20-04-2024 13:58

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülden Özçini Uz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/01/2023
Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülden Özçini Uz, geçtiğimiz ay açılan ENDOklinik bünyesinde danışanlarını ağırlamaya devam ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak TÜRKOĞLU

Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

Meslekte 12 yıllık bir tecrübeye sahip olan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülden Özçini Uz, yaklaşık iki yıldır Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Arkan ile birlikte çalışıyor. Dr. Tuğba Arkan’ın geçtiğimiz ay hizmete açtığı ENDOklinik bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gülden Özçini Uz, gerek Tuğba Hanım’ın yönlendirdiği hastalar için doktor kontrolünde programlar hazırlıyor gerekse dışarıdan gelen danışanlarına sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konusunda yol gösteriyor. Kişinin ihtiyacına yönelik protokoller ile danışanlarının hayatını kolaylaştıran Gülden Hanım’ı daha yakından tanımak isterseniz, röportajımıza bir göz atın deriz.

Gülden Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1986 doğumluyum, evliyim, 3 çocuk annesiyim. 5 yaşında ikizlerim var; Bartu Pusat ile Aybüke Hüma. Diğer oğlum Yiğit Batu da 4 yaşında. Erciyes Üniversitesi mezunuyum, yüksek lisansımı Başkent Üniversitesi’nde yaptım. Beslenme ve diyet uzmanı olarak 12 yıllık tecrübem var. Kastamonu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerde çalıştım. Yaklaşık 2 yıldır Kocaeli’de, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Arkan ile çalışıyorum.

ENDOklinik çatısı altında nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

Tuğba Hanım’ın muayene edip, tanısını koyduğu hastalara da hizmet veriyorum, bir diyetisyene ihtiyaç duyup dışarıdan gelenlere de… Genelde Tuğba Hanım ile ortak hareket ediyoruz. Özellikle endokrin hastalarının doktor kontrolünde bir diyetisyenin danışmanlığına ihtiyacı oluyor. Tuğba Hanım ile el ele vererek hastaların ihtiyaçları doğrultusunda programlar hazırlıyoruz. İki ayrı hizmeti aynı çatı altında alıyor olmak hasta açısından çok daha konforlu. Hasta hem kapı kapı dolaşmak zorunda kalmıyor, zamandan tasarruf ediyor hem de doktor kontrolünde hazırlanmış bir programla daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor.

Daha çok hangi konularda danışmanlık hizmeti veriyorsunuz?

Genel olarak obezite rahatsızlığı olan bir birey zayıflamak istediğinde takibini yapıyorum. Ayrıca diyabet, troid, tansiyon hastalarına ve kolesterolü yüksek olanlara, kısacası kronik hastalığı bulunanlara beslenme danışmanlığı hizmeti veriyorum. Sporcu beslenmesi, gebelikte sağlıklı kilo alma, gestasyonel diyabet (gebelikte şeker yükselmesi), SİBO gibi bağırsak hastaları için de özel bir beslenme protokolü hazırlayıp, uyguluyorum. Bünyemizde SDM Kalibra Diyeti (Ketojenik Diyet) protokolü de mevcut. Hızlı, sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenler için hazırladığımız düşük kalorili ketojenik diyet ile oldukça etkili sonuçlar alıyoruz.

Beslenme danışmanlığı yaparken yararlandığınız birtakım aletler de var sanırım.

Evet, danışanlarımız bize geldiğinde öncelikle tahlil istiyor, sonuçlarına göre hareket ediyoruz. Bu arada vücut analiz cihazı ile vücudundaki yağ, su, ve kas oranına bakıyoruz. Tüm bu değerlendirmeler sonrasında bir beslenme programı hazırlıyoruz. Ayrıca kilo verme konusunda, sarkmalarda ve bölgesel incelmelerde andülasyon cihazından da yardım alıyoruz.

Andülasyon cihazı nasıl bir etki yaratıyor?

Andülasyon cihazı oluşturduğu titreşimler sayesinde metabolizmayı hızlandırıp, vücutta yenilenme sürecini başlatıyor. Andülasyon, dünyanın birçok bölgesinde kullanılan biyofiziksel bir terapi yöntemi. Lenf akışını hızlandırarak vücuttaki ödemi atmaya yardımcı oluyor, selülit problemlerini en aza indiriyor. Uygulanan diyet programıyla birlikte hızlı kilo vermenizi sağlıyor. Bölgesel zayıflamada da oldukça etkili bir yöntem. Bunun yanı sıra sindirim sistemini düzenliyor, boyun fıtığı ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor, bunlardan kaynaklı ağrıları dindiriyor. Fibromiyalji tedavisinde de kullanılıyor. Endorfin salgısını artırarak doğal ağrı kesici özelliği ile kronik ağrıların tedavisinde de etkili. Sağlıklı bir cilt için kolajen üretimine destek olduğu gibi iç organ yağlanmasını da azaltıyor.

ENDOklinik: Alikahya Fatih Mahallesi, Muhabbet Sokak, No: 4, İzmit/Kocaeli

TEL: 0 507 745 08 43

@diyetisyenguldenozciniuz

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # diyetisyen # diyet # güldenözçiniuz

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.