08-05-2024 16:50

Kocaelili müzisyen Melih Kala yeni şarkısıyla gündemde

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/12/2023
Kocaeli'nin müzik sahnesine damga vuran yetenekli sanatçı Melih Kala, dinleyicilerini heyecanlandıran ikinci şarkısını müjdeledi
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli'nin sevilen müzisyeni Melih Kala, kariyerine hızlı bir giriş yaparak müzik dünyasında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Söz ve müziği kendine ait, oldukça beğenilen ilk şarkısının ardından şimdi de ikinci şarkısıyla dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yeni şarkısıyla ilgili duygularını Kocaeli Life ile paylaşan Melih Kala, "İlk şarkımın aldığı olumlu tepkiler beni çok motive etti. Dinleyicilerimle birlikte bu yolculuğa devam etmek için sabırsızlanıyorum. Yeni şarkım ‘Gitme Diyemem’, duygusal ama dile takılır bir atmosfere sahip. Umarım dinleyiciler bu parçada kendilerini bulur ve keyif alırlar" dedi.

 

Melih Kala ile yaptığımız röportaj ile sizleri baş başa bırakıyor, keyifli okumalar diliyoruz...

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz Melih Bey?

Ben Melih Kala. Doğma büyüme Kocaeliliyim. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Müziğin hayatıma girişi çok eskilere dayanıyor. 15 yaşındayken Kocaeli’de konservatuara girdim. Orada halk müziği okudum. Bitiremeden eğitim hayatıma devam ettiğim için bırakmak zorunda kaldım. Ardından üniversite hayatım başladı. Üniversite hayatımda da bırakmadım. Müziğe devam ettim. 7 yıl boyunca Muğla Marmaris’te çok güzel deneyimlerim oldu. Haftanın beş günü sürekli sahne aldım. İnsanlarla birlikte şarkılar söylemek bende tutkuya dönüştü.

 

Söz ve müziği size ait iki parça çıkardınız. Nasıl bir süreç oldu, anlatır mısınız?

6 ay önce ilk şarkımı çıkardım. NetD YouTube kanalında yayınlandı. İlk şarkımın ismi ‘Giderayak’. Ferit Çetinkaya yönetmenliğinde, Alper Atakan arenjesiyle çok güzel bir iş oldu. Pop-arabesk tarzı. Benim Ebru Güneş’e çok yakıştırdığım bir parça. Oradan çok güzel geri dönüşler aldım. Şimdi ‘Gitme Diyemem’ isimli yepyeni bir şarkı ile sizlerleyim. 2 hafta önce YouTube kanalımda ve tüm dijital platformlarda yayınlandı. Klipte Bahadır Meydan ile çalıştık. Kendisi Kocaeli’nin en önemli yönetmenlerinden biridir. Daha önce Çelik’in kliplerini de çekmişti. Şarkının arenjesini yine Alper Atakan yaptı. Menajerim ise Duygu Atakan. Şarkının içeriğine gelirsek basit bir anlatım tarzı seçtim. Söz ve müziği tamamen bana ait. Popüler kültüre daha yakın bir şarkı oldu. Dinleyiciler hak verecektir, dile takılan bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Sahnede söylediğim zaman dinleyiciler hemen bize eşlik edebiliyor bu da beni ayrıca mutlu ediyor.

 

Hangi türde müzik yapıyorsunuz?

Halk müziği kültürüyle büyüdüm fakat yeni nesil popüler kültürü de bu işin içinde harmanlayarak ortaya yeni bir şey çıkardım. Sesimdeki tınıdan ötürü benden rock şarkı dinlemek de istediler. Çok tercihim olmamasına rağmen rock şarkılar da söyledim. Yelpazem çok genişlemiş oldu. Karmaşık gibi görünse de bunun çok faydasını gördüm. İlk şarkım biraz daha arabeske yakındı, ‘Gitme Diyemem’ biraz daha popa yakın. Kulağın aşina olabileceği ve dillerden düşmeyecek bir şarkı oldu.

