24-04-2024 13:14

Aslı Düzgün: Selin Ciğerci’yi İzmit’e getirdi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/09/2022
Güzellik sektörüne Selin Beauty Center ile hızlı bir giriş yapan Aslı Düzgün ve profesyonel ekibi, İzmitli kadınların güzelliğine güzellik katacak
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPIL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: ISMAIL HAKKI TIMUÇIN

Kendi adını taşıyan markası Selin Beauty ile kozmetik sektörüne hızlı bir giriş yapan, sonrasında ülke genelinde peş peşe açtığı güzellik merkezleriyle adından söz ettirmeyi başaran sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci artık İzmit’te. Selin Ciğerci’nin markası Selin Beauty Center’ın 25’inci şubesi İzmit’in merkezinde, Yeni Turan durağının hemen karşısında hizmete açıldı. Markayı ilimize getiren kişi ise iş kadını Aslı Düzgün. Aslı Hanım, Selin Beauty markası altında, profesyonel ekibiyle İzmitli kadınların güzelliğine güzellik katacak. Aslı Hanım ile iş güvenliği uzmanlığından güzellik merkezi işletmeciliğine uzanan hayat hikayesini, Selin Ciğerci ile nasıl tanıştığını ve güzellik merkezinde verdiği hizmetleri konuştuk. Keyifle okuyacağınız bir röportajla baş başa bırakıyoruz sizleri.

Aslı Hanım öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
42 yaşındayım, evliyim ve 2 çocuk annesiyim. Oğlum 14, kızım 11 yaşında. İşimiz dolayısıyla İstanbul’dan Sakarya’ya taşınmıştık fakat İzmit’i daha çok sevdik, 5 ay önce buraya geldik. Fizik mezunuyum, bir süre fizik öğretmenliği yaptım, sonrasında iş güvenliği uzmanı oldum ve 2012 yılından beri sektörün içindeyim. Mesleğimi de severek yapıyordum. Ta ki mayıs ayına kadar. Eşimin yaptığı güzel bir sürprizle kendimi bir anda güzellik sektörünün içinde buldum. 
Merkezde protez tırnak, jel tırnak, kalıcı oje, nail art, ıslak ve kuru manikür-pedikür işlemleri yapılıyor.

Nasıl bir sürprizdi bu?

Ben iş güvenliği uzmanı, eşim endüstri mühendisi olduğu için biz hep fabrikalarda çalıştık. Her mesleğin mutlaka zorlukları vardır, ben de bu sektörde birtakım sıkıntılar yaşadım. Eşim de bana sürekli ‘senin kendi iş yerin olmalı’ diyordu. Estetiğe meraklı olduğumu da biliyordu ancak bana bir güzellik merkezi açabileceği hiç aklıma gelmemişti. Bir sabah uyandım, ‘Sana bir güzellik merkezi açıyoruz’ dedi. Hem çok şaşırdım hem çok sevindim. Daha sonra öğrendim ki hangi sektörün bana daha uygun olduğuna, nerede daha mutlu olacağıma dair araştırmalar yapmış, franchise başvurularında bulunmuş, tüm prosedürler tamamlanmış, iş imzaya geldiğinde bana açılmış.

IMZADAN BIR GÜN ÖNCE...

Her şey bittiğinde haberiniz oldu yani.. Peki, ne hissettiniz?

Selin Ciğerci ile imza atmadan bir gün önce haberim oldu. Ve inanılmaz mutlu oldum. Benim de aklımda kendime bir iş yeri açma fikri vardı, daha keyifle gidebileceğim bir iş istiyordum. Eşim sağ olsun benim adıma çok güzel bir seçim yapmış. İnsanların hayatına dokunmanın ve güzelleştirmenin beni mutlu edeceğini düşünmüş. Ne hissettiğimi nasıl anlatayım, gerçekten tarifi imkansız duygular içindeyim.

Selin Ciğerci ile karşılaştığınızda neler oldu?

Öncelikle çok sıcak karşılandığımızı söylemeliyim. Selin Ciğerci ve Selin Beauty Center ekibi bizi sanki aileden biriymişiz gibi sarıp sarmaladı. Selin Hanım bizden daha heyecanlıydı. İçeriye girdiğim an ‘Sen bu işi yapmalısın, auran çok uygun’ dedi. Selin Hanım ile aramızda sıcak bir bağ oluştu.

