28-04-2024 07:05

Necip Katırağ: Uğur Okulları Kocaeli’de eğitim yatırımlarına devam ediyor

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/03/2021
Uğur Okulları Başiskele, İzmit, Körfez Kurucu Temsilcisi Necip Katırağ, Kocaeli’de Uğur Okulları adına eğitime yatırım yapmaya devam ediyor. Uğur markası altında İzmit’te iki kurs merkezi, bir Anadolu lisesi ve Başiskele kampüsü ile eğitim hizmeti veren Uğur Okulları şimdi de Körfez kampüsünü açıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

O bir eğitim girişimcisi. Tıpkı Uğur Okullarının kurucusu Enver Yücel gibi hayatını eğitime adamış bir iş adamı ve eğitimci.

2015 yılından bu yana ‘Uğur’ markası altında eğitime yatırım yapıyor çünkü kaliteli eğitime herkesin ulaşmasını istiyor.

En büyük isteği de bu ülkenin çocuklarının iyi yerlere gelmesi... Gelecek kaygısından uzak, başarılı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi... 

Pandemiye ve ekonomik krize rağmen yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen, İzmit’te iki kurs merkezi, bir Anadolu lisesi ve Başiskele kampüsüne ek olarak Körfez kampüsünü açmaya hazırlanan Uğur Okullarının Temsilcisi Necip Katırağ’ı konuk ettik bu ay.

İşi gücü eğitim olan, yaptığı yatırımların odağına eğitimi ve öğrenciyi yerleştiren Necip Bey ile çıktığı eğitim yolculuğunu, Uğur Okullarının başarısını ve gelecek hedeflerini konuştuk. Şimdi söz sırası Necip Katırağ’da.

 

Necip Bey, Uğur Okullarının kurucu temsilcisi olarak sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1977 yılında doğdum. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Kocaeli’de bitirdim. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldum. Daha sonra Sakarya Üniversitesi’nde ‘Cumhuriyet Tarihi’ alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Çalışma hayatına ise üniversite yıllarında atıldım. Son sınıfta okurken, özel öğretim kurumlarında ve dershanelerde etüt öğretmeni olarak görev yaptım. Mezun olduğum yıl da Kocaeli’de bir dershanede tarih öğretmeni olarak göreve başladım. İki yıl sonra 4 arkadaş çalıştığımız kurumu devraldık, yolumuza eğitim girişimcisi olarak devam ettik. 2014 yılına kadar fiili olarak derslere girdim. 2005 yılından beri Kocaeli’de bulunan Uğur Dershanesini Uğur markası altında Uğur Temel Lisesine dönüştürdük. Aynı yıl Uğur Kurs Merkezini açtık. 2015 yılından bu yana da İzmit, Başiskele ve Körfez’de, Uğur markasıyla eğitim hizmeti vermeye devam ediyoruz. Kıbrıs gazisi bir babanın kızı olan Nursen Katırağ ile evliyim ve Uğur Okulları öğrencisi 2 çocuğumuz var.

 

Ülkemizde bu kadar özel eğitim kurumu varken ‘Uğur’ markasını seçmenizin nedeni nedir?

Öncelikle temsilcileri Uğur seçer. Biz de en iyi şekilde temsil etmeye çalışırız. Uğur Okulları, Türkiye’de 53 yıllık deneyimi, başarısı ve vizyonuyla kendisini ispat etmiş bir markadır. ‘BAU Global’ çatısı altında 3 kıtadaki 11 ülkede 9 üniversite, 4 dil okulu ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile Avrupa’nın birinci, dünyanın beşinci büyük eğitim ağına sahiptir. Dolayısıyla bu gücü arkamızda hissetmek istedik. Uğur Okullarının kurucusu Sayın Enver Yücel hayatını eğitime adamış bir iş adamı ve eğitimci. Eğitime katkıları nedeniyle dünya çapında çeşitli ödüllere layık görülen Sayın Enver Yücel’e bağlı olarak eğitim hizmeti vermek bizim için büyük onur.

