05-05-2024 16:36

Zamansız tasarımlarıyla fark yaratıyor: T&T İÇ MİMARLIK

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2021
İki başarılı iç mimar Emel Albayrak Şenozan ve Gülnur İşcan ortaklığında kurulan T&T İç Mimarlık, zamansız tasarımları ve başarılı uygulamalarıyla fark yaratıyor. İkili, hem Kocaeli’de hem de il dışında çok başarılı işlere imza atıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR 

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

 

Emel Albayrak Şenozan ve Gülnur İşcan… Onlar, yolları hayallerinin peşinden koşarken kesişen iki başarılı iç mimar.  Çok farklı dallarda eğitim almış, iş hayatına ayrı ayrı sektörlerde atılmış olsalar da içlerinde taşıdıkları ‘tasarım’ tutkusuyla sil baştan öğrenci olmuşlar ve kader onları yeniden eğitim almaya başladıkları üniversitenin iç mimarlık bölümünde buluşturmuş.

Okul arkadaşlığı önce dostluğa, ardından da kurdukları T&T İç Mimarlık ile iş ortaklığına dönüşmüş…

Bu güzel hikayenin kahramanı olan iki başarılı kadın, şimdi T&T İç Mimarlık çatısı altında birbirinden güzel projelere imza atıyor; zamansız tasarımları ve başarılı uygulamalarıyla inşaat sektöründe fırtına gibi esiyor. Kocaeli’de yaptıkları çalışmalardan sonra Bodrum’da da bir ofis açan Emel Albayrak Şenozan ve Gülnur İşcan; eğitimleri, deneyimleri ve yaratıcılıkları ışığında hayata geçirdikleri projelerle fark yaratıyor, iç mimariye farklı bir bakış açısı getiriyor. Bu iki güçlü ve başarılı kadının ilham veren hikayesini keyifle okuyacaksınız…

 

Emel Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

Benim hikâyem aslında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra başlıyor. Uzun bir süre farklı sektörlerde çalıştım. Kurumsal işler her ne kadar güzel gibi görünse de bazen yaratıcılığımızın önündeki en büyük engel oluyor. Masa başı işlerin bana göre olmadığını fark etmem uzun sürmedi tabii. Küçüklüğümden bu yana tasarıma merakım vardı. Ben de hayalimi gerçekleştirmek için yeniden sınava girdim. Babam, 20 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Onun da desteğiyle Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde eğitimime başladım.

Gülnur Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

Ben 2006 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin restorasyon bölümünden mezun oldum. Birkaç sene özel sektörde çalıştıktan sonra İzmit Belediyesi’nde kontrolör olarak işe başladım. İş hayatıma devam ederken bir yandan da Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okudum. Kurumsal hayatın yinelenen yılları içinde hayalim olan mimarlık eğitimini almak için yeniden sınava girdim. 2016 yılında Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü kazandım. Bir yandan okurken, diğer yandan da çalışmaya devam ettim. Eğitimimin ikinci yılında çift ana dal yaparak mimarlık eğitimi de almaya başladım. 9’uncu senemde İzmit Belediyesi’ndeki işimden ayrılarak, özel sektöre geçiş yaptım. Yıllardır kazandığım iş tecrübesiyle yeniden üniversite öğrencisi olmak ve bilgilerimi pekiştirmek bana enerji kattı.

BİRBİRİMİZE GÜVENDİK

Arkadaşlığınız iş ortaklığına nasıl dönüştü?

Emel Albayrak Şenozan: Üniversitede tanıştık. Okulumuz İstanbul’da olduğu için yolculuklarda birbirimize eşlik ediyorduk. Ortak yönlerimiz bizi yakınlaştırdı. Birbirimize sadece yol arkadaşı değil, çok yakın iki dost olduk. Bu arada yine okula giderken geçirdiğimiz çok büyük bir trafik kazası da arkadaşlığımızı pekiştirdi.

Gülnur İşcan: Zaten aynı dili konuşan iki yakın arkadaştık, ortaklık kısmı bu arkadaşlığın doğal bir sonucu oldu. Aldığımız eğitimler ve iş hayatında geçirdiğimiz uzun yıllardan sonra profesyonel anlamda şirketimizi kurup ortaklık yapabileceğimize inandık. Daha da önemlisi birbirimize güvendik ve T&T İç Mimarlık’ı kurduk.

