03-05-2024 16:38

‘Geçmişe Yolculuk’ kitabının lansmanı gerçekleşti

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 24/06/2021
Uğur Okulları ile Kocaeli Müze Müdürlüğü iş birliğince hazırlanan “Geçmişe Yolculuk-Kocaeli’deki Müzelerimizi Keşfediyor, Kültürel Mirasımızı Koruyoruz” kitabının lansmanı gerçekleşti
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: TİLBE GÜN

 

Çocukları Kocaeli’nin müzeleriyle tanıştırmak ve kentin değerlerine kültürel mirasın korunmasına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Geçmişe Yolculuk-Kocaeli’deki Müzelerimizi Keşfediyor, Kültürel Mirasımızı Koruyoruz” kitabı Kocaeli’de Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirilen lansman töreniyle tanıtıldı.

DEĞERLİ KATILIMLARIYLA

Lansman törenine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcıları Yahya Coşkun ve Ahmet Arslan, Kocaeli İl ve Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Arkeoloji Müzesi Müdürü Serkan Gedük, Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, Uğur Okulları Başiskele ve Körfez Kampüsü Kurucu Temsilcisi Necip Katırağ ile birlikte eğitim yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

ÖNCÜ OLACAĞIZ

“Geçmişe Yolculuk-Kocaeli’deki Müzelerimizi Keşfediyor, Kültürel Mirasımızı Koruyoruz” kitabının lansman töreni keman ve piyano gösterisi eşliğinde başladı ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla konuşmalara geçildi. İlk sözü Kocaeli Arkeoloji Müzesi Müdürü Serkan Gedük aldı. Serkan Gedük, “Bu projeyi Uğur Okulları ile gerçekleştirmekten çok mutluyum. Hedeflediğimiz kitlelere ulaşıp tüm Türkiye’de ilkokul düzeyinde arkeoloji kulüpleri kurulmasına öncü olacağımıza eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

BİLİNÇLİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ

Ardından söz alan Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, “Öncelikli amacımız çocuklarımızı geçmişe ulaştırıp kültürel mirasımıza sahip çıkacak nesiller yetiştirmek. Müzeler gezmek için değil hissetmek ve yaşamak içindir. Geçmişi yaşatmak ve geleceğe yön vermek biz değerli eğitimcilerin görevidir. Öğrencilerimizi bu bilinçle yetiştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu amaçla başta Kocaeli’de bulunan Başiskele olmak üzere yeni kurulacak olan Körfez kampüsümüzü de dahil ederek arkeoloji kulüpleri kurduk. Amacımız Türkiye’nin tüm okulları ve tüm öğrencilerine örnek olmaktır. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Araştırmaya heyecan duyan çocuklarımıza ve Türkiye’ye örnek işler yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “Pandemi sürecinden geçiyoruz. Müzemizi bir eğitim alanına çevirme arzusu içerisindeydik ancak böyle bir durum söz konusu olmadı. Uğur Okulları’nın bu konudaki hevesini gördük. Umarım ileride tüm Türkiye’de böyle çalışmalar görürüz” ifadelerini kullandı.

MÜZELERE İLGİ BİTMEMELİ

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Müzeler artık eğiten ve insanların ayaklarına giden yerler olmaya başladı. Osmanlı’nın son döneminde eserlerin yurt dışına kaçırılmasına rağmen müzelerimiz gün geçtikçe artıyor ve daha kaliteli hale geliyor. Önemli olan yeni nesillerin müzelere olan ilgisini ve aşkını yenileyebilmek. Çocuklara yapılacak programlar çok daha özel ve doğru bir yolda ilerlememizi sağlar. Uğur Okulları’na bu konuda Kocaeli ve Bakanlık adına çok teşekkür ediyorum” söyledi.

Lansman töreni miniklerin arkeolojik kazı denemeleri ve Arkeoloji Müzesi turunun ardından son buldu.

NASIL ARANDI: #uğurokulları #lansman #geçmişeyolculuk #kitap #körfezkampüsü #başiskelekampüsü #arkeolojimüzesi #eğitim #müze #gezi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.