27-07-2024 14:02

7 adımda nasıl kilo verilir?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 31/05/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Merhabalar Kocaeli Life okurları;

Yaz aylarının müjdecisi güzel havaların tadını çıkardığımız bu günler, kışın aldığımız fazla kilolarımızla vedalaşmak için daha çok diyet programı uyguladığımız zamanlar oluyor. Uygulayacağımız diyet programının süresi, vermek istediğimiz kilo miktarına göre değişiyor.

Eğer 10 kg’dan daha fazla kilo vermek istiyorsak, diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenmeyi öğrenerek, sürdürülebilir ve sağlıklı alışkanlıklar kazandığımız programlar uygulamalıyız.

Vermek istediğimiz kilo 5 kg ve altındaysa o zaman daha düşük kalorili diyetleri tercih edebiliriz. Bu konuda bir diyetisyene gidebilir, destek alabiliriz. Bu yazımda, daha önce diyetisyenle çalışmış, sağlıklı beslenme eğitimi almış, sürdürülebilir alışkanlıklar kazanmış, sağlıklı beslenmeyi bilen ama mevsim geçişlerine bağlı, kışın hareketimizin daha az olması gibi sebeplerden birkaç kilo alan danışanlarımız, bu birkaç fazla kiloyu kendi başlarına 7 adımda nasıl kaybedebilir, ondan bahsedeceğim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Adım: Genel rutin kan değerlerimize baktırarak, vücudumuzun eksik vitamin ve mineral ihtiyaçlarını tespit ederek, eksik olanlar için takviyelerimizi kullanalım.

2. Adım: Uyku düzensizliği metabolizmamızın sağlıklı çalışmasına engel olduğu için uyku düzenimizi sağlayalım. Vermek istediğimiz kilomuz az miktarda olduğu için 1 ay gibi bir süre belirleyerek, bu 1 ay kendimizi sağlıklı yaşam kampına aldığımızı varsayalım. Unutmayalım ki şu anki kilomuz ideal kilomuza ne kadar yakınsa, yaptığımız programa o kadar sıkı uymamız gerekir çünkü ideal kilomuza ne kadar yakınsak, günlük almamız gereken kalori miktarı ve uyguladığımız programın kalorisi birbirine o kadar yakındır. Yani yaptığımız ufak kaçamaklar bile diyet programımızın kalorisini günlük almamız gereken kalori ile eşitler ve kalori farkı yaratamadığımız için kilo kaybı yaşayamayız.

3. Adım: Kendimize hedef belirleyelim; mesela 1 ayda 4 kg gibi. O süre içerisinde tam olarak programımızı uygulayalım. Programa başlamadan kendinize bir süre belirlemeniz, programa daha sıkı uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.

4. Adım: Kış aylarında soğuk havaların etkisiyle baskılanmış su içme alışkanlığımızı gözden geçirerek, günlük içmemiz gereken su miktarını belirleyip, düzenli bir şekilde, her gün ihtiyacımız olan suyu tüketelim.

5. Adım: Dışarından yemek siparişi, paketli, işlenmiş hazır gıdaları belirlediğimiz süre boyunca tüketmeyelim. Bu süre içerisinde sade beslenmeye, ev yemeklerini tercih etmeye odaklanalım.

6. Adım: Daha önce diyetisyenimizin bize öğrettiği sağlıklı beslenmeye uygun diyet programımızı belirleyelim. Vermek istediğimiz kilo miktarı az olduğu için bu süre içerisinde aralıklı oruç diyet programı uygulayarak kalori açığı yaratabilir, akşam yemeğinden sonra bir şey tüketmemeye kendimizi daha kolay adapte edebiliriz. Diyet programınızda kahvaltılarda bazen yulaf kaseleri bazen yumurta-peynir gibi besinleri tercih edebilir, akşam yemeğine kadar ara öğün olarak kefir, yoğurtlu meze, meyve yiyebilirsiniz. Akşam yemeklerinde bol salata, yoğurtlu mezelerin yanına daha çok balık, sebze yemeği daha az kırmızı et tüketerek, 1 çeşit ana yemek belirleyip porsiyonuna dikkat ederek tüketebilirsiniz.

7. Adım: Fiziksel aktivite faktörünü artırarak, daha kısa vadede kilo kaybetmemize yardımcı olması için haftalık program belirleyelim. Günlük 1 saat yürüyüş, haftada 2 gün yüzme veya reformer pilates. Sevgili okuyucular, öneride bulunduğum bu sağlıklı yaşam adımlarını uygulayarak, sağlıklı yaşam ve detoks kampı gibi bir süreç içerisinde bedeninizdeki ve ruhunuzdaki fazlalıkları kolaylıkla kaybettiğinizi fark edeceksiniz.

Hepinize sevgiler.

 

Yavuz Sultan Selim Mah. Mevlana Cad. No: 234-1 Körfez/Kocaeli

Tel: 0535 089 08 54

www.uzmandiyetisyenecemsahin.com

    @diyetisyenecemsahin

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Anne-çocuk beslenmesi

3 ay önce
Korkmayın! Yeter ki başlayın!

6 ay önce
İstikrarlı ve sabırlı olmalıyız

7 ay önce
İştahınız kontrol altında mı?

Herkese merhabalar sevgili Kocaeli Life okuyucuları… Bu ay, diyet programımızı yaparken hepimizin zorlandığı nokta olan iştah kontrolü ve ani gelen yemek yeme ataklarıyla nasıl başa çıkabileceğimizi biraz konuşalım…

9 ay önce
Ergenlik döneminde beslenme psikolojisi

Merhabalar sevgili Kocaeli Life okurları… Bu yazımı teenageers (13-19 yaş grubu) ergenlik döneminde olan danışanlarım için yazıyorum

11 ay önce
Hafifleten beslenme

Merhabalar sevgili Kocaeli Life okuyucuları… Bu yazımda hala devam eden sıcak günlerde serinlememizi sağlayacak, bizleri hafifletecek, benim de tercih ettiğim hem sağlıklı hem lezzetli bir beslenme şeklinden ve pratik, sağlıklı tariflerden bahsedeceğim.

1 yıl önce
Andulasyon terapisi

Herkese merhabalar, sevgili Kocae Life okuyucuları… Bu yazımı, heyecanla beklediğim ve artık kliniğimizde de var olan ‘andulasyon teknolojisi’ne ayırıyorum. Birçoğunuzun duyduğu, hakkında bilgi sahibi olduğu andulasyon terapisi ne demektir, faydaları nelerdir birlikte bakalım.

1 yıl önce
Yazın kilo vermek çok kolay!

1 yıl önce
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

1 yıl önce
Dyt. Ecem Şahin: Afet durumlarında beslenmenin önemi

1 yıl önce
Uzman Diyetisten Ecem Şahin: Okul çağı beslenme

2 yıl önce
Ecem Şahin: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için…

2 yıl önce
Ecem Şahin: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için…

2 yıl önce
Ecem Şahin: O kadar zor değil…

2 yıl önce