29-03-2024 09:26

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında her şey…

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Değerli Kocaeli Life okurları, öncelikle ‘Sigortada  Sevinç’ köşemizde sizlerle buluşabilmenin mutluluğunu yaşadığımı bilmenizi isterim. Her ay bu köşede, sizlerle sigortanın her bir branşında farklı, güncel bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım. Derdim, sigortalı olduğunuzda yaşayacağınız sevinçleri nasıl hak edeceğinizi biliyor olmanızı sağlayabilmek. Bu ayki konumuz ’Eyvah acil sağlık poliçesi’; Neden acil sağlık biliyor musunuz? Çünkü sağlık sigortasında poliçe yaptırma arayışı maalesef  hastalıkla ilgili şikayetler başladığında, teşhis konulduğunda, tedaviye başlanmaya karar verildiğinde, ihtiyaç ortaya çıktığında aklımıza geliyor. Yani ‘Acil durum! Sağlığım elden gidiyor’ alarmında sigorta yapılmak isteniyor. Poliçe arayışında bu bilgiler saklandığı, gizlendiği durumda ise poliçenizi kullanmak istediğinizde karşınıza hastanelerde ‘provizyon retleri’ çıkıyor. Cebinizden ödeme yaparken, sigortaya olan güveninizin yok olduğunu düşünüyorsunuz… Bu hastalıklarınızla ilgili kapsam dışı bırakılabiliyorsunuz, poliçenizde bazı hastalıklara limit konulabiliyor ya da sigorta şirketi nezdinde tek taraflı poliçe iptali gerçekleşebiliyor.

SAĞLIĞIMIZ TEHLİKEYE GİRMEDEN ÖNCE…

1-) Sağlık sigorta poliçenizi sağlıklıyken ve erken yaşlarda başlatmanız büyük önem taşır. Özellikle ebeveynlerin sigortalı olması, gebelik öncesi annenin sigorta yaptırması ve bebeğin sigorta kapsamında doğması büyük ayrıcalıktır. Bu şekilde bebeğinizin şanslı doğmasını sağlayabilirsiniz…

2-) Sigortanın ilk prensibi İYİ NİYET ilkesidir! Her iki taraf da (sigortalı ve sigortacı) bu ilkeye dayanarak doğru bilgileri, şeffaf olarak birbiriyle paylaşmalıdır.

3-) Teminat içeriğine, bütçenize, gitmek istediğiniz hastane ve doktorunuza göre tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) yaptırabilir; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamındaysanız kendinizi, eşinizi ve çocuklarını tam olarak güvence altına alabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yer almıyorsanız ‘Özel sağlık’ ürününden faydalanabilirsiniz. Özel sağlık sigortasının detayları diğer aylardaki konumuz olacak…

4-) Gebelik gerçekleşmeden önce poliçe yapılmalıdır (Her şirketin gebelikte teminat bekleme süresi farklılık gösterebilir. Teklif aldığınız şirketlere mutlaka bu süreleri sormalısınız). Maalesef gebelik başladıktan sonra doğum teminatlı ve tüm doğum muayenelerinin, rutin kontrollerin, tahlil-tetkiklerin sigorta kapsamından faydalanması için teminat verilemiyor.

TSS HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1-) Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesinin fiyatı ne kadar?

Prim tutarı yaş, cinsiyet, bulunduğunuz bölge gibi etkenlere bağlı olarak hesaplanacağından değişiklik gösterecektir.

2-) Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesini kimler satın alabilir? 

SGK’lı olan ve 60 yaşın (bazı şirketlerde farklılık gösterebilir)  üzerinde olmayan herkes için poliçe yapılabilmektedir.

3-) Tüm aileme yaptırsam indirimden faydalanabilir miyim?

Bireysel sağlık poliçesinin anne, baba ve çocuklardan oluşması ve poliçedeki kişi sayısının en az 2 veya daha fazla olması halinde aile indirimi uygulanabilir.

4-) Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçemde ayakta tedavi teminatı için bir limit var mı?

Poliçe dahilinde alınabilecek ayakta tedavi teminatımız, yıllık 10 kez ile limitlidir. Her bir kez, muayene ve bu muayene ile doğrudan ilişkili diğer işlemleri kapsar.

5-) Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçemin süresi nedir? Yenileme süresi Nedir?

Poliçenin geçerlilik süresi, poliçe başlangıç tarihinden itibaren 1 yıldır. Devam eden poliçenizin yenileme süresi bitiş tarihinden itibaren genelde 30 gündür (Bazı şirketlerde farklılık gösterebilir)

6-) Geçmişten gelen hastalıklarım var, bunlarla ilgili tedavi masraflarımı da ödeyecek misiniz?

Poliçe başlangıç tarihinden önceye dayanan hastalıklara ilişkin tedavi giderleri poliçe kapsamı dışında kalmaktadır. Başvuru formunuzda belirtmeniz halinde bazı şirketler; bazı hastalıklarda talep edilen muayene, tetkik, tahlil, görüntüleme talebi için hastalığınızın detaylı incelemesi sonrasında ek prim ödeyerek teminat verebilirler. Değerlendirebilirler.

7-) Hastane faturamı kendim ödersem, sigorta şirketi bu ücreti bana geri ödüyor mu?

Hayır, özel sigortalarda olan geri ödeme işlemi tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesinde yapılmamaktadır.

8-) Tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesinde ilaçları ödüyor musunuz?

Hayır, ilaç teminatı bu poliçede bulunmamaktadır.

9-) Poliçe primimi ödediğimde makbuz veriyor musunuz? Bu makbuzla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Evet, prim ödemeleriniz karşılığında makbuz alabiliyor ve bu makbuzla vergi indiriminden yararlanabiliyorsunuz.

10-) Estetik cerrahi, kozmetik, diyetisyen gibi tedaviler de kapsam içerisinde mi?

SGK kapsamında ödenen estetik cerrahi, kozmetik ve diyetisyen gibi tedaviler poliçe kapsamında değerlendirilmektedir.

11-) Poliçem kapsamında gözlük alabiliyor muyum?

Hayır, poliçe kapsamında gözlük alınmamaktadır.

12-) Ömür boyu yenileme garantisi var mı?

Her şirketin uygulama süresi ve hasar/prim oranı değişiklik gösterebilir.

13-) Sağlık raporu ücretini karşılıyor musunuz?

Hayır, karşılanmıyor.

14-) Göz tedavisi ve göz ameliyatı poliçe kapsamında mı?

Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları ve bunlarla ile ilgili tüm giderler poliçe teminat kapsamı dışındadır. Göz muayenesi ve poliçe başlangıç tarihinden önce var olmayan, SGK’nın onayladığı göz ameliyatları kapsam içindedir.

 

İLETİŞİM:

Tel:0530.5011935

i @sigortayadairsevinc

Mail: sevincaytinsigorta@hotmail.com

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # sigorta # tamamlayıcısigorta #tss

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.