Selin Beauty Center’ı açarken nasıl bir yol izlediniz?

Selin Beauty Center’ın birtakım kuralları var. Açacağınız güzellik merkezinin şehrin içinde olması gerekiyor çünkü danışanlarınızın hem yürüyerek hem de araçla kolay ulaşımı önemli. Merke- zin en az 200 metrekare büyüklükte olması gerekiyor, şansımıza şehir merkezinde böyle bir dükkan bulduk. İlk olarak mimarlar geldi, ölçüm yaptı, tasarım modülünü bize verdi. Sonra tadi- lata başladık. Daha önce burası bir kafeymiş, tadilat işi tahminimizden uzun sürdü, 1.5 ayda tamamlayabildik. Tek sıkıntımız otopark, onu da vale hizmetiyle çözeceğiz. Hemen alt tarafımızda 2 otopark var, vale hizmetiyle danışanlarımızın araçlarını kapıda alıp, otoparklara götüreceğiz, işlem sonrası çıkarlarken kendilerine teslim edeceğiz. Bu hizmetimizle sektörde bir adım öne geçmeyi planlıyoruz.

Gelelim Selin Beauty Center’a, burada hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Merkezimizin giriş katında protez tırnak, jel tırnak, kalıcı oje, nail art, ıslak ve kuru manikür-pedikürün yanı sıra klasik ve medikal cilt bakımı, ipek kirpik, kirpik lifting, kirpik laminasyonu, kaş tasarımı ve kaş laminasyonu hizmetleri veriyoruz. Ayrıca saç simülasyonu, kalıcı makyaj, dudak vitamini ve nazolabial çizgilere vitamin uygulamamız mevcut. Üst katımızda bölgesel incelme salonumuz var. Bu yılın trendi Mag Shape ile zayıflamak isteyenlere yardımcı oluyoruz. 30 dakikada 30 bin mekik etkisi yaratan bu cihazı eşimde denedim, sonuçlarını bizzat gördüm, 8 seansın sonunda 6 santimetre inceldi.

SAÇ SIMÜLASYONU

Saç simülasyonu dediniz, nasıl bir işlem bu?

Saç simülasyonu kesinlikle bir saç ekim yöntemi değildir. Saçın dökülmüş böl- gelerine uygulanır. Tıpkı kaşa uygula- nan işlem gibi saç efekti verilir. Saçın döküldüğü alan beyaz kalmaz, saçınız varmış gibi durur. Saçkıran gibi bölgesel saç problemi yaşayanlar için çok etkili bir yöntem.

Bir de dudak vitamini uygulamasından bahsettiniz, etkileri nelerdir?

Dudak vitamini, daha hacimli ve genç dudaklara sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem. İğnesiz bir işlem, bir alet yardımıyla vitamini dudaklara yediriyoruz. Uygulama sonrasında kişinin dudakları canlanıyor, parlıyor, gençleşiyor ve hacim almış bir görüntüye sahip oluyor. Şu anda en çok tercih edilen işlemlerden biri, çok trend. Aldığımız geri dönüşlerden çok memnunuz. Aynı şekilde yüzdeki nazolabial çizgilere de vitamin uygulayarak azalmasını bağlıyoruz.

30 DAKIKADA 30 BIN MEKIK

Mag Shape cihazını kaç seans uyguluyorsunuz?

30 dakikada 30 bin mekik çekmiş hissi veren bu mucizevi cihaz genellikle karın bölgesi, popo, kollar ve bacaklara uygulanıyor. En iyi sonucu alabilmek için en az 8 seans uygulanması gerekiyor. Mag Shape aynı anda iki işlem gerçekleştirerek hem kasları çalıştırıyor hem de yağları yakıyor. Kasları çalıştırdığında enerji harcıyor. Bu enerjiye de yağları yakarak ulaşıyor. Zayıflama teknolojisinde en üst segment cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Merkezinizde ‘heykeltraş’ uygulaması da yapılıyor yanılmıyorsam.

