24-04-2024 04:13

En büyük tutkusu ayakkabılar: Gültaç Baruksal Düren

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2021
Gerek iş gerekse sosyal hayatında şıklığından ödün vermeyen eczacı Gültaç Baruksal Düren, tarzını ‘zamansız ve modern-şık’ olarak tanımlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

 

Stil sayfalarımızın yeni konuğu, ilimizin genç ve başarılı eczacılarından, Eczane Gültaç’ın sahibi Gültaç Baruksal Düren. Gerek iş yaşamında gerekse sosyal hayatında şıklığından ödün vermeyen Düren, tarzını ‘zamansız ve modern-şık’ olarak tanımlıyor. En büyük tutkusu topuklu ayakkabılar ve yaz-kış vazgeçemediği elbiseler olan Gültaç Hanım, gardırobunun kapılarını Kocaeli Life okurları için araladı.

 

YAŞAM

Nerede yaşıyorsunuz?

Yahya Kaptan’da, Armada 5 sitesinde yaşıyorum.

 

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Evimizi seçerken, eşimin de benim de işlerimize yakın olmasını isteyerek yola çıktık. Yahya Kaptan’ın artık İzmit’in ikinci çarşısı konumunda olması; her yere ve her şeye ulaşım kolaylığı sağlaması; ayrıca ailemizin de bu mevkide oturması bizim için en büyük etkenlerden oldu.

 

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Evimde en sevdiğim eşya, sanırım aile resimlerimiz. Her biri ayrı bir hikaye, ayrı bir anı ve mutluluğu barındırıyor ve ben her gün evimde onların önünden geçerken gülümsüyorum.

 

Çalışıyor musunuz, boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evet, eczacıyım. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Yüksek ihtisasımı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde farmakoloji üzerine tamamladım. Cihan Hastanesi karşısındaki Eczane Gültaç’ın sahibiyim. 5 yıllık evliyim ve bu ara zamanımızın çoğunu, 1 yaşındaki oğlumuzla geçiriyoruz.

 

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Pandemiden ötürü son dönemde hafta sonlarımızı, çoğunlukla evde geçiriyoruz. Normalde gezmeyi çok seven bir aileyiz, eskiden ailelerimizle buluşup vakit geçirmeyi çok seviyorduk. Umarım eski normale en kısa zamanda döneriz.

Sosyal medyayı kullanıyor musunuz?

Facebbok, Twitter, Instagtram hesaplarım var ama aktif olarak en fazla kullandığım, Instagram. Sosyal medyayı kullanmayı çok seviyorum hatta bu ara en çok ilgi duyduğum alan olduğunu söyleyebilirim. Bir çok konuda bilgi sahibi olmama olanak sağladığı ve yeni şeyler keşetmeye imkan verdiği içinde çok kullanıyorum.

 

En son izlediğiniz film?

Oğlumun doğmasıyla birlikte televizyonla ilişkimiz bayağı kötü ama en son izlediğim film, Contratıempo. Tabii, arkadaşlarımın önerisiyle Netflix’de bir çok film ve dizi de izleme listemde.

 

En sık dinlediğiniz albüm?

Müzik dinlemeyi çok severim. Tek bir albüm ismi veremiyorum çünkü her türlü müziği dinlemek hoşuma gider. Bununla beraber, sanırım bu son zamanlarda yeni nesil müzik tarzlarına pek alışamadım ve ‘nostalji her zaman iyidir’ mottosuyla Sezen Aksu, Selami Şahin, Ferdi Özbeğen açıp dinliyorum çoğu zaman.

 

En sevdiğiniz yazar?

Sanırım, 7’den 70’e herkesi yazılarıyla etkileyebilen Doğan Cüceloğlu benim de en sevdiğim yazar. Vefatıyla ailemizden birini kaybetmiş gibi üzüldük. Sosyal ağı çok iyi kullanırdı. Her söyleşisi bir kitap niteliğinde, çok değerliydi benim için.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Tarzımı, zamansız ve modern-şık olarak tanımlayabilirim. Çok spor giyinen bir insan değilim. Hafta sonları maskülen ve casual parçaları tercih etsem de mesleğim gereği ve daha çok sevdiğim için şık kombinleri daha çok kullanıyorum. Topuklu ayakkabılarla başlayan bir stilim olduğunu söyleyebilirim.

