Kocaeli Üniversitesi Girişimcilik Komisyonu’nun organizatörlüğünde, her yıl Kocaeli Üniversitesi ile birlikte düzenlenen, KOİDER’in de etkinlik ortağı olduğu Mevzu Kadınsa semineri bugün Umuttepe Yerleşkesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını KOÜ Genç Girişimciler Kulübü danışmanı Özen Pekkaya gerçekleştirdi. Kadının iş hayatındaki önemine ve değerlerine dair konuşmasını yapan Pekkaya’nın ardından kürsüye KOİDER Genel Başkanı Nilgün İrteni Yılmaz geçti. Derneğin kuruluşu hakkında detaylı bilgi veren Yılmaz, “Pandemi nedeniyle gençlerle buluşamadığımız yılların ardından bu sene sizlerle güzel bir program düzenlemiş olmaktan çok memnunum. Bu seminer sayesinde başarılı kadınların hikayelerine şahit olacağız. Katılımlarından ve emeklerinden dolayı değerli KOİDER ailesine ve Genç Girişimciler Kulübü üyelerine teşekkür ederim” dedi. Nilgün İrteni Yılmaz’ın ardından kürsüye geçen KOÜ Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Berkay Akkuş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi ve desteklerinden dolayı tüm konuşmacılar ile KOİDER ailesine teşekkürlerini iletti. Ardından iki bölümden oluşan seminerin konuşmacıları sırayla sahneye davet edildi.
Birinci bölümün başlangıç konuşmasını yapmak üzere ilk olarak Carrefoursa İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Bahar Tura sahneye çıktı. İş yaşamı boyunca erkeklerin egemen olduğu bir sektörde var olduğunu söyleyen Tura, “Erkeklerin egemen olduğu bir sektörde olmama rağmen her zaman kadının var olmasını destekledim. Biz Carrefoursa ailesi olarak da kadınlara istihdam sağlamaya büyük önem veriyoruz. Sadece kadın çalışanlarımızın olduğu 3 market açtık. 2022 yılına ait gelecek hedefimiz ise bu yıl içerisinde 10 kadın çalışandan oluşan market daha açmak. Seminer vesilesiyle de tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı. İkinci konuşmacı olan Sürdürülebilirlik ve Ekoart Sanatçısı Neslihan Yetişkin, alerjisinden dolayı Ekoart sanatına nasıl yöneldiğini anlatan bir belgesel sunumu yaptı. Sunumun ardından tüm katılımcıların Kadınlar Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi.
Ardından sahneyi kentimizin ilk şef restoranının şefi olan Ayşegül Özdemir aldı. ‘Anne ben aşçı oldum’ konulu konuşmasını yapan Ayşegül Özdemir, “Çok küçük yaşlarımdan beri aşçı olmak istiyorum. Çırağan Sarayı’nda staj yapma imkânı yaşadığımda dahi annem bana kız başına iş görüşmesine gidilmez” demişti. İş yaşamında da erkeklerin arasında pek çok kez kadın olmanın zorluklarını yaşamış biri olarak herkese pes etmemesi gerektiğini söylüyorum. Başarılı olan kadınlarımız pes etmeyip tekrar denediklerinde ancak başarılı olabilirler. Vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. İlk bölümün son konuşmacısı olarak sahneye çıkan Narköy Düş Kurucusu Nardane Kuşçu, kadın olarak Narköy’ü kurarken yaşadığı zorluklardan ve geçirdiği aşamalardan bahsetti. Konuşmacıların ardından tüm katılımcılara KOÜ Girişimcilik Kulübü tarafından katılım sertifikası takdim edildi.
Halen devam eden seminerin ikinci bölümünde ise; Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri İş Geliştirme Yöneticisi Halide Sancar ‘Sen ‘SEN’Ol’, BEE’O Propolis Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ‘Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam’, Milli Sporcu Bediha Taçyıldız ‘Kadınlar ve Dövüş Sporları’, Aloparça Kurucusu Ebru Özülkü ‘Dönüşüm’ konularına değinecek.
NASIL ARANDI: #mevzukadınsa #koider #ggk #kocaeliişkadınlarıveyöneticileriderneği #gençgirişimcilerkulübü #kocaeliüniversitesi #bahartura #neslihanyetişkin #ayşegülözdemir #nurdanekuşçu #nilgünirteniyılmaz #halidesancar #bedihataçyıldız #ebruözülkü #kocaeli