27-07-2024 08:14

Büyükşehir’den çocuklara armağan: AQUAPARK EĞLENCESİ

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/08/2023
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Değirmendere’ye kazandırdığı çift kaydıraklı aquapark, yaz boyunca sıcaktan bunalan çocukların ve gençlerin yüzünü güldürdü
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin muhteşem doğal güzelliğini eski günlerine döndürmek için yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın önderliğinde hayata geçirilen İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme Projesi ile körfezimizi adeta bir akvaryuma çevirmek için kolları sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, diğer yandan sahil düzenleme çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, bu kapsamda hayata geçirdiği Gölcük Değirmendere-Halıdere Sahili Düzenleme projesi de tamamlanarak, sahil vatandaşların kullanımına açıldı. Proje bünyesindeki çift kaydıraklı aquapark ise çocuklara, bu yazın en eğlenceli sürprizi oldu.

TAMAMEN YENİLENDİ

Proje kapsamında Değirmendere ve Halıdere arasındaki bin 350 metrelik sahil kesimi yeniden düzenlenerek yepyeni, son derece modern ve bakımlı bir çehreye kavuştu. 37 bin metrekarelik bir alanı kapsayan projenin 19 bin metrekarelik kısmı vatandaşların çok daha rahat vakit geçirebilmesi için yeşil alan olarak ayrıldı. İnsana dokunan projeleriyle dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere-Halıdere sahil hattında oluşturduğu yürüyüş ve bisiklet yollarıyla da sadece bölge halkına değil, tüm Kocaelililere yepyeni bir sosyal alan kazandırmış oldu. Alan içerisinde aquapark’ın yanı sıra çocuk oyun grubu, fitness alanı, futbol ve basketbol sahası, 45 araç kapasiteli açık otopark ile toplam 384 metrekare kapalı alana sahip restoran ve mescit binası bulunuyor.

ÇOCUKLAR ÇOK SEVİNDİ

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje en çok çocukları ve gençleri sevindirdi. Proje kapsamında Değirmendere ve Halıdere arasında inşa edilen aquapark, yaz sıcaklarından bunalan, okulların tatil olduğu şu dönemde ev dışında farklı aktivite ve eğlence arayışı içinde olan çocuklar ve gençler tarafından coşkuyla karşılandı. ‘Mutlu Şehir Kocaeli’ vizyonuna uygun olarak inşa edilen aquapark, hizmete açıldığı ilk gün itibariyle çocuk ve gençler için sıcak yaz günlerinin en keyifli aktivitesi haline geldi. Çocukları, gün boyunca hem bol bol eğlenen hem de serinleyen aileler de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden fazlasıyla memnun kaldı.

EĞLENCEYE DOYDULAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere armağanı olan tesiste 2 adet spiral kaydıraklı aquapark, düşme havuzu ve sprey action su oyun parkı bulunuyor. Sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak inşa edilen aquapark, 6-18 yaş grubu için hizmet veriyor. Pazartesi hariç haftanın 6 günü, 09.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olan tesiste çocuklar tüm gün suda oynuyor, su kaydıraklarından kayarak heyecan dolu anlar yaşıyor, su sprey parkında eğlenceye doyuyor. Bakımları ve temizliği düzenli olarak yapılan, her pazartesi günü dezenfekte edilen tesiste hijyen kurallarına da eksiksiz uyuluyor. Aquapark’a giriş ve havuz kuralları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ise www.antikkapi.com.tr web sayfası üzerinden ulaşmak mümkün.

GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTIK

Değirmendere-Halıdere Sahil Düzenleme Projesi ve aquapark hakkında bilgi paylaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Değirmendere-Halıdere Sahil Düzenleme Projemizi tamamladık. Bu projeyle sahilimizin güzelliğine güzellik kattık; kent halkı için gerek sosyal donatıları gerek muhteşem körfez manzarasıyla çok güzel bir sosyal alan oluşturduk. Elbette, çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmadık. Proje bünyesinde inşa edilen çift kaydıraklı aquapark ile yavrularımızın yaz tatiline renk kattığımız için çok mutluyuz.

TATİL VE EĞLENCE ZAMANI

Serinlemek ve eğlenmek isteyenleri aquapark’a beklediklerini söyleyen Başkan Büyükakın sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi çocuklarımız için tatil ve eğlence zamanı. Onların hem eğlenmesi hem de serinlemesi için aquaparkımız keyifli bir ortam sunuyor. Tam donanımlı olan, bakım ve temizlik çalışmalarını sürekli yaptığımız aquaparkımıza açıldığı günden beri yoğun ilgi var. Tüm çocuklarımız ve gençlerimiz bu tesislerimizden gönül rahatlığıyla istifade edebilirler.” Siz de çocuğunuzun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan aquqpark’tan faydalanmasını isterseniz, ayrıntılı bilgiye www.antikkapi.com.tr sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

NASIL ARANDI: #kocaeli büyükşehir belediyesi # tahir büyükakın # kbb # aquapark # değirmendere # halıdere # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.