 

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Bu dönemde en çok internetten alışveriş yapıyorum ama normalde alışveriş merkezi gezmeyi, butiklerden alışveriş yapmayı çok severim.

 

Kot markası?

Zara, Mango, Levis’ın kotlarını tercih ediyorum.

 

Spor ayakkabı?

Sckechers, Balenciaga, Stella McCartney.

 

Gece ayakkabısı?

Gece ayakkabısı benim tutkum diyebilirim. Gece-gündüz ayırt etmeden giyebilirim. Bu ara favorilerim Zara, The Attıco, Aquazzura.

 

Gömlek?

İpekyol, Twist, Zara, Massimo Dutti.

 

Çanta?

Moda konusunda en sevdiğim aksesuar çantadır. En çok Balenciaga, Proenza Shouler, Gucci’nin tasarımlarını beğeniyorum.

 

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Vazgeçilmezim, elbise. Yaz-kış, uzun-kısa, şifon-kumaş her renk elbiseyi severek kullanırım.

 

Moda ikonu?

İsmini, tarzıyla özdeşleştirmiş, bir gömlekle bile kendini yansıtabilen kadınları beğeniyorum. Siren Ertan en beğendiğim isim diyebilirim.

 

En son satın aldığınız şey?

En son kendime bir çanta satın aldım.

GÜZELLİK

Parfüm (günlük/gece)?

Kışın Thierry Moller Alien, yaz- kış da Coco Chanel Madomoiselle kullanmayı seviyorum. Bu ara yeni favorim Balenciaga Florabotanıca.

 

Şampuan?

Kiehl’s

 

Cilt bakım markası?

Hassas bir cildim olduğu için Bioderma ve Dr. Murad ürünlerini kullanıyorum.

 

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz?

Pandemiden ötürü bu ara saçlarımı kendim kesiyorum.

 

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Hiç estetik yaptırmadım henüz ama hiç de karşı değilim.

 

Doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Doğal beslenmenin en önemlisi olduğuna inanıyorum. Bunun dışında bir aloe vera ağacım var, ondan çıkan sıvıyı yüzüme sürmeyi seviyorum. İki haftada bir eczanemden aldığım serumlarla saç bakımı yapmayı da hiç ihmal etmem.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Pandemi öncesinde, senede 2 kez kış ve yaz sezonunda yurt dışına çıkardık. Şimdi yurt içinde, yakın şehirleri tercih ediyoruz, tarihi geziler yapıyoruz.

 

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Avrupa’yı gezmeyi çok seviyoruz. Hem kültürel açıdan çok iyi hissettiğimiz hem de gastronomi açısından çok keyif aldığımız geziler oluyor.

 

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Bodrum, en sevdiğimiz yerlerin başında geliyor. Marmaris’i de yeni keşfetmeye başladık.

 

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Çoğunlukla evdeyiz ama bu ara Başiskele sahili en çok nefes aldığımız yer.

 

Kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Kahvaltıyı çoğunlukla açık alanlarda seviyoruz. Maşşa Ocakbaşı da en sevdiğimiz mekandır. Etleriyle, mezeleriyle menüsü lezizdir, orada dostlarımızla çok keyifli vakitler geçiriyoruz. Diğer alternatif yerimiz ise Başol Steakhouse. Etin her türlü çeşidi ve ferah ortamıyla çok severiz. Çocuğumuzla da çok rahat ettiğimiz bir restoran.

 

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

Pandemiden dolayı eğlence mekanlarımız daraldığından, sandalyelerimizi alıp sahilde, açık alanda kahve içmek en büyük keyfimiz.

NASIL ARANDI: #gültaç baruksal düren # kocaeli # izmit # tarz # tarz kadın # stil kadın # moda # alışveriş # ayakkabı # kıyafet # giyim # elbise # pantolon

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.