 

T&T İç Mimarlık’ın açılımı nedir? Nasıl işler yapıyorsunuz?

Gülnur İşcan: Çocuklarımızın şansıyla başlamak istedik, o yüzden Toprak ve Taha isimlerinden yola çıkarak firmamıza T&T İç Mimarlık ismini koyduk. Nasıl işler yaptığımıza gelince… Bir inşaatı, sıfırdan başlayıp tüm iç dizaynını yaparak teslim ediyoruz. Anahtar teslimi uygulamalar yapıyoruz ancak talep doğrultusunda sadece mutfak, banyo gibi mekanın bir bölümünü hazırlayabiliyoruz. Ev sahibinin zevki doğrultusunda; bir mekânın duvar renginden perdesine, dolaplarından döşemelik kumaşına kadar her detayla ilgileniyor, tasarlıyor ve uygulamasını yapıyoruz. Bununla beraber inşaat firmalarıyla iş birliği yaparak, inşaat projelerinin tüm iç mimari işlerini ve inşaatların ince işlerinin kontrolörlüğünü üstleniyoruz.

 

T&T İç Mimarlık’ın tasarım anlayışı nedir?

Emel Albayrak Şenozan: Mimaride değişmekte olan tasarım trendlerini takip ederek, farklı örneklerden esinlenerek ve yorumlayarak yeni bakış açıları getiriyoruz. Proje trendleri ve müşteri talepleri sürekli dinamik ve değişim içinde. Bu değişimi iyi yorumlamak ve kişiye özel tasarımlar gerçekleştirmek bizim misyonumuz. Üzerinde çalıştığımız her projede yaratıcılığımızı ve hayal gücümüzü, sahip olduğumuz profesyonel tecrübelerle birleştirerek daha önce tasarlanmamış olanı sunmak adına çalışıyoruz.

BODRUM’DA OFİS AÇTIK

Kocaeli’de hangi projeleri gerçekleştirdiniz?

Gülnur İşcan: İlk olarak bir güzellik merkezi projesiyle başladık. Sonrasında pilates salonuyla devam ettik. Ardından Başiskele’de bulunan Bağdat Konakları’ndaki projemizi tamamladık. Kirazlıyalı’daki Total benzin istasyonunu tasarladık ve uygulamasını yaptık. Çikolata dükkanı için küçük bir tasarım hazırladık. Bunun yanı sıra Aytes İnşaat’ın Plaj Yolu’nda yaptığı Kuvars Evleri’nin iç mimarisini ve kontrolörlüğünü üstlendik. Devam eden ancak pandemiden dolayı ara verdiğimiz birçok projemiz var.

 

Peki, Kocaeli dışında da projeler yapıyor musunuz?

Emel Albayrak Şenozan: Aslına bakarsanız zamanımızın çoğunu Bodrum’daki şantiyemizde geçiriyoruz. Orada iki villanın tadilat işiyle uğraşıyoruz. Biz Bodrum’a iki villa için gitmiştik ama yeni projeler için anlaşmalar yapınca orada da bir ofis açmaya karar verdik.

Gülnur İşcan: Bunların yanı sıra, Bodrum’da 10 dairelik bir konut projesini hayata geçirme planımız var. Bu yönde çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. T&T İç Mimarlık; sadece iç mimarlık alanında değil, mimariden inşaata kadar her alanda hizmet verecek alt yapıya ve ekibe sahip. Bodrum’u çok sevdik, şimdi orada bir tasarım atölyesi de açmaya hazırlanıyoruz.

 

Bodrum’da açmak istediğiniz atölye tam olarak nasıl olacak?

Emel Albayrak Şenozan: Projelerimizde kullanacağımız ürünleri tasarlayıp üretebileceğimiz, aynı zamanda dışarıya satış da yapan bir atölye. Böylece tasarımlarımız hem hayat bulacak, hem de değer kazanacak. Biz de bu ürünleri projelerimizde kullanacağız.

İŞLEVSEL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR

T&T İç Mimarlık’ın nasıl bir çizgisi var? İddialı olduğunuz alanlar neler?

