08-05-2024 17:44

EMSOİNS'in hedefi dünya markası olmak

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 11/10/2023
Emsoins, çıkardığı güneş koruyucu kremlerle ülke sınırlarını aştı, ürünlerini Avrupa’ya ihraç etmeye başladı. Hedef; dünya markası olmak
.stripslashes($urun->baslik).

İki kadın girişimci Mine Subaşı ve Ebru Şanlı tarafından kurulan Emsoins Güzellik Merkezi, 7. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Vizyoner yöneticileri sayesinde ‘güzellik’ alanında Kocaeli’de ‘ilk’leri gerçekleştiren ve ‘en’lerin merkezi haline gelen Emsoins, başarı basamaklarını hızla tırmanmaya devam ediyor.

Dürüst ve şeffaf yönetim anlayışı, sonuç odaklı yaklaşımıyla müşterilerinin gönlünde adeta taht kuran Emsoins, gerek online güzellik koçluğu yaparak gerekse Kocaeli’de yine bir ‘ilk’e imza atarak çıkardığı güneş korucular sayesinde sınırları zorluyor.

Emsoins’in 2,5 yılı bulan Ar-Ge çalışmaları sonucu çıkardığı 50+ faktör renkli ve şeffaf güneş koruyucuların ünü il sınırlarını aştı, Türkiye’nin dört bir yanında hekimlerin kliniklerine kadar ulaştı. Emsoins bununla yetinmedi, ürünlerini yurt dışına da ihraç etmeye başladı.

Emsoins şimdi de yüz için çıkardığı güneş koruyucuların yanına yoğun talep üzerine vücut için sprey formunda güneş koruyucu çıkarmaya hazırlanıyor. Mine Subaşı ve Ebru Şanlı’nın hedefi ise güneş koruyucuda bir dünya markası olmak.

İki başarılı girişimci ile Emsoins’in merkezinde bir araya geldik, başarı hikayelerini sizler için dinledik.

Keyifle okuyacağınıza inanıyorum…

Kurucusu olduğunuz Emsoins Güzellik Merkezi 7. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Kurulduğunuz günden bugüne geldiğiniz noktayı kısaca özetlemek gerekirse ne söylemek istersiniz?

Mine Subaşı: Açıldığımız günden bu yana hem fiziki açıdan hem de kadro olarak büyüdük. Başlangıçta 2 odalı bir merkezdik, şimdi 15 odaya dahi sığmıyoruz. Bugün; 17 kişinin çalıştığı, günde 250 kişinin geldiği bir merkeze dönüştük. Sektörümüz o kadar yeniliğe açık ki dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek hem merkezimize yeni cihazlar kazandırdık hem de danışanlarımızı yeni uygulamalarla tanıştırdık. Kocaeli’de hep ‘ilk’leri gerçekleştiren bir güzellik merkezi olduk. En yeni cihazları ilk biz getirdik, en yeni uygulamaları ilk biz başlattık, en iyi sonuçları biz verdik, kısacası ‘en’lerin merkezi olduk. Rakiplerimizden bir adım öne çıkabilmemiz için bunu yapmamız gerekiyordu ve yaptık da. Tabii ki bunun için çok çalıştık ama zihniyetimiz hiç değişmedi. Emsoins’i ilk açtığımız gün de sonuç odaklıydık, şimdi de öyleyiz. Danışanlarımıza karşı her zaman dürüst ve şeffaf olduk. Yapacağımız işlemi de alacağımız sonucu da tüm ayrıntılarıyla en başında anlattık, kimseyi yanıltmadık. Bugün baktığımızda 6 yıldır her ay düzenli olarak gelen danışanlarımızın bulunması ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu önemli bir başarı bence.