 

KÖRFEZ KAMPÜSÜ AÇILIYOR

 

Hocam, Başiskele kampüsünün ardından Körfez kampüsünü de bu yıl açıyorsunuz.

Başiskele kampüsümüzü 2018 yılında açtık. 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip, 7 bin metrekare bahçesi olan kampüsümüz 54 derslikli, 1080 öğrenci kapasiteli. Bu yıl açacağımız Körfez kampüsümüz ise Derince ile Körfez’in tam birleştiği noktada, 95 Evler’de. 16 bin metrekarelik alana sahip, 60 derslikli ve 1200 öğrenci kapasiteli. Hem Başiskele hem Körfez kampüsü ile Kocaeli’de okul öncesinden başlayarak 12. sınıf düzeyine kadar binlerce öğrenciye; fiziki şartları, deneyimli öğretmen kadrosu, analitik düşünceyi destekleyen STEM ve erkenSTEM yaklaşımı, kişiye özgü rehberlik hizmeti ve sınava hazırlık merkezleriyle yeni bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz.

Her iki kampüsümüzde de STEM & erkenSTEM laboratuvarı, robotik ve kodlama atölyesi, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, görsel sanatlar atölyesi, müzik derslikleri, ölçme-değerlendirme merkezi, geniş öğrenci kapasiteli konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, çift tribünlü kapalı spor salonu, jimnastik salonu ve kütüphane gibi birçok fiziki alan yer alıyor. Hem okul hem sınava hazırlık hem de uygulamalı branşlardaki eğitim ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılıyoruz. İki kampüsümüzün dışında İzmit’te iki kurs merkezi ve bir Anadolu lisesi ile eğitim yolculuğumuz devam ediyor. Uğur Okulları olarak Kocaeli’de başarımızı ispatladığımızı düşünüyorum. Hem kayıt sayıları hem velilerimizin gösterdiği teveccüh bunun kanıtıdır. Her geçen gün büyümemiz de Kocaeli halkına iyi hizmet ettiğimizin bir göstergesi.


 

Başiskele kampüs müdürü, duayen eğitimci Ali Rıza Gündoğdu

 

100 MİLYONLUK YATIRIM

 

Büyüme demişken yeni bir kampüs projesi daha var mı?

Tüm Uğur Okullarında yatırım ve yönetim genel merkezindir. Yatırım planlarını da merkezimiz yapar. Kocaeli’de kısa vadeli hedefimiz yeni eğitim ve öğretim dönemine Körfez kampüsünü yetiştirmek, daha sonra ilçelerde kurslarla ilgili planlama yapacağız. Genel merkezimizin Kocaeli’ye toplamda yapmış olduğu eğitim yatırımı kampüslerle birlikte 100 milyon liranın üstünde. Kriz döneminde böylesine bir yatırım hem eğitim sektörü hem Kocaeli açısından büyük kazanç.

 

Başiskele kampüs müdürü Ali Rıza Gündoğdu (soldan ikinci), Anadolu ve fen lisesi müdürü Adem Katırağ (sağ başta), ortaokul müdürü Serkan Savaş (sol başta), anaokulu müdürü Evrim Sarıkaya (soldan üçüncü)

 

Necip Hocam, Uğur Okulları’nı diğer eğitim kurumlarından ayıran en önemli özellik nedir?

