25-04-2024 09:25

2 milyon çocuğa “Sıfır Atık” eğitimi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 25/04/2023
Kocaeli Valiliği, Çevreci Çocuk Yayınevi tarafından çıkarılan Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin Çevreci İşletmeler iş birliği ile 2.000.000 çocuk için “Ben de varım” kampanyası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü destekçisi olarak Kocaeli’ndeki ilk ve ortaokul öğrencilerine kitap bağışlarına başladı
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Valiliği, çocuklar için yaptığı desteklere bir yenisini daha ekledi. Çevreci Çocuk Yayınevi’nin yürüttüğü 2.000.000 çocuk için “Ben de varım” kampanyası kapsamında Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti’ne ÇEVİ (Çevreci İşletmeler) iş birliği ile Kocaeli’deki ilköğretim öğrencilerine kitap bağışlarına başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen “Sıfır Atık” projeleri kapsamında öğrencilerin farkındalığı artırılacak.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla, 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü Türkan Dereli İlköğretim Okulu’nda dağıtım töreni düzenlenecek. Törende öğrencilere Çevreci Çocuk Sıfır Atık Setleri dağıtılacak. Aynı zamanda Çevreci Çocuk Yayınevi tarafından Kocaeli’nde faaliyet gösteren ve bu kampanya ya destek veren Çevreci firmalara ÇEVİ (Çevreci İşletme) Sertifikaları takdim edilecek.

 

HEDEFİMİZ TÜM ÖĞRENCİLERE BU BİLİNCİN AŞILANMASI

Vali Yavuz konu ile ilgili şunları söyledi: “Bir farkındalık projesi olan Sıfır Atık Projeleri yolculuğumuzda, atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, Sıfır Atık Yönetim Sistemi çalışmalarımızı hızlandırdık. Günümüzde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam ancak toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlı. Bu yüzden yaşam tarzlarımızı sıfır atık odaklı yeniden tasarlamalıyız. Kocaeli Valiliği ve ilimizde faaliyette bulunan konuya duyarlı işletmeler iş birliği ile Sıfır Atık konusunu öncelikli hedeflerimiz arasına aldık. Kocaeli’nin bu konuda Türkiye’de örnek bir şehir olması gerektiğini ifade eden Yavuz, “Hedefimiz Kocaeli’ndeki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerimize bu bilincin aşılanması” dedi.

 

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KÜRESEL CİDDİ BİR SORUN"

Sıfır Atık’ın sürdürülebilir geleceğe hem de ekonomimize ciddi katkısı olduğunu ifade eden Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: "İklim değişikliği, hepimiz için küresel ciddi bir sorun haline geldi. Bu sorunla mücadelede Sıfır Atık konuları için öğrencilerimizi bilinçlendirme önemli rol oynamakta. Bu çerçevede, ihtiyaçlara yönelik çözümler sunma anlayışına sahip, Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti’nin ilimizdeki öğrencilerimize ulaştırılması için destek olduk. Bu setlerin doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Kocaeli Valiliği ve ÇEVİ (Çevreci İşletmeler) iş birliği ile projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

NASIL ARANDI: #sıfır atık # kocaeli valiliği # seddar yavuz # kocaeli # dünya çevre günü # çevreci çocuk yayınevi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.