24-04-2024 17:07

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Rabia Terzi’den kadın sağlığına destek

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/03/2023
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Rabia Terzi, pelvik taban rehabilitasyonu uygulamalarıyla da kadınların sağlığını destekliyor
.stripslashes($urun->baslik).

İlimizin başarılı hekimlerinden, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Rabia Terzi, Ağrısız Doğal Yaşam Kliniği’nde hastalarına şifa dağıtırken, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde de geleceğin sağlıkçılarını yetiştirmeye devam ediyor. Kliniğinde, uzmanlık alanı olan kas iskelet sistemine ait ağrılı tüm problemlerin tedavisi için çalışan Prof. Dr. Rabia Terzi, hastalarına şifa olabilmek için Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarından da yararlanıyor. Antiaging ve bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla yaptığı uygulamalarla gündemde olan Prof. Dr. Rabia Terzi, pelvik taban rehabilitasyonu uygulamalarıyla da kadınların sağlığını destekliyor. Pelvik taban rehabilitasyonu konusunda merak edilenleri Prof. Dr. Rabia Terzi’ye sorduk. Keyifli okumalar…

Rabia Hocam, öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1979 yılında Kocaeli’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Kocaeli’de tamamladım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlığını 2004 yılında, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldım. Sonrasında Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştım. 2006-2009 yılları arasında İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi’nde, 2009-2017 yılları arasında ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptım. 2016 yılında doçentlik, 2021 yılında profesörlük unvanı aldım. Halen kendi kliniğimde, aynı zamanda Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde çalışmaya devam ediyorum.

 

Uzmanlık alanınızdan ve verdiğiniz hizmetlerden biraz bahseder misiniz?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanıyım. Kliniğimizde kas iskelet sistemine ait ağrılı tüm problemlerin tedavilerini uygulamaktayız. Bel ve boyun fıtıkları, myofasial ağrı sendromları (bölgesel kas ağrıları), fibromiyalji, omurilik daralmaları, omurilik kireçlenmeleri, omurga eğrilikleri (skolyoz, kifoz), omurgada kaymalar (spondilolistezis), diz kireçlenmeleri, menisküs yırtıkları, çapraz bağ yaralanmaları, tenisçi dirseği, spor yaralanmaları, tendon problemleri, ankilozan spondilit, romatoid artrit gibi romatizmal hastalıklar, lenfödem, sinir skışmaları (tuzak nöropatileri), sinir yaralanmaları, migren ve migren dışı baş ağrıları en sık tedavi ettiğimiz hastalıklar. 

Kliniğimiz aynı zamanda bir GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) merkezi… Akupunktur tedavileri, medikal ozon tedavisi, mezoterapi, hacamat kupa tedavileri, detoks ve selasyon tedavisi, proloterapi bu alanda uyguladığımız tedaviler arasında yer alıyor. Yine bu tedavilerin uygulanabileceği tüm hastalıklarda da hizmet veriyoruz.

 

Kliniğinizde uyguladığınız anti-aging uygulamalar hakkında da bilgi verir misiniz?

Antiaging ve bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla medikal ozon tedavisi, intravenöz (damar yolu ile) glutatyon, yüksek doz C vitamini, alfa lipoik asit ve farklı vitamin kombinasyonlarından oluşan serum tedavilerini sıklıkla uyguluyoruz. Aynı zamanda cilt gençleştirmede mezoterapi ve PRP (Platet Rich Plasma) uygulamaları ve akıllı serum sanakin tedavisi en sık tercih ettiğimiz tedaviler arasında yer alıyor.

Kliniğinizde kadın sağlığına ilişkin uygulamalar da yapıyorsunuz, biraz bahseder misiniz?

Kliniğimizde pelvik taban rehabilitasyonu uygulamaları ile kadınlarımızın sağlığını destekliyoruz. Pelvik taban kasları, leğen kemiği içeriğini kapsayan; idrar kesesine, bağırsaklara, kadınlarda rahime destek olan bir yapıdır. Pelvik taban rehabilitasyonu, pelvik taban kas fonksiyonunun en uygun şekilde çalışmasını amaçlayan bir tedavi yöntemi olup, tedavide amaç kasların dengeli, koordineli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Kadınlarda gebelik, doğum, menopoz gibi dönemlerde pelvik taban kasları oldukça etkilenir. Ayrıca karın-genital bölge cerrahileri, fazla kilo, kronik öksürüğe neden olan hastalıklar da pelvik taban problemlerine neden olabilir.

 

Pelvik taban rehabilitasyonunun faydaları nelerdir?

Pelvik taban rehabilitasyonu, pelvik taban kas fonksiyonlarının düzenlenmesini ve doğru çalışmasını sağlar. Pelvik taban bölgesinin dolaşımını arttırır, idrar ve dışkı fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar. Cinsel bozuklukların giderilmesinde iyi bir yardımcıdır. Aynı zamanda kişinin günlük yaşam aktivitelerinin kalitesini de arttırmaktadır.

 

Pelvik taban rehabilitasyonunun uygulama alanları nelerdir?

Özellikle idrar kaçırma, sık idrara çıkma, idrar/dışkı boşaltma güçlüğü, kronik pelvik ağrı, ağrılı cinsel ilişki, vajinismus, kronik kabızlık gibi problemlerde oldukça faydalandığımız bir uygulamadır.

 

Pelvik taban rehabilitasyonunda hangi yaklaşımları kullanıyorsunuz?

Öncelikle hastayı detaylı olarak değerlendirip, muayene ediyoruz. Tedavimize hasta eğitimiyle başlıyoruz. Pelvik rehabilitasyon uygulamalarında; solunum rehabilitasyonu, pelvik taban egzersizleri, manuel terapi yöntemleri, elektrik stimulasyonu, biofeedback tedavilerini hastaya göre belirlediğimiz program çerçevesinde uyguluyoruz.

 

Yahya Kaptan Mah. Şehit Ali İhsan Çakmak Sok. Nazer-Inn İş Merkezi No: 46/7 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0542 520 00 15

Web: www.drrabiaterzi.com

Instagram: @prof.dr.rabiaterzi

NASIL ARANDI: #fizik tedavi # rehabilitasyon # prof. dr. rabia terzi # pelvik taban # kadın sağlığı # kocaeli # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.