28-03-2024 12:44

Focus Endüstri Eğitimlerine Devam Ediyor

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 28/11/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Focus Endüstri, bünyesinde yer alan Eğitim&Danışmanlık hizmetlerini biraraya getirdiği Focus Academy markası ile ülke genelinde yaptığı eğitim serilerine tüm hızıyla devam ediyor.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Daha önce İzmir, Tekirdağ, Bilecik ve İskenderun da gerçekleştirdiği “Gaz Yakma Sistemlerinde Enerji Verimliliği için Alternatif Yakma Sistemleri” eğitim seminer serisinin bir yenisini daha geçtiğimiz çarşamba günü İstanbul Crowne Plaza’da gerçekleştirildi. Yakma sistemlerinde yakıt tasarrufu enerji verimliliği sağlayacak çözüm önerilerinin ve alternatif yakma sistemlerinin anlatıldığı eğitim semineri yoğun katılım ve ilgi gördü.

“ÖNCELİK HALİNE GETİRDİ”

Focus Academy Genel Müdürü Hülya Yıldız aşağıdaki bilgileri paylaştı; “Günümüzde yaşanan küresel sorunların yansımaları olan; yakıt tedarikindeki kısıtlamalar ve sonucunda ortaya çıkan, sanayi üretimi ve enerji eldesinde ki zorunlu düşüşler enerji verimliliğini ve alternatif yakma sistemlerini globalde zorunlu bir öncelik haline getirdi. Özellikle doğalgaz tüketiminin yoğun olduğu demir çelik alüminyum gibi sektörlerde, her geçen gün artan birim enerji maliyetleri firmalara için büyük bir gider kalemi haline gelirken, birim üretim maliyetlerinde önemli artışlara sebep olmaktadır.

FARKLI İLLERDE DEVAM EDECEK

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı sanayide %30 enerji tasarrufu potansiyeli olduğunu beyan ederken, bu ölçüde bir tasarruf potansiyeli, enerjisinin büyük kısmı ithal eden ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor. Öte yandan, yakma sistemlerinde yapılacak optimizasyon ve verimlilik çalışmaları ve özellikle Rejeneratif Sistem dönüşümleri ile %40’lara varan yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Aynı zamanda artan enerji maliyetleri göz önüne alındığında, enerji verimliliği ve alternatif yakıt dönüşümlerine yönelik yatırımların amortisman süreleri de 2 yılın altına düşebiliyor.”

Focus Endüstri ve Focus Academy 2022 yılında enerji verimliliğinin önemi konusunda bilinçlendirmek üzere başlattığı eğitim serisine önümüzdeki yıl da farklı illerde devam etmeyi planlamaktadır.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.