 

Nerelerde sahne alıyorsunuz?

İzmit’te Sekapark Saltanat Kayığı’nda ve Mystro’da orkestramla birlikte sahne alıyorum. Ağva taraflarında sahne alıyorum. Özel etkinliklerde de sahne alıyorum.

 

BURAY'IN ŞARKISINI SÖYLEDİ

En çok hangi türde şarkı söylemeyi seviyorsunuz?

Pop şarkıları seslendirmeyi seviyorum ama kendi harmanımla biraz arabesk kıvılcımı katmayı da seviyorum. Kendi yorumumla ifade ettiğim şarkıları seviyorum. Buray’ın ‘Gitmem Gerek’ diye bir parçası var. Onu TRT Müzik’te Buray’a karşı kendi yorumumla söylemiştim. Çok beğenmişlerdi.

 

Sahneye çıkmadan önce heyecanınızı azaltmak için yaptığınız bir rutin var mı?

Kaç yıl oldu artık sahneye çıkmaya alışıyorsun ama sürekli insan ağırladığınız için her seferinde yeni heyecan uyandırıyor. Maç sürekli 0-0. İnsanlar vaktinden ayırıp geliyorlar ve keyifli vakit geçirmek istiyorlar. Maddi manevi yönü var. O stres o yüzden hep omzumda ama yeteneğime ve disiplinime çok güveniyorum. O yüzden şu ana kadar hiç olumsuz bir akşam hatırlamıyorum.

 

Sizce müziğe başlamak için eğitim şart mı?

Şart değil diyemem ama müzik ruhtan gelen bir şey. Aynı şarkıyı 100 defa söyleyince bile kendi kendine düzelmeye başlıyor bir şeyler.  Her seferinde bir şeyler katıyorsunuz kendinize. Kendi kendinizin doktoru oluyorsunuz. Ruhu olan bir şey insanı bir yerde yakalayabiliyor.

 

BU YOL ÇOK UZUN VE MEŞAKKATLİ

Ses sanatçısı olmak isteyen gençlere ne tavsiye vermek istersiniz?

Eğitim almaları şart değil dedim ama kesinlikle bir enstrüman çalınmalı. Enstrüman kişinin en büyük yoldaşıdır. Yol gösterir. Şarkıyı nasıl söyleyeceğine o referans olur. O yüzden enstrüman çalmaları birinci tavsiyem ses sanatçısı olmak isteseler bile. Gitar olur, piyano olur. Ben küçük yaşta bağlama ve gitar çalmayı öğrenmiştim. Hatta ağabeyim gitar kursuna yazılmıştı ama yarıda bıraktı. Kursun parasını da ödemiştik O gitmiyorsa ben gideyim dedim ve gittim. 2-3 dersten sonra çalarak söylemeye başladım. Şu an aktif olarak hala gitar ve bağlama çalıyorum. Gençlere ayrıca bu yolun çok uzun ve meşakkatli olduğunu bilerek yola çıkmalarını tavsiye ederim. Bu mesleği seçerken çok düşünmek lazım.

 

Geleceğe yönelik hedefleriniz neler?

Öncelikle kendi şarkılarımdan bir mozaik oluşturmak istiyorum. Melih Kala ve şarkıları olarak arka arkaya beni anlayan insanlarla kendi şarkılarımı söylemek en büyük hayalim.

 

Melih Kala'nın sosyal medya hesapları üzerinden yeni şarkısıyla ilgili güncel bilgilere ulaşabilir ve sanatçının müzik yolculuğuna eşlik edebilirsiniz;

https://www.instagram.com/melihkala

https://youtu.be/WXSCx8XRHD8?si=K6WoGNRFRBhopPC1

https://open.spotify.com/track/2tO1SXdvJjevBpfsz06g0Z?si=QXMvqR5RRh6slWHpKlX-ng

 

 

NASIL ARANDI: #melih kala # müzik # sanat # gitme diyemem # alper atakan # duygu atakan # ferit çetinkaya # bahadır meydan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.