Ebru Şanlı: Eskiden kadınlar güzellik merkezlerine vakit geçirmeye giderdi ancak son yıllarda durum değişti. Güzellik merkezleri artık bir ihtiyaç haline geldi. Emsoins de zaman içinde bilinçli tüketicinin merkezi haline dönüştü. Danışanlarımızın hemen hemen hepsi araştıran, sorgulayan, ne istediğini bilen kişiler. ‘En iyi cilt bakımı Emsoins’te yapılıyor’ diyerek bize geliyorlar. Bu durumdan çok memnunuz. Arada yeni yerler görmek, yeni uygulamalar denemek isteyenler de oluyor. ‘Gidin, deneyin’ diyorum, dikkat edilmesi gerekenler noktasında kendilerini uyarıyorum. Biliyorum ki denedikten sonra geri gelecekler, öyle de oluyor. Emsoins’in farkı da burada ortaya çıkıyor.

 

Biliyorsunuz çok fazla güzellik merkezi açıldı, hala açılıyor. Kimi yoluna devam ediyor, kimi zaman içinde ortadan kayboluyor. Böyle bir ortamda Emsoins 6 yılı geride bıraktı, bu başarının sırrı nedir?

Mine Subaşı: ‘Güzellik sektöründe çok para var’ algısı yüzünden özellikle son yıllarda her gün bir güzellik merkezi açılıyor. Bu bizi asla korkutmuyor. Her zaman söylüyorum, bulunduğumuz sokak komple güzellik merkezi olabilir. Herkesin bir müşteri portföyü vardır; bize zaten araştıran, sorgulayan, bilinçli insanlar geliyor. Bir güzellik merkezini yüksek tempoda uzun süre işletmek zor iş. Çok çalışmanız hatta işkolik olmanız gerekiyor. Başarı merdivenlerini devamlı çıkmak istiyorsanız, vizyoner bir bakış açısına sahip olmanız lazım. İnsanları bir kere kapıdan içeriye sokabilirsiniz ama ikinci kez gelmesi için verdiği paranın karşılığını alması gerekiyor. Emsoins’in bu konuda hiçbir sıkıntısı yok. Başarımızın sırrına gelince; uzmanları kendim yetiştiririm, en iyi ürünü ve en iyi cihazı kullanırım.

Uzmanlarımızın her birinin donanımına kendim kadar güvenirim. Bir diğer önemli nokta da daha önce dediğim gibi dürüstlük ve şeffaflık. Danışanlarımızı işlem öncesinde bilgilendiririz, hayal satmayız. Ne sonuç alacağımızı en başında söyleriz, kimseyi kandırmayız. Bir de çok fazla insanla muhatap oluyoruz, çok fazla vaka görüyor, çok fazla hikaye dinliyoruz. Doğal olarak ne kadar çok işlem yaparsanız, o kadar ilerliyorsunuz. Kısacası, çok tecrübeliyiz. Cilt bakımında Türkiye’de sayılı başarılı merkezlerinden biriyiz.

KIŞA GİRERKEN…

Yaz bitti. Denize girdik, güneşlendik, doğal olarak cildimiz bu durumdan etkilendi. Kışa girerken iyi bir bakıma ihtiyacımız var, ne önerirsiniz?

Mine Subaşı: Danışanlarımıza yazın düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanmalarını önerdik, amacımız lekelenmeleri önlemekti. Tabii güneş koruyucu kremler terle birleşince ciltte birtakım birikimler oldu, bunu da şimdi Emsoins halledecek. Emsoins olarak cilt bakımında çok çeşitli işlemlerimiz var. Önemli olan kişinin cilt yapısına, PH dengesine, fizyolojisine uygun işlemler yapmak. Bu yüzden kişiye özel protokoller oluşturuyoruz. Kış bakımı olarak özellikle Green Peel, TC Plus Strong (iğnesiz mezoterapi), Dermapen ve Yellow Peel gibi uygulamalarımız var. Bu uygulamalar hem cildi yeniliyor hem anti aging özelliği taşıyor ama en önemlisi lekelerde çok etkili. Çünkü yazın dediğimiz gibi güneşten dolayı ciltte birtakım hasarlar oluşuyor. O yüzden kışın en çok yaptığımız işlem leke bakımı oluyor.