Uğur Okulları, bütün işi eğitim olan bir yapıdır. Başta kurucumuz Sayın Enver Yücel olmak üzere ki kendisi de matematik öğretmenidir, bütün girişimcileri eğitimci olan bir kurumdur. 53 yıllık eğitim birikiminin tamamını bütün dünyada yaptığı araştırmalarla ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden almış olduğu destekle yürüten bir kurumdur. Dolayısıyla odağında eğitim, öğrenci ve insan var. Bu da kurumumuzu güçlü kılıyor. Biz eğitim yatırımı yapan bir şirketiz fakat bunun eğitim olduğunun bilincindeyiz, merkezimizde her zaman öğrenci ve ona sunmuş olduğumuz eğitim hizmeti yer alır. Uğur Okulları dünyaya global bir ağla bakıyor. Yapay zeka alanında yapmış olduğu yatırımlar dünyada örnek gösteriliyor. Daha pandemi yokken yapay zekaya dayalı eğitimin alt yapısı hazırdı. Pandemide bunun çok büyük faydasını gördük. Öğrenciler uzaktan erişimle eğitim hizmetimizden faydalanabildi. Bu da Uğur Okullarının öngörüsünün ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Bunun yanında akademik başarıyı çok önemseyen bir eğitim anlayışı var. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisenin yanında yabancı dil eğitimi, spor ve sanatsal eğitim güçlü bir şekilde devam ediyor. Terazinin iki kefesi de dolu Uğur Okullarında. Birine ağırlık verirken diğer alanı boş bırakmıyoruz. Her iki kefeyi de eşit oranda yükseltiyoruz çünkü eğitim anlayışının bütüncül olduğuna inanıyoruz. Bir öğrenci sanatta ve sporda başarılı ise akademik başarı da gösterir. Kocaeli özelinde de biz bunu 3 yıllık kampüs sürecimizde ispatladık. Voleybol ve basketbol takımlarımız Türkiye’de derece yaptı, Kocaeli şampiyonu oldu. Yüzmede öğrencilerimiz olimpiyat dereceleri elde etti.

 

ÜNİVERSİTEYE EN FAZLA ÖĞRENCİ UĞUR’DAN

 

Biraz da akademik başarılarınızdan bahsetsek...

Kurslarımız 2005 yılından beri Kocaeli’de nitelikli eğitim veriyor. Kocaeli 1.si çıkaran bir kurumuz. Geçen yıl ve ondan önceki yıl Kocaeli’de üniversiteye en fazla öğrenci gönderen kurum Uğur’un kursları oldu. Dolayısıyla kurslarımıza baktığımızda akademik açıdan ‘başarılıyız’ diyebiliriz. Kampüsümüz açılalı 3 yıl olmasına rağmen geçen yıl üniversiteye dereceyle öğrenci gönderdi. 8. sınıf öğrencilerimizin büyük bir kısmı fen lisesi kazanacak puan aldı, buna rağmen büyük bir kısmı bizi tercih etti. %1’lik dilime giren öğrencilerimiz bizim fen lisemizde eğitimine devam ediyor çünkü onları akademik açıdan destekliyoruz. Kampüslerimizde TÜBİTAK gruplarımız var. TÜBİTAK’a ayrı bir önem veriyoruz ve oraya öğrenci hazırlıyoruz. Robotik kodlama takımlarımız var ve geçen yıl Türkiye’de derece yaptılar. Kampüsün ilk yılında robotik kodlamada Türkiye’de derece almamız bizi çok gururlandırdı. 53 yıllık dershanecilik birikimini, bunun yanında Uğur’un bağlı olduğu BAU Global Ağı’nın eğitim geçmişini ve okulculuktan gelen alt yapısını da okulumuza aktardık, dolayısıyla çift kanatlı güçlü bir yapı haline geldik.

 

Uğur Okulları pandemi dönemini nasıl geçirdi?

Pandemi, eğitim sistemimizin farkını göstermek açısından fırsat oldu. Pandemi başladığı gün bizim plan, program ve alt yapımız hazırdı. İçerisinde konu anlatımı ve soru bankalarının, hatta rehberlik programının yüklü olduğu yapay zeka temelli Metodbox programımız bize hız kazandırdı. Bütün plan ve programımız merkezimiz tarafından yapıldığı için tüm Türkiye’de 100’den fazla okul ile aynı anda harekete geçebildik. Müthiş bir insan kaynağı potansiyelimiz var. 100 okulun bağlı olduğu bir eğitim ağını, buradaki öğretmenleri, idarecileri ve genel merkezi düşündüğümüzde Uğur’un eğitimine yaklaşık 7 bin kişi kafa yoruyor demektir. Pandemi başladığı andan itibaren biz kendi online platformumuz üzerinden çevrimiçi eğitimlerimize başladık.

