03-05-2024 11:30

Başiskele Belediyesi’nin Kale Projesi lansmanı gerçekleşti

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/03/2022
Kadın ve aileye yönelik çalışmalar kapsamında Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü öncülüğünde gerçekleştirilen Kale Projesi’nin lansmanı gerçekleşti
.stripslashes($urun->baslik).

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından geçtiğimiz Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Kadın ve Aile Yılı olarak ilan edilen 2022 yılında ‘Ailemiz Kalemiz’ başlığıyla hayata geçirilen Kale Projesi’nin lansmanı gerçekleşti. Kadın ve aile çalışmalarını tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen projenin tanıtımına özel konuk olan Tv sunucusu İkbal Gürpınar’ın yanı sıra Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, il ve ilçe kadın kolları başkanları, Başiskeleli kadınlar ve çok sayıda girişimci kadın katılım sağladı.

2022 KADIN VE AİLE YILI OLACAK

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği gibi, ‘Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır.’ Bizler de bu minvalde bugün burada sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünden ilham alırsak, toplumumuzun temelini oluşturan aileyi sağlam temeller kurarak ancak devlet ile milleti yaşatır ve ayakta tutabiliriz. Bu düşünceyle geçen yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde 2022 yılını ‘Kadın ve Aile’ yılı ilan ettik. Kadın ve aileye dair yapmamız gereken ne varsa yapacağımızın sözünü verdik.

Başiskele’de her iki kişiden biri kadın. Yani nüfusumuzun yarısı kadından oluşmaktadır. Ayrıca yaptığımız anketlerde, gençlere de sorduk. Hangisinin gelişiminize katkısı daha fazladır diye. Gençlerimizin yüzde 37’si ‘anne ve baba’ dedi. Hayatlarında mutlu olmaları için en önemli faktörü sorduk. Hamdolsun ‘aile’ dediler. Bu bir zenginlik işte, bu Kale’nin yıkılmaz taşları , bu Kale’yi zorunlu kılan gerçek rakamlar. Biz yaptığımız kamuoyu araştırmaları ile kendimize bir rota belirledik.

TOPLUMUN KALESİ AİLEDİR

Şimdi gelelim Kale modelimize. Toplumu oluşturan en önemli yapıtaşlarından biri hiç şüphesiz ailedir. Güçlü bir aile güçlü bir toplum. Bilinçli bir aile bilinçli toplumu var eder. Aile dediğimiz bu olguyu değerli kılan ve anlamlı hale getiren en önemli birey ise kadındır. Aileyi birlikte ve ayakta tutan, zorluklara karşı mücadele eden, yorulmayan, yorulsa da belli etmeyen, hep üretendir kadın. Kadın güçlü olmalıdır. Kadın yıkıldığı zaman aile yıkılır. Aile yıkıldı mı, toplum yıkılır. Çünkü bir toplumun kalesi ailedir.

Her platformda kadın aile faaliyetlerimizi duyurduk, her kesimle istişarelerde bulunduk. Aile ve sosyal politikalar ilçe müdürlüğümüzü kentimize kazandırdık. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü de kuruyoruz, bu noktada Türkiye’de de öncü bir belediye olduğumuzun, müjdesini verelim. Kadın aile faaliyetleri adına; dikiş-nakış kursları, okuma yazma kursları, akıl oyunları gibi çalışmaların yapılabileceği Semt Konakları’nı; yetişkin psikolog hizmetleri, sağlıklı beslenme ve diyetisyen hizmetleri, pedagog hizmetleri, oyun ve masal terapileri gibi konularda danışmanlık verebileceğimiz Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ni; kadınlarımızın dilediğince sağlıklı yaşam adına spor yapabileceği Kadın Spor Merkezleri’ni; pastacılık eğitimi alabilecekleri Pastacılık Okulu’nu; Başiskele Belediyesi’ne ait olan en kapsamlı mağaza olan Başkem Mağazası’nı; Bir Kitap Bir Kahve Sohbetlerini ve Aile Akademisi’ni kurduk.” ifadelerini kullandı.

KADIN NE YAPSA YERİDİR

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak konuşmasında, “Bizim toplumumuzda kadının yeri her zaman farklıdır. Aileyi kuran aileyi devam ettiren kadındır. Başiskele’de bunu özellikle gördüm. Bir sürü parçalanmış aile var. Erkekler kusura bakmasın ama en büyük sıkıntıyı yaşayan kadınlar.  Hem içeride hem dışarıda çalışıyor kadınlarımız. Kadın ne yapsa yeridir çünkü ailenin en büyük yükü onların omuzlarındadır. Bu projenin bir parçası olmaktan çok memnunum. Sizler de gelip yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AİLE KALEMİZDİR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Aile ferdimizdir, aile kalemizdir. Genç başkanımız Başiskele’de kaleyi çok iyi inşa ediyor. Kadın ve aile konusunda, gençlerimiz konusunda başkanımız gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları hem bu dünyada hem ahirette karşılığını alacak. Kadın önemli, aile önemli. Bunu el birliğiyle sağlamlaştıracağız. Uzaktan yakından bu güzel toplantıyı şereflendiren siz değerli misafirlerimize de yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Programa konuk olarak katılan Sunucu İkbal Gürpınar, “Aile, kadın ve çocuk bizim için çok önemlidir. Bu programa neden üç kez boşanmış İkbal’i çağırdılar diye düşünebilirsiniz. Ama Nasrettin Hoca demiş ki, bana eşekten düşeni getirin beni en iyi o anlar demiş. Bir erkek karısına ahlak dışı yaptırmıyorsa her şeyin düzelebileceğini aldığım eğitimlerle gördüm. Bugünkü aklım olsa ilk eşimden ayrılmazdım. Size de tavsiyem evliliklerinizi bitirmeden bir daha düşünün” şeklinde ifadelerine yer verdi.

NASIL ARANDI: #başiskelebelediyesi #belediyebaşkanı #yasinözlü #kadınveaile #kaleprojesi #ikbalgürpınar #yaşarçakmak #necipçakmak #girişimcikadınlar #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.