19-06-2024 03:21

Hayalinizdeki ev için yeni adresiniz: Kocaeli Yapı Tasarım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/05/2024
Özel mimariye sahip çelik villalar, şehirdeki konforu doğada ayağınıza getiren son derece şık dizayn edilmiş bungalov evler ve tahmininizden daha büyük yaşam alanına sahip tiny house’lar… Özellikle pandemiden sonra hızla popülerlik kazanan, büyük metropollerin kaotik yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin tercihi haline gelen, güvenli ve çevreci yaklaşımıyla dikkat çeken bu evlerden birine sahip olmak istiyorsanız, yapacağınız tek şey hayal etmek… Siz hayal edin, gerisini Kocaeli Yapı Tasarım’a bırakın! Ahmet Aktaş’ın sahibi olduğu Kocaeli Yapı Tasarım, hayalinizdeki evi tasarlayıp inşa etmekle kalmıyor, içini de zevkinize göre dekore ediyor. Hayallerinize kısa sürede ulaşmak, doğanın içinde özgür ve mutlu bir yaşam sürmek isterseniz, Kocaeli Yapı Tasarım firmasına mutlaka uğramalısınız.
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak Türkoğlu

Fotoğraflar: Hakkı Timuçin 

Ahmet Bey, kurucusu olduğunuz Kocaeli Yapı Tasarım firmasına geçmeden önce sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen Çorumluyum ancak Kocaeli’de doğdum ve büyüdüm. Babam ünlü bir çelik fabrikasında üst düzey yöneticiydi, çocukluğum ustaların arasında geçti, bir çırak gibi çalıştım diyebilirim. Askere gitmeden önce inşaat sektörünün içindeydim, döndüğümde tek başıma bir şeyler yapmak istedim, petrol sektörüne girdim. Sonrasında inşaat sektörüne geri döndüm, çelik konstrüksiyon yapılar yapıyorduk. Pandemi ve arkasından yaşanan depremler sonrasında bu alana yoğunlaştım.

Depremden önce Değirmendere’de çelikten ultra lüks villalar yapıyorduk fakat bunları tam anlamıyla tanıtamıyorduk. Çelik evlerin çok daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Depremden sonra ne demek istediğimiz çok daha iyi anlaşıldı. Sonrasında biz de faaliyet alanımızı genişlettik. Bugün geldiğim noktada babam Bayram Aktaş’ın rolü büyüktür. Üzerimde çok büyük emeği var, onun bilgisi ve tecrübesi ışığında yol aldım, en önemlisi de bana güvenmesiydi. Ve güvenini boşa çıkarmadığım için mutluyum.

 

Çelik villa ile birlikte bungalov ve tiny house da yapmaya başladınız sanırım.

Evet, çelik villa inşaatına bungalov ve tiny house yapımını da ekledik. Üretim aşaması için bütün başvurularımızı yaptık, patentlerimizi aldık. Üretimi A’dan Z’ye biz yapıyoruz artık. Bugün tiny house dediğimiz zaman ruhsatına kadar çıkarabiliyoruz. Bu aşamada yeni bir şirket daha kurdum. Kocaeli Yapı Tasarım Ltd. Şti. ile birlikte ihracata da başladık. Başta Katar olmak üzere Orta Doğu ülkelerine şase ihraç ediyoruz. Yapı üzerine de çok teklif alıyoruz ancak nakliye maliyeti çok yüksek olduğu için açılamıyoruz.

ÇELİK VİLLALAR

Kocaeli Yapı Tasarım’ın faaliyet alanlarından kısaca bahseder misiniz?

Öncelikle özel mimariye sahip, son derece lüks çelik villalar yapıyoruz. Müşterinin talebine göre projeyi biz  çizebiliyor ya da gelen projeyi uygulayabiliyoruz. Fabrika inşaatları da yapıyoruz, betonarme binalar da… Bungalov ve tiny house yapıyoruz. Tiny house’larda standartları aştığımızı söyleyebilirim. Genişlikleri 2,5 metre olması gerekirken, 3 metre yapabiliyoruz. Hepsi plakalı ve ruhsatlı.

Daha çok proje odaklı çalışıyoruz. Sapanca’da yürüttüğümüz yabancı ortaklı projemiz var, iki katlı 10 adet villa yapıyoruz, içinde restoranı da var. Yine aynı bölgede, aynı yatırımcılar için 4 adet villa projemiz devam ediyor. Çok talep var fakat biz bu bölgenin dışına çıkamıyoruz. Sapanca’nın yanı sıra Kandıra, Akmeşe ve Rahmiye gibi bölgelerde bungalov, çelik villa ve tiny house yapıyoruz. Mesela Rahmiye bölgesinde 4 adet çelik villa yapıyoruz.

