08-05-2024 20:51

İzmitli yatırımcıların yeni adresi: Gedik Yatırım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/08/2023
Gedik Yatırım İzmit’i, İzmitliler de Gedik Yatırım’ı sevdi. Öyle ki Gedik Yatırım İzmit Şubesi bir yıl içinde ‘en çok yatırımcı kazanımı sağlayan şube’ oldu
.stripslashes($urun->baslik).

Türk sermaye piyasalarının önde gelen yatırım şirketleri arasında yer alan Gedik Yatırım İzmit Şubesi bir seneyi geride bıraktı. Yeni açılmasına rağmen aralarında İstanbul şubelerinin de bulunduğu 48 şube arasında ‘2022 yılında en çok yatırımcı kazanımı sağlayan şube’ olmanın mutluluğunu yaşayan Gedik Yatırım İzmit Şube Müdürü Özer Sevimli “Biz İzmit’i çok sevdik İzmit de bizi” diyor. Sevimli, sadece bireysel değil kurumsal yatırımcılara da en iyi hizmeti verebilmek için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini söylüyor.

Toplumsal duyarlılığı yüksek olan Gedik Yatırım, gönüllülük çalışmaları ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de adından sıkça söz ettiriyor. Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla dikkat çeken Gedik Yatırım, Milletler Ligi’ni kazanan Kadın Voleybol Milli Takımımızın sponsoruydu şimdi de ülkemizin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Erkek Futbol A Takımı Resmi Sponsoru olarak ülke sporuna destek vermeye devam ediyor. Özer Sevimli, Gedik Yatırım İzmit Şubesi’nin bir yılını değerlendirdi.

 

Özer Bey, Gedik Yatırım Menkul Değerler İzmit Şubesi’ne açılış sonrası yatırımcıların ilgisi ne yönde oldu?

Hem sektördeki tecrübemiz hem de Gedik Yatırım’ın genel anlamdaki bilinirliği sebebiyle İzmit ve çevre illerden yoğun talep gördük. Bu durum bizi çok mutlu etti, şube olarak bu ilgiye layık olabilmek adına çok çalıştık, kapımızı çalan herkese bizler de aynı ilgi ve özveriyle yaklaştık. Yatırımcı sayımızda çok ciddi artışlar kaydettik. Aralarında İstanbul şubelerinin de olduğu 48 şube arasında, ‘2022 yılında en çok yatırımcı kazanımı sağlayan şube’ olmak bize olan ilginin bir göstergesi. Tabii biz durmadık ve 2023 yılında da aynı azimle çalışıyoruz.

Gedik Yatırım sadece bireysel yatırımcılara değil kurumsal yatırımcılara da hizmet veriyor, öyle mi?

Biz Gedik Yatırım olarak sadece bireysel değil kurumsal yatırımcılarımıza da Borsa İstanbul’da işlem yapmaları için destek olurken, günümüz şartlarında firmaların ekonomik yapılarını zorlayan döviz kuru artışlarına karşı ayakta durabilmelerini sağlayan ürünlerle de destek veriyoruz. Bu sayede firmalar olası döviz kuru artışlarında finansal açıdan zorlanmıyor ve ticari hayatlarına devam edebiliyor. Biz firmalara hem yatırım yapmaları için imkân sağlıyoruz hem de yatırım ürünleri çeşitliliği ile onları olası risklerden uzaklaştırıyoruz.

  

Açılış sonrasında yatırımcı semineri düzenlediniz, bununla ilgili de bilgi almak isteriz.

Evet, yine bir rekorla geride bıraktığımız bir seminer oldu. İzmit halkına buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Finansal okuryazarlık ve seçim öncesi piyasaları değerlendirebilmek adına güzel bir organizasyon gerçekleştirdik ve katılım oldukça yüksekti. Gedik Yatırım ailesi olarak bireylerin finansal okuryazarlık konusunda iyi yerlere gelmesini çok istiyor ve önemsiyoruz. Kurum olarak yatırım ürünleri belirleme konusunda hem internet sitemiz üzerinden hem YouTube kanalımızdan yatırımcılarımızı bilgilendirmek adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Gedik Yatırım olarak gönüllülük faaliyetlerinde ve sponsorluklarda da adınızı sıkça duyuyoruz.

Gedik Yatırım ailesi olarak piyasanın her alanında olduğumuz gibi yaşamın her alanında olma çabamız var ve yakın tarihte yaşadığımız deprem hepimizi derinden etkiledi. Biz Gedik Yatırım olarak çalışanlarımızla birlikte sürekli bölge ile irtibat halindeydik. Bölge için hem Inveo Yatırım Holding hem Gedik Yatırım hem de iştiraklerimiz toplamda 6 milyon TL tutarında bağış fonu oluşturduk.

