taş duvar ve duvar kağıdı uygulamaları da yaparak, ev dekorasyonu anlamında müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Bunların yanı sıra çeyiz anlamında nevresim takımı, yatak örtüleri, salon takımları, sehpa örtüleri ve havlu takımı satışlarımız da mevcut.

 

Ürünlerin temizliği konusunda da yardımcı oluyor musunuz?

Ürünlerimizin çoğu iki yıl garantili. Garantisi bittikten sonra da müşterilerimizle kontağımız devam ediyor. Uygulamasını yaptığımız tül ya da perdeler için temizlik hizmetini ancak yönlendirdiğimiz firmalar aracılığı ile veriyoruz.

MARKALAŞMAK İSTİYOR

Abdurrahman Bey, bundan sonraki hedeflerinizi de öğrenmek isterim.

Yaklaşık 19 yıldır bu işi yapıyorum, artık tecrübeliyim diyebilirim. Yakın ve uzun vadede hedefim marka haline gelmek. Türkiye şartlarında, pandemi ve ekonomik gidişattan dolayı bu fikrimin üzeri biraz tozlandı ancak uygun pozisyonu bekliyorum. Tekstil anlamında, kişiye özel çalışmalarımızla veya seri üretim yaparak bir marka haline gelmek istiyorum.

 

Dikim atölyenizin hemen yanında bir de ahşap atölyesi var, ahşapla da ilgileniyorsunuz sanırım.

Şu anda bütün mesaimi tekstil alanında harcıyorum fakat faaliyet alanımızın içerisinde kuksa kaşık oymacılığı, dekoratif ahşap objelerin imalatı, ahşap vestiyer, gardırop, şifonyer, yatak, koltuk gibi ürünlerin imalatı ve bu ürünlerin cilalanması da var. MDF ve sunta gibi ürünlerle çalışmıyorum, hayran olduğum materyal ahşap. Yakın dostlarıma ya da istek üzerine ev dekorasyonunu tamamlayıcı, aksesuar niteliğinde mobilyalar yapıyorum. Ahşapla uğraşmayı çok seviyorum ancak iş yoğunluğundan dolayı çok fazla vakit ayıramıyorum.

 

İstiklal Caddesi No: 224 Derince/KOCAELİ

Instagram: @beyazithome

Web: www.beyazithome.com

NASIL ARANDI: #beyazıt home # perde # ev # tekstil # dizayn # dekorasyon # derince # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.