Tıpkı okulda olduğu gibi günlük 8 saat ders, artı kitap okuma programları, hikaye saatleri, beden eğitimi, müzik, resim derslerini; TÜBİTAK ve robotik kodlama çalışmalarını devam ettirdik. Normalde saat 18:00’de eğitim programımız bitiyordu fakat biz ek dersler planladık, öğrencilerimizin anlamadıkları konuları, çözemedikleri soruları tekrar ele aldık. Kısacası pandemi dönemini sorunsuz geçirdiğimizi söyleyebilirim.

 

MUTLU OKUL, MUTLU ÇOCUK

 

Uğur Okullarını bu kadar başarılı kılan nedir?

Kocaeli özelinde konuşmak gerekirse Uğur Okullarının işletim yapısı, yönetim modeli ve genel müdürlüğün gücü. Başarının altında yatan birinci etken güçlü bir ekip olması, ikincisi de Uğur Okullarının eğitiminin çok disiplinli ve ihtiyaca yönelik olması. Uğur Okullarının kurucusu Sayın Enver Yücel Bey’in eğitimdeki ana felsefesi şudur: ‘Kaliteli eğitime ulaşmak her çocuğun hakkı.’ Dolayısıyla herkesin ulaşacağı bir yapı kurmaya çalışıyoruz. Eğitimimize ve kadromuza güveniyoruz. Çağın ihtiyaçlarını karşıladığını görüyoruz ve biliyoruz. Felsefemiz ise ‘mutlu okul mutlu çocuk’.

 

Sizin eğitimdeki hedefiniz nedir?

Enver Bey’in de söylediği gibi kaliteli eğitime herkesin ulaşmasını sağlamak. İkincil hedefimiz de okullarımızda, kurslarımızda okuyan çocukların bekledikleri başarıya ulaşması. Yani kendilerini gerçekleştirmeleri. Bizim hedefimiz, Türk Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar için belirlemiş olduğu amaç, hedef ve yönergelere uygun. Dünyayı algılayan, dünyadaki gelişmeleri takip eden, mutlu ve kendisine koyduğu hedefe ulaşan çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Şahsi olarak benim ana omurgam, bu ülkenin çocuklarının iyi yerlere gelmesidir. Temelde de baktığımızda ülkemizden yurt dışına çok fazla beyin göçü var. Gelecek kaygısından dolayı yurt dışına gidiyorlar, biz bunu tersine çevirmek istiyoruz. Geleceği kendi ülkelerinde görüp, başarı gösterip, mutlu olmalılar.

 

★ ★ ★

Uğur Okulları Kocaeli Kampüsler Eğitim Koordinatörü Adem Katırağ, Başiskele ve Körfez kampüsünde uygulanan eğitim modellerini anlatıyor:

EĞİTİMDE ‘ASDF MODELİ’

Dünya çapındaki bu vizyonunu Kocaeli ile buluşturan Uğur Okullarında ‘ASDF Eğitim Modeli’ ile öğrencilerin; gelişimlerini destekleyen ortamlarda güvenli bir şekilde eğitim almaları sağlanır. Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimleri desteklenerek kendi potansiyelleri çerçevesinde en üst seviyeye çıkarılmaları hedeflenir.

 

5 Dil 2 Beceri

Uğur Okullarında öğrenciler ‘5 Dil 2 Beceri’ temelli eğitim programları kapsamında öğrenim görür. Mutlu bir nesil yetiştirmek felsefesi üzerine kurulu Uğur Okulları eğitim programında, öğrencilere bu dil ve becerilerin kazandırılması hedeflenir. Ana Dil, Bilimin Dili Matematik, Yabancı Dil, Teknolojinin Dili Kodlama, Robotik, STEM ve erkenSTEM, Davranış Dili başlıklarımıza ilave olarak sanat ve spor alanında iki ayrı beceri kazandırarak kendini ifade edebilen, çağdaş, yaratıcı, sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefler.

 

Akademik Gelişim Dosyası

Uğur Okulları’nda her öğrencinin okula başladığı andan itibaren akademik, sosyal ve kişisel gelişimi izlenip değerlendirilir ve bu kapsamda gerçekleştirilen tüm çalışmalar ‘Akademik Gelişim Dosyası (AGD)’ adı altındaki e-portfolyoda saklanır. Öğretmen ve veliler de öğrencinin gelişimini bu e-portfolyadan takip edebilir.