ÇOK DAHA SAĞLAM

Çelik villaların bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni nedir sizce?

Çelik villaların tercih edilme sebebi kesinlikle maddiyat değil. Çelik, betona göre daha dayanıklı bir yapı malzemesi. Çelik evler, deprem, fırtına gibi doğal afetlere karşı daha dirençli. Betonarme bir yapı düşünün, metrekarede 1600 kg beton olduğunu… Bu, binaya yansıdığında 170 tonluk bir ağırlık oluşturur. Çelik yapılardaki beton ağırlığı ise 10-15 ton civarındadır. Kaynaklı ve civatalı bir sistem kullanıldığı için depremde yıkılma ihtimali yoktur. Diyelim ki yıkıldı, beton ağırlığı olmadığı için can kaybı da olmaz.

 

Peki, çelik evler daha mı uzun ömürlü?

En iyi beton kalitesinin ömrü 70 senedir, çeliğin ise 180-190 sene. Eyfel Kulesi’ni düşünün, çelik bir yapıdır, yaklaşık 137 yıldır ayakta. Çelik yapı korozyona uğramadığı sürece kolay kolay paslanmaz, çürümez, betona göre 5 kat daha uzun ömürlüdür.

 

Çelik yapıların inşası da betonarme bir yapıya göre daha hızlı oluyor, değil mi?

İnşaat süresi betonarme yapılara göre çok daha kısadır. Biz, çelik bir villanın inşaatını projeden projeye değişmekle birlikte 60-90 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak, ev sahibine teslim edebiliyoruz. Aslında daha kısa da sürebilir çünkü üretimi burada yapıyoruz, iş montaja geldiğinde mesafeden dolayı süre uzayabiliyor.

15 GÜNDE TESLİM

Bir tiny house ya da bungalov evi ne kadar sürede teslim ediyorsunuz?

Bir tiny house yapımı 5 gün sürüyor, bungalov evleri 15 günde teslim ediyoruz. Tiny house ve bungalov evler için gerekli malzemelerin üretimini kendi bünyemizde yapıyoruz. Gerek inşaat aşamasında gerekse tesisatta en iyi malzemeleri kullandığımızı söyleyebilirim. Hedefimiz kullandığımız tüm ürünleri kendimiz üretmek. Temelinden çatısına kadar her şeyi kendimiz üretebilirsek, maliyeti daha da düşürebileceğimizi düşünüyorum.

 

Kaç kişilik bir ekibiniz var?

Burada toplam 13 kişiyiz, sahada da 50 kişilik ekibimiz var. Proje bazlı çalıştığımız için sayı kimi zaman artıyor, kimi zaman azalıyor.

10 YIL GARANTİLİ

Yaptığınız evler garantili mi?

Yaptığımız evler 10 yıl garantili. Eğer bizden kaynaklı bir sorun ise 10 yılı geçse de müdahalemizi yaparız. Bizim için önemli olan müşteri memnuniyetidir. Bütün müşterilerimizin buradan mutlu ayrılmasını isteriz.

 

Kendiniz için de bungalov evler yapıyorsunuz sanırım…

Yuvacık Barajı’nın tam karşısında 8 adet bungalov ev yapıyoruz. İçinde restoranı, ATV alanı, gezi parkuru olacak. Projemizi bitirdikten sonra işletmeye dönüştüreceğiz. Şehrin gürültüsünden, keşmekeşinden kaçıp, doğada vakit geçirmek isteyenler için harika bir tesis olacak.

KENDİ EVİNİ KENDİN YAP!

Ahmet Bey bundan sonra hedefinizi de öğrenmek isterim…

Bundan sonraki hedefim firmamızı büyütüp, üretim tesisi haline getirmek. İnsanların kendi evlerini kendileri yapabilmesi için seri üretime geçmek istiyorum. Evler için gerekli bütün parçaların üretimini yapıp, demonte şeklinde teslim etmek arzusundayım. Çünkü bu tarz evlere çok fazla talep var ve yetişmek çok zor. Artık insanlar ikinci evlerini tarla ya da arsaların üzerine kurmak istiyor ancak talebe yetişmemiz mümkün değil. O yüzden ‘Kendi evini kendin yap’ projesini hayata geçirmek istiyorum.

 

Adres: Ovacık Mah. Çuhane Cad. No: 18 Başiskele/KOCAELİ

Telefon: 0 553 088 35 41

Instagram: kocaeliyapitasarim

Web: www.kocaeliyapitasarim.com

NASIL ARANDI: #kocaeli yapı tasarım # başiskele # kocaeli # bungalov

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.