 

Yellow Peel’in özelliğinden biraz bahseder misiniz?

Ebru Şanlı: Yellow Peel bir retinol bakımıdır. Ciltte oluşan hiperpigmantasyon, melazma ve akne izlerinin azalmasına yardımcı olarak, cildi anında aydınlatır. Hem anti aging özelliği vardır hem de ciltte botoks etkisi yaratır. Lekeler, akneler, geniş gözenekler, solgun cilt, kırışıklık, zayıf cilt bariyeri, kuperozlu hassas ciltlerde etkilidir. Yellow Peel, profesyonel uzman eşliğinde temiz cilde sürülür. Ortalama 4-6 saat ciltte kalır. 48 saat sonra soyulma başlar ve üç gün devam eder. Kişi bu süreçte sadece güneş koruyucu kullanır. Hiçbir acı, yanma, batma yoktur. İşlem günlük hayatın arasında dahi rahatça yapılır. Bir haftanın sonunda cilt; aydınlanır, sıkılaşır ve lekelerden arınır.

 

Peki, Green Peel’in kullanıldığı alanlar hangileri?

Ebru Şanlı: Green Peel; dünyanın ilk peelinglerinden biridir. Çeşitli mineraller, enzimler ve vitaminler içeren tamamen doğal 22 çeşit bitki ve yosun karışımından oluşan bir cilt soyma (peeling) yöntemidir. Her cilt tipi ve her yaşta kullanıma uygundur. 5 gün gibi kısa bir sürede yepyeni bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Green Peel; ciltteki kan dolaşımını belirgin bir şekilde arttırarak metabolizmayı hızlandırır. Cildin daha çok oksijenlenmesini ve beslenmesini sağlar, aynı zamanda toksinleri uzaklaştırır. Fazla yağı temizleyerek cildi arındırır ve cildin yağ salgılamasını en aza indirir. Kolajen yapımını hızlandırarak cildin gençleşmesine yardımcı olur. Cilt renginde gözle görülür biçimde bir düzelme sağlar. İnce çizgiler ve kırışıklıklarda büyük oranda azalma görülür. Cildi gererek daha dolgun ve daha canlı bir görünüm sağlar. Akneli ciltler, lekeli ciltler, akne izi (skar), selülit, derin olmayan çatlaklar, yara izleri, çabuk yağlanan ciltler, soluk ve cansız ciltler, pigmentasyon problemi olan ciltler, yaşlanmaya meyilli ciltler, geniş gözenekler ve siyah noktalar, yenilenmeye ihtiyacı olan, elastikiyetini kaybetmiş ciltler için uygundur.

DERMAPENDE İDDİALI

Emsoins denilince akla ‘dermapen’ uygulaması geliyor. Nedir dermapen?

Mine Subaşı: Kışın en sık yaptığımız uygulamalardan biri de dermapen. Emsoins’i taçlandıran bir uygulamadır, özellikle ciltte oluşan koyu lekelerde etkilidir. Dermapen uygulamasında mikro iğneler sayesinde sertleşmiş yara dokusu parçalanır ve dokunun iyileşmesi sağlanır. Dermapenin çok çeşitli faydası var ancak en temel fayda kolajen üretimini arttırmasıdır. Kolajen, cildin pürüzsüz ve genç görünmesini sağlamaya yardımcı olan temel bir proteindir. İleri yaşla birlikte azalan kolajen miktarının üretilmesi kırışıklıklara karşı önemlidir. Kolajenin artması her zaman genç bir cilt görünümü anlamına gelir. Dermapen tedavisinden sivilce izlerinin giderilmesinde, ince çizgiler ve kırışıklıklarda, azalan cilt esnekliği, yara izleri, akneler, saçkıran, büyük gözenekler ve çatlaklarda yararlanıyoruz.