 

Uğur Sınava Hazırlık Merkezi

53 yıllık sınavlara hazırlık deneyimine sahip olan Uğur Okullarında, eğitim teknolojilerinin en güncel araçları ve düzenli geri bildirim sistemi ile öğrencilerin sınava hazırlık süreci, belirlenen hedef ve kişisel analiz çerçevesinde öğrencinin bilişsel gelişimine, tercih hedeflerine uygun çalışma planı ve materyallerle desteklenir.

 

Yabancı Dil Eğitimi

Uğur Okullarında birinci yabancı dil İngilizce’dir. İngilizce eğitimi okul öncesi dönemde başlar ve lise bitinceye kadar devam eder. 5. sınıfta uygulanan yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi ve ikinci dil edinimi ile öğrencilerin yabancı dil becerileri en üst seviyeye taşınır. U-Mate programı ile öğrenciler görsel sanatlar, robotik ve kodlama, müzik, satranç, drama ve beden eğitimi gibi derslerini branş öğretmeninin yanında yabancı dil öğretmeniyle birlikte işleyerek hem ana dillerinde, hem yabancı dil edinimlerinde kalıcı öğrenmeler sağlar.

 

Uğur InternatIonal

Uğur International programları kapsamında öğrenciler; Kanada, İngiltere ve ABD gibi dünyanın birçok ülkesinde eğitim alırken, sosyal ve kültürel açıdan vizyonlarını geliştirme imkanı yakalar. Yurt dışı üniversite programları, yurt dışı lise değişim programları, yurt içi-yurt dışı akademik geziler ve yurt dışı yaz okulları ile öğrencilerin dünyaya entegre bir yaşam sağlamaları için önemli bir deneyim elde etmelerine katkıda bulunulur. Ayrıca liseden mezun olan öğrencilere BAU Global çatısı altındaki yurt içi ve yurt dışı üniversitelerin hepsinden ekstra burs imkanı verilir.

 

Uğur’da STEM Eğitimi

Uğur Okullarında STEM eğitimi ile öğrenciler; fen bilimleri, matematik, bilgi ve iletişim teknoloji derslerinde elde edilen kazanımların hem birbirleriyle hem de diğer disiplinler ile nasıl bütünleştirileceğini ve bu sayede çok boyutlu düşünmeyi öğrenir. Grup arkadaşlarıyla çalışarak, fen bilimleri, matematik, bilgi ve iletişim teknolojileri derslerinde sunulan 21. Yüzyıl hayatına dair problemlere STEM laboratuvarlarında teknolojik ve mühendislik temelli çözümler üretir.

 

Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik

Türkiye’de ilk kez Uğur Okullarında hayata geçirilen Kişiye Özgü, Çalışma Odaklı ve Proaktif Rehberlik ile her öğrenci, alanında uzman psikolojik danışmanlar tarafından izlenir ve öğrencilerin gelişim planlarını yapabilmeleri için en geçerli bilimsel araçlar kullanılır. Bu amaçla en uygun danışmanlık yöntemleriyle her öğrencinin bilinçlenmesine ve doğru bir yol haritası çizmesine katkı sağlanır.

 

Eğitime Teknolojik Destek: U-DIgItal, Metodbox ve STOYS

Uğur Okullarının yapay zeka temelli öğrenme platformu Metodbox, 21. Yüzyıl becerilerini ön planda tutarak hazırlanmış olan eğitsel içerikler ve sınav uygulamalarıyla öğrencilere, derslerde öğrenmiş oldukları konuları platform üzerinden pekiştirme fırsatı sağlayıp, yine öğrencilerin kendi akademik gelişimlerini sürekli takip etmelerini kolaylaştırır. U-Digital ile öğrencilerin akademik gelişim dosyaları özellikle veliler aracılığıyla takip edilebilir. Stoys ile öğrenciye dair tüm veriler tek bir kaynakta toplanır. Tüm veriler üzerinde yapılan doğru analiz ve raporlarla eğitim kalitesini arttırma şansı sunulur. Veliler tarafında öğrencilerin sınav sonuçlarına, akademik bilgilerine, takvime, ödevlerine, sosyal gelişim süreçlerine, rehberlik hizmetleri ve kampüse ait bilgilere (derslik, sınıf, yemek menüsü) erişilebilir.