Çalışanlarımızla birlikte şubelerimizin bulunduğu tüm bölgelerde valiliklerce organize edilen lojistik faaliyetlerine katılım sağladık ve bu acıyı bir nebze de olsa hafifletmek istedik. Bizler de yardımların devamını sağlamak ve bu elim olayın acılarını hafifletmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. AFAD ve resmî kurumlar aracılığıyla verdiğimiz desteği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de sürdürdük. Gedik Yatırım ailesinin her bir çalışanı adına ayırdığımız destek bütçesiyle, başta hijyen malzemeleri olmak üzere deprem bölgesindeki kadınlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık.

Bölgedeki çocukları da unutmak mümkün değil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, deprem felaketinden etkilenen 11 ilin çocuklarını hediyelerimizle sevindirerek kutladık. Umarız ki ülke olarak bu acıları tekrar yaşamayız.

SPORA DA DESTEK

Peki Türk sporuna verdiğiniz destekler?

Sermaye piyasalarının her alanında ‘lider’ olma vizyonuyla kararlı adımlarla yürüdüğümüz yolculuğumuzda, ülkemize karşı sorumluluklarımızı da yerine getirmeyi önemsiyoruz. Bu anlamda milli sporcularımıza destek olmak için bildiğiniz üzere voleybol milli takımlarımıza sponsor olduk ve takımlarımızın başarılarıyla gurur duyduk. Bu vesileyle Milletler Ligi’ni kazanan Kadın Voleybol Milli Takımımızı kutluyorum. Son olarak da Gedik Yatırım olarak ülkemizin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Erkek Futbol A Takımı resmi sponsoru olduğumuzu yakın zamanda duyurduk. Ülke sporuna da destek vermeye devam ediyoruz.

Peki piyasalara geri dönecek olursak seçim sonrası ekonomik görünüm için düşünceleriniz nedir?

Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz ve 20 Haziran tarihli araştırma raporumuzda da belirttiğimiz gibi;

*Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevini devralırken, Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadığını, temel ilkelerinin şeffaflık, öngörülebilirlik, tutarlılık ve uluslararası normlara uygunluk olacağını söyledi. Bu açıklamaların son yıllarda uygulanan heterodoks politika setinden bir dönüş (ekonomi politikalarında normalleşme) sinyali içerdiğini söyleyebiliriz.

*İleriye dönük ekonomi politikalarının öncelikli hedefinin iç talebi ve dolayısıyla döviz talebini sınırlamak üzerine yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Bunu sağlamak üzere, politika faizinin seviyesinden bağımsız olarak, bankalar üzerindeki bazı makro ihtiyati düzenlemelerin gevşetileceğini ya da bir noktada kaldırılacağını düşünüyoruz.

* Ekonomi yönetiminin hem ihracatı desteklemek hem de yıllık %60-70 temposuyla artış gösteren tüketim malı ithalatını sınırlandırmak için TL’nin kademeli olarak değer kaybetmesine izin vermeye devam etmesi beklenebilir.

*Hükümetin KKM sistemini ve/veya diğer heterodoks ekonomi politikalarını ilk etapta tamamen terk etmesini beklemiyoruz. Atılacak doğru adımlar piyasanın güvenini arttırarak risk priminde ek düşüşler görülmesini sağlayabilir.

*Sene sonu $/TL tahminimizi 24,50’den 26,0 seviyesine yükseltiyoruz.

*Kur geçişkenliğinin devreye girmesiyle TÜFE enflasyonunun yeniden yükselişe geçmesini ve yıl sonunda %55 civarına ulaşmasını bekliyoruz.

*2023 yılı GSYH büyümesini riskler yukarı yönlü olmak üzere %3,0 olarak tahmin ediyoruz.

*Cari açık yılın ikinci yarısında gerileyecek ancak yüksek seyretmeye devam edecek.

İZMİT’İ ÇOK SEVDİK

Özer Bey, İzmit şubesi olarak bundan sonraki çalışmalarınız ne yönde olacak?

Biz İzmit’i çok sevdik, İzmit de bizi. Uzman kadromuzla yine her zaman olduğu gibi hizmet odaklı ve sermaye piyasalarının her alanında ‘lider’ olma vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız bulunduğumuz bölgede hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara finansal piyasalarla ilgili yapabileceğimiz ve sunabileceğimiz tüm ürünlerle destek vermeye devam etmek.

 

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. Dış Kapı No: 123/2 İç Kapı No:9 İzmit/Kocaeli

Telefon: 0262 999 18 14

www.gedikyatirim.com.tr

NASIL ARANDI: #gedik yatırım # izmit # özer sevimli # milletler ligi # kadın voleybol milli takımı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.