 

İğnesiz mezoterapi dediniz, biraz açar mısınız?

Ebru Şanlı: İğnesiz mezoterapinin normal mezoterapiden farkı iğne kullanılmıyor olması. Farklı nedenlerle cildinizin alt katmanlarına ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve enzimleri özel bir cihaz teknolojisiyle ulaştırdığımız bir uygulama. Bu işlem sırasında kullanılan ürünlerin deri içine iletimi iğne ile değil elektroporasyon ile sağlanıyor. Ciltteki çeşitli sorunları gidermek için iğneli işlem istemeyen hastalara profesyonel bir teknikle yardımcı oluyoruz.

GÜZELLİK KOÇLUĞU

Online hizmet verdiğinizi de biliyorum, nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

Mine Subaşı: Evet, uzaktan cilt tedavileri yapıyoruz. Kişi başka bir şehirde yaşıyorsa ya da Emsoins’e gelemeyecek durumdaysa ev devam ürünleriyle tedavisini başlatıyoruz. Örneğin Kayseri’de bir danışanımız vardı, bize ulaştı, hikayesini anlattı, çektiği fotoğrafları gönderdi, ben ona güzellik koçluğu yaptım. Kişiye gerekli ürünleri kargo ile gönderiyor, sonra süreci birlikte takip ediyoruz. Bunun gibi Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından danışanlarımız var. Almanya, Viyana, İsviçre, Amerika’dan…Türkiye’ye gelmeden önce randevusunu alan, geldiğinde işlemlerini yaptıran ve yıl boyunca kullanacağı ürünleri alıp giden danışanlarımız bulunuyor. Tıpkı yurt dışından olduğu gibi İzmir’den, Ankara’dan rutin bakım için gelen danışanlarımız bile var. Şu konuda çok iddialıyım; İzmit’te cilt bakımı rutinini biz oturttuk. Emsoins açılana kadar böyle bir alışkanlık, böyle bir kültür yoktu ama şimdi insanlar nasıl ki manikürünü ihmal etmiyor, aynı şekilde cilt bakımını da düzenli olarak yaptırıyor. Bu yüzden de çok mutluyuz.

KOCAELİ’DE BİR İLK

Kocaeli’de bir ilki gerçekleştirdiniz, kendi adınızla güneş koruyucu krem çıkardınız. Buna neden ihtiyaç duydunuz?

Mine Subaşı: Bizim için önemli olan cildin pigmentini korumaktır o yüzden güneş koruyucu kremleri çok önemsiyoruz. Çünkü ten koyulaştıkça cilt kanseri olma riski artar, kırışıklık artar, leke ve akne oluşumu gerçekleşir. Emsoins’e zaten dünyanın en iyi markalarını getirtiyorduk ama buna rağmen o kremler içerik bakımından bize yetersiz geliyordu. Sonra düşündük, ‘İçeriği daha zengin ve fiyatı daha uygun bir ürünü neden biz çıkarmayalım’ dedik. Ve Emsoins güneş koruyucuları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde piyasaya çıkardık. Daha yeni çıkmasına rağmen Emsoins güneş koruyucular çok sevildi, çok tutuldu. Nedenine gelecek olursak; dünyanın en iyi markalarından içerik olarak daha zengin ve daha uygun fiyatlı. Evet, muadillerine göre daha uygun fiyatlı çünkü yurt dışından euro ile getirmiyoruz, üreticisi Türk.

 

Ar-Ge çalışmaları ne kadar sürdü?

Mine Subaşı: Çalışmalarımız yaklaşık olarak 2,5 yıl sürdü diyebilirim. Bu süreçte sık sık fabrikaya gidip geldik. Çıkaracağımız kremler Emsoins’i temsil ettiği için çok titiz bir çalışma yaptık. Önceliğimiz para kazanmak değil, kendimizi ispatlamaktı. Başarılı da olduk. Bu konuda mütevazı olamayacağım, ürünümüze çok güveniyorum, muadilleri dünyada yok satan markalar.