Çocuk Dostu Öğrenme Ortamı

Reggio Emilia yaklaşımını benimseyen Uğur Okulları eğitim sisteminde, fiziki ortamın öğrenmeye olan katkısı büyük önem taşır. Renklerin duygulara ve bilinç faaliyetlerine olan etkisi, hayal gücünü, yaratıcılığını desteklemesi ve sanatsal bakış açısı kazandırmadaki rolü düşünülerek sınıf ve koridorlarda kullanılan renkler titizlikle seçilir.

 

Çocuklukta Felsefe Eğitimi ‘P4U’

Sosyal gelişimi desteklemek, farkındalık yaratmak, sorgulama ve tartışma kültürünü oluşturmak amacıyla çocuklukta verilen felsefe eğitimi ‘P4C’ dersleri yapılır. P4C eğitimi Uğur Okullarında P4U (Uğur’da Felsefe) olarak adlandırılr.

 

Asalet ve Zarafet

Uğur Okullarında öğrencilere kazandırılması hedeflenen davranış dili, okul öncesinden itibaren ‘Asalet ve Zarafet Dersi’ kapsamında öğretilir. Bu ders, öğrencilerin kibar, görgü kurallarını bilen, ortak paylaşım alanlarında ve sosyal ortamlarda başkalarını incitmeyecek, rahatsız etmeyecek şekilde davranmalarını amaçlayan bir ders olarak sunulur.

Dijital ‘Yeni Dünya’ Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Uğur Okulları öğrencileri, okul öncesinden 11. sınıfa kadar aldıkları Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi ile teknoloji ve beraberinde kodlama dünyasıyla tanışır. Öğrencilerin, algoritma mantığını kavrayarak problem çözme becerileri kazanması amaçlanır. Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersinde, Uğur Okulları ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ortaklığında hazırlanan müfredat temelli profesyonel yayınlar, ders kitapları olarak kullanılır.  Bilgi Teknolojileri Modülü, Oyun Tasarımı Modülü, Kodlama Modülü, Nesnelerin İnternet Modülü, Dijital Vatandaşlık Modülü, Animasyon Modülü, Robotik Modülü ile öğrenciler dijital dünyada üretici konumuna geçer ve bu sayede teknolojik gelişmeleri takip eden, bunu doğru kullanabilen bireylere dönüşür.

Uğur’da Sanat Var

Uğur Okulları bünyesindeki uzman kadro; duygusal zekası yüksek, kültür ve sanatla iç içe büyüyen, zihinsel birikimlerini görsel biçimler ve becerilerle ifade edebilen, estetik algısı gelişmiş nesiller yetiştirmeyi hedefler. Müzik ve görsel sanatlar atölyeleri, öğrenci orkestraları, okul koroları gibi aktiviteler ile öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine destek sağlanır.

 

İLETİŞİM

Başiskele kampüs

Şeyh Edebali Cad., No:16 Başiskele/Kocaeli, Tel: 0 262 343 25 08

Körfez kampüs

Abdülhamit Han Cad., No 8/1 Körfez/Kocaeli, Tel: 0262 332 00 03

Fethiye Caddesi kurs

Fethiye Cad., Karagöz İşhanı No:48/2, İzmit/Kocaeli, Tel: 0262 322 02 22

Yahya Kaptan kurs

Akasyalar Cad., No: 24 B:13 Arastapark AVM, İzmit, Tel: 0262 311 41 08

İzmit Anadolu Lisesi

Cebesoy Sokak, No: 10, İzmit, Telefon: 0262 324 03 03

 

★ ★ ★

22 yıllık eğitimci, lise müdürü Murat Okuş anlattı:

İzmit Uğur Anadolu Lisesi

 

