23-04-2024 13:47

Gökyüzü ve denizi Ruf Grıll’de Buluşturdu: Özge Ulusoy Ulugün

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/07/2021
Wellborn Luxury Hotel bünyesinde hizmet veren Ruf Grill Kebap’ın dekorasyonu yenilendi. Mimar Özge Ulusoy Ulugün, modern tasarımıyla gökyüzü ve denizi mekanın terasında buluşturdu
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Olbia Mimarlık’ın kurucusu mimar Özge Ulusoy Ulugün, Wellborn Luxury Hotel bünyesinde hizmet veren Ruf Grill Kebap’ı yepyeni bir bakış açısıyla yeniden tasarladı. Nefes kesen manzarası ve Türk mutfağı ağırlıklı menüsüyle Kocaeli’nin en nezih kebap restoranlarının başında gelen Ruf Grill’de küçük dokunuşlarla büyük fark yaratan Özge Ulusoy Ulugün, yaptığı düzenlemeyle gökyüzü ve denizi adeta mekanın terasında buluşturdu.

Ruf Grill şimdi misafirlerine sonsuz bir mavilik içinde, en seçkin lezzetleri tatma deneyimi sunuyor… Gelin, hem mimar Özge Ulusoy Ulugün’ü biraz daha yakından tanıyalım hem de bu keyifli mekanın tasarım sürecini kendisinden dinleyelim.

Özge Hanım, Olbia Mimarlık’ın adını sık sık duyuyoruz. Şu sıralar Wellborn Luxury Hotel bünyesindeki Ruf Grill Kebap’a yaptığınız dokunuşla yine gündemdesiniz… Mimarlık sizin için ne ifade ediyor?

Çocukluğumdan beri tasarım gerektiren işlere çok meraklıyım. Bu nedenle meslek seçimi noktasında, yapacağım işin içinde mutlaka tasarım olmasını istedim.

Mimarlık, tasarımla ilgili tüm alanları kapsıyor. Ben de bu noktadan hareketle becerilerimi en verimli şekilde kullanabileceğim bu dalı seçtim ve Yeditepe Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi aldım. Ağır bir eğitim süreci olsa da mimarlık okuduğuma asla pişman olmadım. İşinizi severek yapınca, hiçbir zorluğu sorun etmiyorsunuz.

PRESTİJLİ PROJELERDE GÖREV ALDI

Mezun olduktan sonra neler yaptınız?

Çalışmaya eğitimim sürerken başladım. İstanbul’da çok başarılı mimarlık ofislerinde ve büyük şantiyelerde tecrübe kazandım. Mezun olduktan sonra da 4 yıl boyunca İstanbul’da çalıştım, çok prestijli projelerde yer alma fırsatım oldu. Örneğin, Türkiye’de daha önce bir örneği bulunmayan, cephesinde dikey bahçesi olan yeşil bina projesini hayata geçirdik.

Peki, Olbia Mimarlık’ı kurmaya nasıl karar verdiniz?

İstanbul mesleki açıdan bana büyük tecrübe kattı ama metropolün keşmekeşi beni fazlasıyla yoruyordu, üstelik artık kendi işimi kurmaya hazır hissediyordum.

2018 yılında evlendim. Eşim de benim gibi İzmitli ve işi burada.

Hal böyleyken İzmit’e dönmek için bir nedenim daha oldu. İzmit’e gelip bir süre dinlendikten sonra Olbia Mimarlık’ı kurdum ve şimdi kendi ofisimde proje hizmeti veriyorum.

Son olarak Wellborn Luxury Hotel bünyesindeki Ruf Grill Kebap’ın yeni mekan tasarımını gerçekleştirdiniz… Bildiğiniz gibi Wellborn Luxury Hotel aileme ait. Ben de aile şirketimiz olan Ulusoy Kağıt A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesiyim. Wellborn bünyesinde hali hazırda bir restoran zaten vardı. Ben İzmit’e dönüp otel kısmında da işin içine dahil olunca, kentin en güzel manzarasına sahip mekanının biraz yenilenmeye ihtiyacı olduğunu fark ettim.

İşe nereden başladınız?