 

Emsoins güneş koruyucu kremin özelliklerinden biraz bahseder misiniz?

Mine Subaşı: Şeffaf güneş koruyucumuz 50+ faktör. Tüm cilt tipleri için üretildi. İçeriğinde hyaluronik asit var, cildi toparlıyor, aynı zamanda nemlendirici özelliği bulunuyor ve en önemlisi de yüksek koruma özelliğiyle leke oluşumunu engelliyor. Emsoins güneş koruyucular sayesinde bu yaz kimse lekelenmedi. Müşterilerimizden mükemmel geri dönüşler aldık. Hedefimiz önce doktorların bu ürünü beğenmesiydi, hepsi beğendi.

 

Emsoins güneş koruyucuları nerede bulabiliriz?

Ebru Şanlı: Emsoins güneş koruyucu krem daha önce de dediğim gibi tedavi amaçlı çıkardığımız bir ürün. Dermatologlar test etti, onayladı. Türkiye’de doktor klinikleri ve eczanelerde satışına başlandı. Emsoins’in merkezinde de bulabilirsiniz, Trendyol’da da. Şimdi Almanya ile yurt dışına ihracata başladık.

BB KREMLER DE ÇIKTI

Şeffaf güneş koruyucu dışında bir de BB krem çıkardınız.

Mine Subaşı: Önceliğimiz tabii ki şeffaf güneş koruyucuydu ancak taleplere kayıtsız kalamadık ve BB tarzında üç renk güneş koruyucular çıkardık. Çünkü insanlarımız ‘hem güneşten korunayım hem de cilt tonum eşitlensin’ istedi. Çok zordur BB’yi tutturabilmek. Kremlerimiz Emsoins’e özel kazanlarda üretildi. Kazan ne kadar büyürse maliyet o kadar azalıyor ancak biz aynı kaliteyi yakalayabilmek için daha küçük kazanlarda üretim yaptırdık. BB yaparken Ebru da ben de şunu istedik; evet, herkes kullansın, herkesin tenine uysun ama asla fondöten gibi yoğun kapatıcı olmasın çünkü bu bir güneş koruyucu ve amacı lekelenmeyi önlemek. Cilt tonunu eşitlesin, bunun yanı sıra lekeleri de açsın. Dışarıdaki zararlı radikallerden korusun, kırışıklık önlesin, cildi sakinleştirsin. Tüm bu özellikleri tek bir kremin içinde topladık. Çok değerli etken maddeler kullandık. Kişi güzel görünsün ama aynı zamanda cildi de tedavi edilsin istedik. BB kremlerimiz light, medium ve dark olarak üç tonda üretildi. Şu anda satışa baktığımızda light kremi insanlar göz çevresine aydınlatıcı olarak da kullanıyor. Ürünle ilgili hiçbir olumsuz geri bildirim almadık.

 

Emsoins güneş koruyucularla ilgili hedefiniz nedir?

Mine Subaşı: Emsoins güneş koruyucu kremlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasını istiyorum. Hedef dünya markası olmak. İtalya’daki fuarda gezerken hep şunu düşündüm: ‘Neden burada Emsoins’in de standı olmasın?’ Orada Türk markaları gördüğümüzde inanılmaz gururlandım ancak aralarında dermakozmetik ürünler olmaması üzdü beni. Hedefimiz dünyanın en büyük güzellik fuarlarına Emsoins markasıyla katılmak, ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmak.

YENİ ÜRÜN HAZIRLIĞI

Güneş koruyucu kremler dışında yeni bir ürün çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Mine Subaşı: Yeni ürün düşüncemiz var. Mevcut güneş koruyucularımız sadece yüz içindi şimdi vücut için sprey formunda güneş koruyucu çıkarmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yaza yetişecek gibi gözüküyor. Bir de göz çevresi için renkli güneş koruyucu çıkarmak istiyoruz. Önceliğimiz tedavi olduğu için bu kremin göz çevresinde kırışıklık giderici özelliği de olacak. Ar-Ge çalışmalarına başladık.