İzmit Uğur Anadolu Lisesi, 2015 yılında İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan İnönü Caddesi üzerinde temel lise olarak eğitim-öğretime başladı. 1968 yılında kurulan Uğur Eğitim Kurumlarının çatısı altında ve deneyimiyle her yıl 400’den fazla öğrenciyi yetiştiren İzmit Uğur Anadolu Lisesi, yine her yıl 200 civarı öğrenciyi liseden mezun ederek, topluma kazandırdı. 2019 yılında yine İzmit’in en işlek mevkiinde, Yürüyüş Yolu (Cumhuriyet Caddesi) üzerinde bulunan yeni binasına taşınan İzmit Uğur Anadolu Lisesi, başarılarıyla dikkat çekiyor.

 

GELECEĞE HAZIRLIYOR

İzmit Anadolu Lisesi Müdürü, 22 yıllık eğitimci Murat Okuş, okula kayıt olan gençlerin sınava hazırlanırken hiçbir kurs ya da özel derse ihtiyaç duymadan hedeflerine ulaşabileceğini söyledi, “Bunu ders programlarımızla, zengin ve güncel yayınlarımızla, kişiye özgü rehberlik modelimizle ve yıllarca öğrencileri sınavlara hazırlamış deneyimli, alanında uzman öğretmen kadromuzla yapıyoruz. 9. sınıftan itibaren akademik çalışmalarımızın yanında sosyal, kültürel, bilimsel çalışmalarımızla ve etkinliklerimizle öğrencilerimizi hem sınavlara hem de geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Okuş, okulun fiziki koşulları hakkında da şu bilgileri verdi: “Okulumuzda 21 derslik, seminer salonu, laboratuvar, müzik sınıfı, robotik ve kodlama sınıfı, çok amaçlı spor salonu, geniş bir bahçe alanı var. Merkezi bir alanda bulunan okulumuza İzmit merkezden geçen bütün toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilmektedir.” Okuldaki temel eğitim programlardan birinin ‘5 Dil 2 Beceri’ olduğunu söyleyen İzmit Anadolu Lisesi Müdürü Murat Okuş, şöyle devam etti:

5 DİL 2 BECERİ EĞİTİMİ

“5 dil ile öğrencimizin, bilimsel düşünme yeterliliğini geliştirmek için matematik dilini, Türkçe’yi etkili kullanabilmek için ana dilini, global dünya vatandaşı olabilmek için yabancı dilini, geleceğin bilimsel ve teknolojik gelişimine ayak uydurmak için kodlama dilini (kodlama, robotik, STEM) ve öncelikle iyi insan olmak felsefesiyle davranış dilini ders içi ve ders dışı etkinliklerle geliştiriyoruz. 2 beceri ile de sanatsal ve sportif çalışmalarla öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedip bunları geliştirmelerini sağlayarak, destekliyoruz.

İzmit Uğur Anadolu Lisesi olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında bayan basketbol takımımız, erkek yüzme takımımız, eskrim sporcularımız bulunmaktadır. Akademik olarak desteklediğimiz öğrencilerimizin her alanda yanındayız, yüksek disipline ve sınav başarılarına önem veriyoruz. 53 yıllık birikimle çalışıyoruz.

 

BİLİNÇLİ NESİLLER

Genel müdürlüğümüz ile beraber dünya eğitim modellerini, eğitimdeki bilimsel ve teknolojik değişimleri yakından takip ederek, kendi eğitim-öğretim programlarımıza uyarlamaktayız. Bu sayede sürekli güncel ve faydalı plan ve programlarımızla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Uğur Okullarının misyon ve vizyonuna uygun, Türk kültür ve değerlerinden kopmadan ülkemize ve şehrimize değer katacak, insanlığa hizmet edecek bilinçli, kültürlü, geleceğe ayak uydurabilecek nesiller yetiştirmek en büyük gayemizdir.”

