08-05-2024 05:13

Şık kadınların adresi: Meryemce Butik

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2023
Gölcük Yeniköy’de hizmet veren Meryemce Butik, her zevke hitap eden modelleriyle hem mağazasında hem de sosyal medya üzerinden geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Çocukluk yıllarından beri modaya büyük ilgi duyan ve çevresinde de şık giyim tarzıyla tanınan Meryem Atak, hobisini işi haline getiren şanslı isimlerden. Çevresinden gelen talep üzerine uzun yıllar boyunca evinden ve sosyal medya üzerinden kadın giyim ürünleri üzerine satış yapan Meryem Hanım, ilk mağazasını geçtiğimiz ağustos ayında Gölcük Yeniköy’de açtı. Tesettür giyimin yanı sıra her zevke ve yaş grubuna hitap eden ürünleriyle adını kısa sürede duyuran Meryemce Butik, özellikle Gölcük ve çevresinde giyimine özen gösteren kadınların aklına gelen ilk adres olmayı başardı. Birbirinden şık ve kaliteli ürünlerini sosyal medya aracılığıyla Türkiye’nin her yerine ulaştıran Meryem Atak ile girişimcilik hikayesi ve satışını yaptığı ürünler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Meryem Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

Gölcük, Yeniköy doğumluyum. Liseyi İzmit’te bitirdikten sonra eğitimime devam etmedim, erken sayılabilecek bir yaşta evlendim ve anne oldum. Bir kızım, bir oğlum var. Yaklaşık bir yıldır Meryemce Butik’i işletiyorum.

 

İş hayatına ne zaman başladınız?

Aslına bakarsanız, ticaret hayatım dükkanı açmamdan çok önce başladı. Çocukluğumdan beri modaya ve giyinmeye çok büyük ilgim vardı. Genç kızlık dönemimde bu ilgi daha da artarak devam etti ve çevremin dikkatini çekmeye başladı. O zamanlar, Yeniköy, bildiğiniz köydü. Öyle alışveriş yapacak bir butiğimiz, mağazalarımız yoktu. Kıyafet ihtiyacımızı karşılamak için İzmit’e inmemiz gerekiyordu ki o zamanlar özellikle kapalı kadınlar için seçenek daha azdı. Ben İzmit’ten alıp giyindikçe, arkadaşlarım giydiğim kıyafetleri nereden aldığımı, nasıl seçtiğimi sormaya başladı. Önceleri, kendime alışveriş yaparken arkadaşlarım için de ürün seçmeye başladım. Sonra baktım ki talep artıyor, dedim ki ‘Neden bu işi ticaret olarak yapmayayım…”

SHOWROOM YAPTIM

İşe nereden başladınız?

Önce çok uzun bir süre bu işin toptancılarını araştırdım. Hepsinin yerini bulup İstanbul’a gittim, hepsiyle görüştüm. Sonra da seri seri ürünler alıp eve getirdim. Bu şekilde uzun süre evden satış yaptım.

 

İnsanlar size nasıl ulaşıyordu, kimlere satış yapıyordunuz?

Önceleri kendi yakın çevreme, arkadaşlarıma, akrabalarıma satış yaptım fakat işlerim asıl sosyal medyaya girmemle açıldı. Önce kendime bir Facebook sayfası açtım ve oradan çok geniş bir çevreye ulaştım. Sonra da Instagram geldi. Bu böyle 10 yıl devam etti.

 

Evlendikten sonra da evden satışı sürdürdünüz mü?

Evet, evlenince de evden satışa devam ettim. Bir süre sonra evimin bahçesindeki bir alanı düzenleyerek, küçük bir showroom oluşturdum, ürünleri orada sergilemeye başladım. Bir süre de bu şekilde devam etti, Gölcük’ten ve çevre ilçelerden insanlar gelip daha rahat alışveriş yapmaya başladı. Daha sonra ürünlerimle alışveriş festivallerine katılmaya başladım. Böylece çok fazla kadınla tanıştım, müşteri kitlem hızla arttı. Satış grafiği arttıkça, evden satış yapmak da zorlaşmaya başladı. Artık çocuklarım da büyümüştü; eşimin de desteğiyle bir dükkan açmaya karar verdim ve Meryemce Butik böylelikle kuruldu.

HER KESİME HİTAP EDİYOR

Mağazanız da Yeniköy’de… Daha merkezi bir noktada olmayı düşünmediniz mi?

Hiç düşünmedim… Ben doğduğum, büyüdüğüm yerde evlendim ve hep Yeniköy’de yaşadım. Bu bölgeyi çok seviyorum, kopmayı hiç düşünmedim.

 

Peki, Meryemce Butik’te ne tür ürünler satılıyor?

Mağazamda, mevsimsel olarak değişmekle beraber her tür kadın giyim ürününü bulmak mümkün. Kabanlar, elbiseler, pantolonlu ya da etekli takımlar, kot grubu, gömlekler, kazaklar, hırkalar, yelekler, eşofman takımları… Bir kadının gardırobunda ihtiyaç duyabileceği tüm ürünlerin satışını yapıyoruz. Bunun yanı sıra kombinleri tamamlayan şal, çanta ve aksesuar modellerine de mağazamda yer veriyorum. Ayrıca yaz döneminde, sınırlı adette abiye de getiriyorum ama bu konuda oldukça seçiciyim.

 

Mağaza daha çok hangi kesime hitap ediyor?

18 yaşından itibaren her yaştan, her tarza sahip kadın burada kendisine uygun kıyafet bulabilir. Tesettür grubu ağırlıklı gibi görünse de mağazamda her kesimden müşterimin severek giydiği modeller var. Bazı markalarda 38-46 beden aralığında, büyük beden markalarımızda da 46-52 beden aralığında ürünlerimiz var.

SEZONUN STARLARI

Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Must Triko, Seramoni, Missemramiss gibi sektörün en güçlü ve kalitesini ispatlamış markalarıyla çalışıyoruz. Ayrıca ithal ürün grubumuz da var.

 

Peki, bu sene vitrinlerde neler var?

Oldukça renkli bir sezon geçiriyoruz. Vitrinlerde kırmızıları, turuncuları ve kahve tonlarını görmeye devam edeceğiz. Deri ve kürk detayları çokça kullanılmış. Özellikle kot grubunda Taşlı, payetli, ışıltılı süslemeler çok moda. Bunun yanı sıra maskülen çizgileri olan parçaları da sıkça görüyoruz. Şişme mont ve yelekler de her sezon olduğu gibi büyük ilgi görüyor.

 

Meryem Hanım, bundan sonraki hedefiniz nedir?

Önümüzdeki dönemde hem dükkanımı daha da büyütmeyi hem de ürün çeşidini genişletmeyi düşünüyorum. İleriki dönemde ayakkabı modelleri de getirerek, mağazamı tercih eden müşterilerimi kıyafetinden ayakkabısına, şalından aksesuarına kadar tam bir kombinle uğurlamak istiyorum.

 

Yeniköy Merkez Mah. 2. İş Merkezi, No: 26 Başiskele/KOCAELİ

Instagram: bymeryemcebutik

NASIL ARANDI: #meryemce butik # meryem atak # moda # stil # giyim # tesettür # şıklık # başiskele # butik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.