 

Merkezinizde lazer epilasyon ve bölgesel zayıflama işlemleri de yapılıyor değil mi?

Ebru Şanlı: Kışa girerken önceliğimiz lazer epilasyon. Lazer epilasyonda dünyada en çok tercih edilen cihazı, buz lazeri kullanıyoruz. Sarı ve beyaz tüyler için iğneli epilasyon yapıyoruz. Bölgesel zayıflamada ise İzmit’teki en geniş departmana sahibiz. Bölgesel zayıflamada tıpkı cilt bakımı gibi kişiye özel protokoller oluşturarak ilerliyoruz. Vücut analizi yaptıktan sonra kişinin neye ihtiyacı varsa ona göre bir alet seçiyoruz. AWT (Akustik Dalga Terapisi), Emslim, Magic Slim, Radyo Frekans, G5 gibi birçok cihazımız ve uygulamalarımız mevcut.

AWT’nin özelliğinden bahseder misiniz?

Mine Subaşı: Bölgesel yağlanmalar, selülit ve cilt sarkmalarından kurtulmak için bazı durumlarda düzenli spor ve uygun bir diyet dahi yeterli gelmeyebilir. En güvenli ve etkili ameliyatsız estetik yöntemlerinden biri olan AWT ile bu sorunların giderilmesi için gün ortasında dahi ayırabileceğiniz yarım saat, memnun edici sonuçlar verir. AWT, ‘Akustik Dalga Tedavisi’ anlamına geliyor. Özel bir cihaz tarafından üretilen akustik ses dalgalarıyla yapılan uygulamada cilt, cilt altı yağ dokusu, bağ dokusu, dolaşım sistemi, kaslar ve metabolik sistemi düzenleyen tam kat doku aktivasyon terapisi sağlanmaktadır. Son derece güvenli ve etkili bir uygulama olduğu klinik testlerle belirlenmiştir.

AWT uygulaması özellikle basen, bacak, karın, sırt, kollar ve gıdı bölgesinde sıklıkla kullanılır. Yüzdeki mimik izlerinin giderilmesinde de etkilidir. AWT’den bölgesel incelmede, selülit tedavisinde, bölgesel sıkılaştırmada, liposuction sonrası bölgede oluşabilen düzensiz görünümü düzeltmede ve gıdı veya kol sarkmasını gidermede, ciltte sıkılaşma sağlamak için yararlanıyoruz.

Emslim ise son yılların en popüler cihazı. 30 dakikada kaslarınıza 20 bin mekik etkisi sunar. Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermeyi sağlayan Emsilim, vücut sıkılaştırma için de harika bir cihazdır.

BAŞARI ODAKLIYIZ

Bundan sonraki hedefinizi de merak ediyorum, şube açmayı düşünüyor musunuz?

Mine Subaşı: Bu soru çok soruluyor, şubeleşmeyi düşünmüyoruz. Başında duramadığımız hiçbir işletmenin arkasında da olmayız. Başarı odaklıyız ancak hırslı değiliz, daha çok şükürcüyüz. Mesela; Dubai Dermatoloji Kongresi’ne davet edildik, mart ayında orada olacağım. Çok değerli hekimlerin katılacağı, son teknoloji cihazların tanıtılacağı kongreye davet edilmek bizim için büyük başarı.

 

Karabaş Mah., Köseoğlu Sok. No:18/6, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 553 906 41 41

Web: emsoins.com

Instagram: emsoinsbeauty

NASIL ARANDI: #emsoins # mine subaşı # ebru şanlı # emsoins güzellik merkezi # bb krem # güneş koruyucu # güneş kremi # güzellik # sağlık # bakım # kocaeli # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.