29-03-2024 12:16

İzmit Belediyesi ve KOİDER Genç Kadınlara Işık Tutacak

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/11/2022
İzmit Belediyesi ile KOİDER ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Bağ Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında girişimci olmak isteyen kadınlara çeşitli imkanlar sunulacak
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ELİF ÇARMAN

İzmit Belediyesi, Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) ortaklığıyla Bağ Projesi’ni hayata geçiriyor. ‘İzmit kadın girişimcilerini arıyor’ temasıyla yürütülecek olan proje ile girişimci olmakla ilgili projesi ya da sürdürülebilir iş fikri olan kadınlara destek olmak amaçlanıyor. Projenin lansman toplantısı bugün İzmit Belediye Binasında, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve KOİDER Başkanı Nilgün İrteni Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

“KADIN EMEĞİ ÇOK DEĞERLİ”

KOİDER ve İzmit Belediyesi ortalığında yapılacak olan proje ile ilgili bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye olarak kadın emeğinin arkasında bir politika belirlediklerini ifade etti. Başkan Hürriyet konuşmasında, “Türkiye’de kadın olmanın ne kadar güç olduğun hepimiz biliyoruz. Kadının ekonomik bağımsızlığını elde etmesi kolay değil geldiğimiz noktada çevremizdeki kadınla aile içi şiddete ve kabadayılığa maruz kalıyor. İş yerinde gelir adaletsizliğine uğruyor. Kadınlar olarak gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimiz için mücadele etmek zorundayız. Kadın emeği çok değerli. Kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesini çok önemsiyoruz. Bunların farkında olarak kadının hak ettiği değeri bulması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KADINLARIN İŞBİRLİĞİNİ GÖSTEREN SICAK BİR İSİM”

İzmit Belediyesinin kadın projelerinden bahsede Hürriyet, “Çınar Kadın Kooperatifinde kadınlar üretiyor hem de ürettiklerini satma imkanı yakalıyor. Kadın üretiyor, kendi ayakları üzerinde duruyor ve ben de varım diyebiliyor. Kadınların girişimcilik yolu ile iş hayatına girmesini sağlayan çok güzel bir proje başlıyor. Projenin ismi bağ projesi. Kıymetli bir isim. Kadınların işbirliğini gösteren sıcak bir isim. Bu bağ inşaca yaşama hakkı gibi çok güzel bir sonuca erişiyor. KOİDER başkanı Nilgün yılmaz ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. İyi ki kadın dayanışması bir yüreğiniz var” dedi.

“EN İYİ 3 PROJEYE ÖDÜL”

KOİDER tarafından projenin 2019 yılında hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Hürriyet, “Şimdi ise İzmit Belediyesi ile birlikte İzmit Kadın girişimlerini arıyor sloganı ile daha çok kadının girişimci olmasını istiyoruz. Kadın girişimcilerin en iyi 3 projesine ödül verilecek. Bugünden itibaren başvurular başlıyor. Sürdürülebilir iş fikri olan kadınlarımız başvurabilecek. KOİDER tarafından bir ön eleme olacak. Jüri elemesinden geçen kadınlar eğitim alacak.  Mart ayında ise kadınlar bir sınava tabii tutulacak. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde başarılı projelere ödül töreni yapılacak.

“GÜÇLÜ KADIN CESUR KADINLARDIR”

Birinci olan projenin ödülü 15 bin lira kinci olan projenin ödülü 10 bin lira olacak. İşletme kurmak amacı ile iş yeri açan kadın girişimcilerden ilk ay aidat alınmayacak. Bu kadınlarımıza İzmit Belediyesinin desteği her zaman olacak. Hiçbir kadınımız tereddüt etmeden bir fikri varsa bu projeye başvursun. Aklınızdaki aklınızda kalmasın. Güçlü kadın cesur kadınlardır” şeklinde konuştu.

“GİRİŞİM DÜNYASINDA YER ALMAK İSTEYEN KADINLARI BEKLİYORUZ”

KOİDER başkanı Nilgün İrteni Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Hayal ettiklerinizi başarmak için sadece inanmak gerekiyor. Biz KOİDER ailesi ve İzmit Belediyesi olarak eğer bir hayaliniz varsa elinizden tutmaya hazırız diyoruz. Bir projeniz varsa başvurmanızı bekliyoruz. İnternette Başvuru adresimiz bulunuyor. Detaylı teknik açıklamalar burada yer alıyor. Katılımcılarımızın yaş Aralığı 18 ile 55 yaş aralığında olacak. Biz KODİER olarak 2019 yılında bu projeyi gerçekleştirmiştik. Şimdi İzmit Belediyesi ile çok daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. 2019 yılında yaptığımız projede adayların eğitim almasını sağladık. 1 aday kendi girişimini gerçekleştirdi. Birçok kurum ve kuruluş eğitim düzenliyor ama girişimcilik ile sonlanmıyor. Girişim dünyası içinde yer almak isteyen kadınlarımızı bekliyoruz. Katılım koşullarımızın birincisi kadın olmak. Erkekler başvuramıyor” ifadelerini kullandı.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # izmit belediyesi # izmit # koider # kadın # genç kadın # fatma kaplan hürriyet # nilgün irteni yılmaz

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.