 

★ ★ ★

Kocaeli Kurslar Koordinatörü, Eğitim Yönetimi Uzmanı Yücel Erdoğan anlattı:

Uğur Kurs Merkezleri

 

Uğur Dershaneleri, üniversiteye hazırlıkta akla gelen ilk kurum olma misyonuyla 26 Kasım 1968’de, Laleli’de eğitim hayatına başladı. Eğitim duayeni Enver Yücel yönetimindeki Uğur markası, 1973 yılında Türkiye’nin dört bir yanına ‘sınava hazırlıkta yenilikçi eğitim anlayışı’nı getirdi. 2015 yılında dershanelerin kapanması üzerine Uğur Kurs markası ile sınavlara hazırlıkta eğitim faaliyetlerine devam eden kurum, Türkiye’nin en büyük eğitim ağı haline geldi.

Kocaeli’de de 2005 yılında faaliyete başlayan Uğur, günümüzde İzmit Fethiye Caddesi’nde ve Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Arastapark’ta olmak üzere 2 şubesiyle 7. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencileri sınavlara hazırlarken, okul derslerine de takviyede bulunuyor. Kocaeli’de 16 yıldır güvenli bir liman olan Uğur markasının, yüzbinlerce öğrenciyi lise ve üniversite hayallerine uğurladığını söyleyen eğitim yönetimi ve denetimi uzmanı, Kocaeli kurslar koordinatörü Yücel Erdoğan, şöyle devam etti:

“Lise ve üniversite sınavlarına hazırlıkta konu anlatımları ve soru çözümlerinin yanı sıra öğrencilere yeni bir bakış açısı kazandıran Uğur Kurs; planlama, öğrenme, uygulama, ölçme ve değerlendirme süreçlerini takip ederek eğitimin çıtasını yükseltiyor.”

Türkiye’de ilk kez Uğur’da sunulan rehberlik hizmetiyle kişiye özgü danışmanlar, doğru kariyer planlaması için öğrenciye yönlendirme hizmeti veriyor. Öğrencilere ödevlendirme yapıyor, ödevlerini kontrol ediyor ve sonucu veliye bildiriyor. Öğrencilerin sadece akademik değil, ruhsal, duygusal gelişimlerini de takip ediyor.

ZENGİN İÇERİKLİ YAYINLAR

Uğur Kurs, tüm sene boyunca kullanılacak özgün ve zengin içeriklere sahip konu anlatımlı yayınlar, soru bankaları, konu kavrama testleri ve her hafta uygulanan TYT-AYT, LGS deneme sınavlarıyla öğrencilerini sınavlarda başarıya hazırlıyor. Ayrıca Uğur’un Türkiye genelindeki 200’e yakın kurumunda eğitim alan öğrenciler arasında yerini görerek, gerçek sınav provası yapmış oluyor. TYT–AYT denemeleri sayesinde öğrencinin bilgilerini test etmesi ve sınav deneyimi kazanması amaçlanıyor. Öğrenciler deneme sınavlarının çözümlerine, sınavdan hemen sonra karekod yöntemiyle ulaşabiliyor.

 

PERFORMANS TAKİBİ

Kurumda sınavlara yönelik denemeler ve kişiye özgü danışmanlar sayesinde öğrencilerin bilgileri test ediliyor. Performans takibi doğrultusunda akademik yönlendirmeler yapılıyor. Öğrencinin ihtiyacı olan dersler ve konular tespit edilerek, ek dersler konuluyor ve eksikler gideriliyor.

 

TÜM DÜZEYDE EĞİTİM

Kurslarda 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine okul derslerine takviye ve sınavlara hazırlık eğitimleri veriliyor. 8. sınıf öğrencilerine LGS, 12. sınıf ve mezun öğrencilere ise AYT-TYT hazırlık eğitimi veriliyor.

 

AKŞAM 22.00’YE KADAR

Uğur Kurs şubelerinde öğrencilerin kullanımına sunulan kütüphaneler, akşam saat 22.00’ye kadar hizmet veriliyor. Öğrenciler bu kütüphanede ders çalışabilir, görevli öğretmenlerle soru çözebiliyor.

NASIL ARANDI: #uğur okulları # eğitim # öğrenci # öğretmen # necip katırağ # kocaeli # başiskele # körfez # izmit # kurs # kampüs # uzaktan eğitim # pandemi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.