Medikal estetik uygulamalarından net sonuç almak isteyenlerin en çok ilgi gösterdiği yöntem ‘heykeltıraş’ zayıflama yöntemidir. Heykeltraş; sarkık cilt, lokalize yağ, fibrotik alan, çatlaklar ile gevşek ve yumuşak selülit bölgelerinin normalleşmesi için geliştirilmiş bir yağ yakma makinesidir. Ultrosonik dalga ile çalışan sistem, tek seansta yağ çeperlerini küçülterek incelme sağlıyor. Heykeltraş cihazını daha çok sarkmış kol, bacak, gıdı bölgelerinde kullanıyoruz ve G5 ile destekliyoruz. G5 cihazı da selülitli bölgelerde mucizevi sonuçlar veriyor. G5’e düzenli olarak 8 seans girip de sonuç almayan kimse yok.

CILT BAKIMINDA IDDIALI

Selin Beauty Center’da uygulanan cilt bakımı yöntemleri nelerdir?

Cilt bakımı uygulayan güzellik uzmanımızın asıl mesleği hemşirelik. Bu sebeple medikal cilt bakımı konusunda iddialıyız. Medikal cilt bakımı; cildin tazelenmesi, aknelerin giderilmesine yar- dımcı oluyor. Hydrafacial’da da çok etkili sonuçlar alıyoruz. 3 seanstan sonra gözeneklerde sıkılaşma, ciltteki tazelik gözle görülür bir şekilde fark ediliyor. Sonbahara girdiğimizde yüzde oluşan lekeler için de çalışmalara başlayacağız.

Kalıcı makyaj uygulamalarından da bahseder misiniz?

Kalıcı makyajda; eyeliner, dipliner, microblading, dudak renklendirme, ipek kirpik, kirpik lifting gibi tüm işlemleri yapıyoruz. Kalıcı makyaj çok riskli bir iş ve geri dönüşü neredeyse imkansız. Bu yüzden kalcı makyaj yaptıracak kişinin kendisini emin ellere teslim etmesi gerekiyor.

LEKELERIMI YOK ETTI

Selin Ciğerci’nin ürünlerini de satıyorsunuz değil mi?

Aslında benim Selin Ciğerci ile tanışmam bundan 3 yıl öncesine dayanıyor. Yüzümde güneş lekeleri vardı, çok fazla işlem yaptırdım, kremler kullandım ama hiçbir işe yaramadı. Sonra Selin Ciğerci’nin bir kremi olduğunu öğrendim, aldım ve 4 ay düzenli kullandım. 4 ayın sonunda yüzümdeki lekelerin açıldığını gördüm. Ürünü kendim denedim ve sonuç aldım, şimdi merkezimde müşterilerime gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Çalışanlarım da aynı şekilde bütün ürünleri kullanıyor ve aldıkları verime göre müşterilere öneriyor.

Selin Beauty Center’da görev yapan uzmanları nasıl belirlediniz?

Uzmanlarımız uzun yıldır güzellik sektöründe var olan, işinin ehli insanlar. Selin Ciğerci’nin ekibi de merkezimiz açılmadan önce seçtiğimiz uzmanlarımıza eğitim verdi, ardından uygulamalı sınava tabi tuttu. Sınavı geçemeyenler ile çalışma şansımız yok. Ekibime çok güveniyorum, hepsi yenilikçi kadınlar. Yaptıkları işlerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz.

EĞITIM ALIYORUM

Güzellik merkezini açmadan önce siz de eğitim aldınız mı?

Evet, çünkü bilmediğiniz bir işi yönetemezsiniz. Akademi Royal’den eğitim aldım. Eğitim sonrasında sınavlara girdim ve belgemi de aldım. Önümüzdeki dönem ustalık sınavına da gireceğim.

Selin Ciğerci, Kocaeli’ye gelecek mi?

Selin Hanım gelip geçerken uğruyor, ayrıca telefonla da sık sık konuşuyoruz. Gerçekten arkamızda olduğunu hisset- tiriyor. Yaz sezonu bitiminde bir matine yapmak istiyoruz.

 

İLETİŞİM:

Adres: Tepecik Mah. İnönü Cad. Barış Manço Apartmanı 110/B İzmit
Telefon: 0535 874 9538

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # güzellik # güzellik merkezi # selinciğerci # selincigerci # aslıdüzgün # tırnak # nailart # kirpiklifting # kirpik # manikür # pedikür # kadın # kadınsağlığı # dudakvitamini # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.