27-04-2024 01:24

Aradığı gelinliği bulamayanlar için: Pina Wedding

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
Hayalinizdeki gelinliği bulamadıysanız, kısa bir süre önce açılan Pina Wedding’i mutlaka ziyaret etmelisiniz
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

İki kadın, iki genç girişimci… İkisi de mühendis olmasına rağmen cesurca bir adım atarak, farklı bir sektörde güçlerini birleştirdi. İşte Pina Wedding böyle doğdu. Hem arkadaş hem komşu olan Ecem Bilal ile Serap Güven, hayalindeki gelinliği arayanlara birbirinden güzel ve şık seçenekler sunabilmek için Pina Wedding’in kapılarını kısa bir süre önce açtı. Hemcinslerinin en özel anlarına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Ecem Bilal ile Serap Güven, düğününde bir peri kızı kadar güzel görünmek isteyen gelin adaylarını Pina Wedding’e bekliyor.

 

Pina Wedding’i iki ortak olarak açtınız, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ecem Bilal: İzmirliyim. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Evlendikten sonra Sapanca Kırkpınar’a taşındım. Bir gelinlik mağazası açmak çocukluk hayalimdi. Mühendis olmama rağmen bu hayalimi gerçekleştirmek istedim. Şartlar da oluşunca, Pina Wedding’i ortağımla birlikte açtık.

 

Serap Güven: Sakarya Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği okudum. İstanbul’da yaşıyordum, 6 yıl önce Sapanca Kırkpınar’a taşındım. İki çocuğum var. 4-5 yıl kadar fotoğrafçılık yaptım, sonrasında bir arkadaşımızın “Neden bir gelinlik mağazası açmıyorsunuz” demesi üzerine Ecem’le birlikte böyle bir yola çıktık.

 

Eski arkadaş mısınız, nasıl ortak oldunuz?

Ecem Bilal: Kırkpınar’dan hem komşuyuz hem arkadaşız. Bir arkadaşımız daha var o da gelinlik işi yapıyor, bizi de gelinlikçi yapmak istiyordu :) Bir süre önce hep birlikte bir fuara gittik, o gün yine konu açıldı “Siz bu işi çok iyi yaparsınız, ben de desteklerim” diyerek bizi ikna etti.

 

Serap Güven: Karavan bakmaya gittiğimiz fuardan gelinlik mağazası açma kararıyla geri döndük. Ben aslında fotoğrafçı açmak için dükkan arıyordum, bir anda gelinlik mağazası için dükkan bakmaya başladık. İki-üç ay içinde hazırlıklarımızı yapıp, Pina Wedding’i açtık.

Neden Pina?

Ecem Bilal: Çünkü arkadaşımızın mağazasının adı Despina. Kardeş firmayız hatta onun bir şubesi gibi olduğumuz için mağazamıza ‘Pina’ adını verdik. Pina, aynı zamanda denizden çıkan altın rengi büyük bir midye demek.

 

İZMİT’TE KARAR KILDIK

Sapanca’da yaşarken mağazayı neden İzmit’te açtınız?

Serap Güven: Pazar araştırması yaptık, Adapazarı’nda yaşayanlara “Gelinlik almaya nereye gidiyorsunuz?” diye sorduk, daha çok İzmit’i tercih ettiklerini görünce, mağazamızı burada açmaya karar verdik. Bir de bu caddeyi çok beğendik, aurası hoşumuza gitti, vazgeçemedik.

 

Hiç bilmediğiniz bir alan, zor olmadı mı?

Ecem Bilal: Yıllardır sektörün içinde olan arkadaşımız bize her konuda yardımcı oldu. Kendisinden eğitim aldık, ölçü almaktan tutun da dikişine kadar tüm süreci öğrendik, atölye çalışmalarının içinde bulunduk. O yüzden bir zorluk yaşamadık. Bir de çok keyifli bir iş bu. Kişilerin en mutlu anlarına tanıklık ediyoruz, gelinlikten aksesuara seçim yaparken çok keyifli vakit geçiriyoruz.

KALİTEMİZE GÜVENİYORUZ

Özel dikim de yapıyorsunuz, değil mi?

Ecem Bilal: Müşterilerimiz mağazamızda bulunan gelinliklerden birini de alabilir, beğendiği bir gelinlik modeliyle gelip ‘Bunun aynısını istiyorum’ da diyebilir. Biz burada gelin adayının ölçülerini alıyoruz, istediği gelinliği Pendik’teki atölyede diktiriyoruz. Gelinlik son aşamaya gelene kadar birkaç kez prova yapıyoruz tabii ki. Bazen müşterilerimiz bizi yönlendiriyor bazen de biz onları. Karşılıklı konuşarak bambaşka bir tasarım ortaya çıkarabiliyoruz. İşte bu aşamada kalıplarımıza, kumaş ve dikim kalitemize çok güveniyoruz. Müşterilerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler de bunu gösteriyor.

Özel dikim gelinliği ne kadar zamanda teslim ediyorsunuz?

Serap Güven: Gelinliğin modeline göre değişiyor. Prenses modeller biraz daha uzun sürebiliyor ama sıfırdan özel dikim gelinliği en geç bir ay içerisinde teslim ediyoruz.

KİRALAMA DA VAR

Kiralama da var mı?

Serap Güven: Elbette. Gelin adayları mağazamızda bulunan gelinlik modellerinden beğendiğini kiralayabilir. Kiralık gelinliğin üzerinde istedikleri değişikliği de yapabiliriz. Örneğin yakasını düzeltebilir, kol takabiliriz. Bununla birlikte istedikleri modelde özel dikim yapıp, onu da kiralık olarak verebiliriz. Bu arada mağazamızda büyük beden ve ekstra küçük beden gelinlik modelleri de bulunuyor. Nişan ve kına gecesi için abiyelerimiz de var, bu kategoride özel dikim de yapabiliyoruz.

Gördüğüm kadarıyla mağazada aksesuar da mevcut.

Ecem Bilal: Evet, aksesuarlarımızın tamamı birinci kalite. Gelin çiçeği olsun, taç olsun hepsi hem kaliteli hem gelinliklerle uyumlu. Tesettür gelinlik modelleri için özel işlemeli duvaklar, boneler de yapıyoruz. Gelin adaylarını anlaşmalı kuaförlerimize yönlendiriyoruz. Kadın girişimci olarak, kadın girişimcilerin desteklenmesinden yanayız. Biz bir işin ucundan tutuyorsak diğer ucunu da bir başka kadın girişimci tutsun istiyoruz. Aradığı gelinliği bulamayanları da mağazamıza bekliyoruz.

 

Karabaş Mahallesi, Cumhuriyet Bulvarı, Ataoğlu Apartmanı, No: 147, İç Kapı No:6 İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 543 376 41 41

Instagram: @pina.wedding

NASIL ARANDI: #pina wedding # izmit # gelinlik # düğün # ecem bilal # serap güven

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.