Gülnur İşcan: Yaptığımız her işte iddialıyız ve kendimize güveniyoruz. İşlevsel ve sürdürülebilir tasarımlardan yanayız. Zamansız çalışmaları severiz. Yaptığımız tasarımlar, seneler sonra da aynı keyifle kullanılsın isteriz ki zaten sloganımız da ‘Zamansız Mimari’

Emel Albayrak Şenozan: Tek bir tarza yönelik çalışmıyoruz. Tasarımlarımızı müşterimizin zevkini, tarzını, yaşam stilini ve isteklerini göz önüne alarak yapıyoruz. Kişi öncü bir mekan isterse ona göre çalışıyoruz; sade ve spor bir yaşam alanı isterse minimal bir tarza yöneliyoruz.

 

Çalışacağınız projelerde seçici davranıyor musunuz?

Gülnur İşcan: Tarihi bir yapıyı da modern bir binayı da aynı başarıyla tasarlayabiliriz. Bu anlamda seçici değiliz. Bununla beraber enerjimizin uyuşmadığı kişilerle çalışmamayı tercih ediyoruz. Para kazanmak için değil, başarılı olmak için çalışıyoruz. Bilgi başarıyı başarı da parayı zaten getirir, buna inanıyoruz. Bu yüzden de her yapacağımız proje için teknik araştırmalar yaparak kendimizi de geliştirmeye devam ediyoruz.

Emel Albayrak Şenozan: Hem iş seçiminde hem de çalışanlarımızın seçiminde hassas davranıyoruz. İşinin ehli kişiler arasında en çok ihtiyacı olanlarla çalışmayı tercih ediyoruz. Pandemi döneminde kendi paramızı kazanmanın yanında pek çok kişiye istihdam sağlamak ve evine götüreceği ekmeğe vesile olmak da bizi çok mutlu ediyor.

BİRBİRİMİZİ BESLİYORUZ

Biraz da ikinizden bahsetmek istiyorum... Aynı mesleğe mensup, üstelik ortak iş yapan iki kadın olarak aranızda hiç anlaşmazlık oluyor mu?

Emel Albayrak Şenozan: Olmaz olur mu? Arkadaşlık anlamında değilse de işle ilgili konularda çok tartışırız. İkimiz de işimizde iyiyiz ama ben Gülnur’un bilgi birikimi ve tecrübesine çok güvenirim. Dolayısıyla bu tartışmalar doğruyu en kısa yoldan bulmak noktasında bizi besliyor. Birbirimizin eksik yanlarını tamamlıyoruz.

Gülnur İşcan: Benim insanlarla ilişkim kuvvetlidir fakat tahammül sınırım düşüktür. Emel ise çok sabırlı ve toleranslıdır. Dolayısıyla kriz yönetiminde benden çok daha iyidir. Onun sakinliği ile benim fevriliğim iş içinde sürekli dinamik kalmamızı sağlıyor. İnşaat sektöründe 16 yıl geçirdim ve sahip olduğum tecrübeyi Emel ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tam anlamıyla birbirimizi besliyoruz.

BİR HAYALİMİZ VAR

Hayalini kurduğunuz proje var mı?

Emel Albayrak Şenozan: Aslında ikimizin de çok eskilere dayanan ortak bir hayali var. Büyük bir arazi içinde kimsesiz çocuklar, kadınlar ve yaşlıların iyi şartlarda barınabileceği, sosyalleşebileceği alanlar tasarlamak istiyoruz. Umarım bir gün hayata geçirebiliriz.

İş hayatında başarıyla yol alan iki kadın olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir mesajınız var mı?

Gülnur İşcan: Biz başarılı kadın imajının sadece çalışan kadınlara ithaf edilmesine karşıyız aslında… Tüm kadınlara nerede, nasıl mutlu ve huzurlu olacaklarsa orada kalmalarını öneriyoruz. Evet, biz hayallerimizin peşinden gittik çünkü böyle mutluyuz. Başka bir kadın ailesine kahvaltı hazırlarken mutlu olabilir. Sizi her ne mutlu ediyorsa, o yolda yürüyün!

 

İLETİŞİM

Adres: Çenedağ Mah. İstiklal Cad. No:202 Aytes İş Merkezi Derince/Kocaeli

Tel: 0533 615 50 53-0532 304 73 94

Instagram: @tticmimarlikk

 

NASIL ARANDI: #tasarım # mimarlık # iç mimarlık # gülnur işcan # emel albayrak şenozan # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.