Mesleki gözle bakınca hem mekanın hem de menünün modern bir dokunuşa ihtiyacı olduğunu gördüm. Bu noktadan hareketle bir yenilenme sürecine girdik. İşe terastan başladık. Ruf Grill’deki sloganımız ‘gökyüzü ile lezzetin buluşması’. Şu anda İzmit’in en güzel manzarasına karşı oturuyoruz. Misafirlerimizi, bu manzaradan koparmak istemediğim için ilk iş olarak terasın üzerini hem kapalı kullanılabileceğimiz hem de tamamen açabileceğimiz bir sistemle kapattık. Böylece denizi ve gökyüzünü buluşturmuş olduk. Teras açık olduğu zaman kendinizi sanki yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi deniz ile gökyüzünün tam ortasında hissediyorsunuz.

Dekorasyon da değişmiş…

Evet, mevcut yer döşemelerini değiştirdik, doğal malzemelerle yeniden tasarladık. Birkaç dekoratif objeyle ortama farklı bir hava kattık.

Ruf Grill’in mutfağında, tüm ürünler en doğal ve taze haliyle bulunuyor. Mekanı tasarlarken biz de modern, doğal, sağlıklı ve uzun ömürlü malzemeler kullanmaya özen gösterdik.

Konseptle beraber servisler de değişmiş… Sunumlar çok şık.

Türk mutfağı ağırlıklı bir menümüz var. Dünya mutfağına da yer veriyoruz ama asıl kebaplarımızla iddialıyız. Bu nedenle sunumlarımızda Türk sanatının vazgeçilmez ögesi çinileri kullanmak istedik. Özellikle meze ve soğuk servislerimizde çini desenli tabaklar ve şık porselenler kullanıyoruz. Bu ürünleri yerel üreticilerden temin etmeye, onlara da destek olmaya özen gösteriyoruz.

Ruf Grill’in menüsünden bahsedelim.

Biraz önce de bahsettiğim gibi menümüz Türk mutfağı ağırlıklı. Kebaplarımız ve mezelerimizde çok iddialıyız. Mutfağımızdaki her ürün günlük olarak hazırlanıyor; mevsiminde yetişen, en taze, kaliteli, doğal malzemeler kullanılıyor. Damaklarda iz bırakan kebaplarımız, nefis lahmacun ve pide çeşitlerimiz, mevsimine göre değişen 25 çeşidin üzerinde mezemiz var. Yiyecek-içecek sektörünü yakından takip ediyoruz ve mutfağımızda sürekli yeni ürünler deniyoruz. Sabit mezelerimizin yanı sıra deneyip hoşumuza giden lezzetleri de zaman zaman misafirlerimize ikram ediyoruz. Dünya mutfaklarının seçkin lezzetleri, burger çeşitleri, pizzalar, makarnalar, çorba ve tatlı çeşitlerimizle de hizmet veriyoruz. 

Mekan, toplu organizasyonlar için de uygun mu?

Teras bölümümüz, yaz aylarında 70 kişi ağırlayabilecek kapasitede. İç mekanımız ise zaten çok büyük. Kapasitemiz dahilinde sık sık özel organizasyonlara, davetlere ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca öğlen yemeklerinde kurumsal firmalardan gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Toplantılarını burada yapıyor, iş stresinden uzaklaşıp, aynı zamanda birbirinden leziz yemeklerimizi deneyimliyorlar.

Ruf Grill’de fiyatlar nasıl?

Bu, özellikle dikkat ettiğim bir konu. İnsanlarda genellikle otel bünyesinde hizmet veren mekanların daha pahalı olduğuna dair bir algı var. Oysa Ruf Grill’deki fiyatların dışarıdaki bir kebapçıdan ya da restorandan farkı yok. Üstelik, bu muazzam manzara ve nezih ortamı başka yerde bulmak zor. Bu yüzden istiyorum ki bütün İzmit buraya gelsin, lezzetlerimizi tatsın, ortamı görsün.

 

RUF GRILL KEBAP

Adres: Sahil Mahallesi, Cevher Dudayev Caddesi No:53 Başiskele/KOCAELİ

Tel: 0262.300 00 00

www.wellbornhotel.com

Instagram: @rufrestaurant

 

OLBIA MİMARLIK

Adres: Sahil Mahallesi, Cevher Dudayev Caddesi No:53 Başiskele/KOCAELİ

www.olbiamimarlık.com

Instagram: @olbiamimarlık

NASIL ARANDI: #rufgrill #özgeulusoyulugün #welborn #welbornluxuryotel #mimar #olbiamimarlık #mekan #restoran #başiskele

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.