26-04-2024 23:15

Çocukluk Hayalimi Yaşıyorum

   5 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 27/05/2022
Oyuncu Demet Öz, kendisi gibi oyunculuğa gönül vermiş genç meslektaşlarına hedeflerinden vazgeçmemeleri gerektiğini söylüyor.
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ENSAR GERÇEK

Oyuncu Demet Öz, mesleğine duyduğu derin tutkuyla çıktığı yolda başarı basamaklarını hızla tırmanıyor.  Küçüklüğünden beri oyuncu olmak istediğini söyleyen oyuncu, başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. 
İşinin, kendisi için motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Demet Öz, kendisi gibi oyunculuğa gönül vermiş genç meslektaşlarına çok çalışmaları ve hedeflerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini söylüyor.

 

"AZİMLİ OLMAYI VE ÇALIŞMAYI SEVİYORUM"

 

Merhaba Demetcim, seni tanımayanlara kendinden nasıl bahsedersin?

Merhaba, ben çözüm odaklı biriyim. Bir sorun yaşadığımda başa çıkma yöntemim duygusal olarak çok takılı kalmamak. Bu da beni dışarıya karşı sanırım umursamaz gösteriyor. Aslında öyle değilim. Daha çok duygularımı değil mantığımı kullanan biriyim. Azimli olmayı ve çalışmayı seviyorum. Bunların yanı sıra en büyük zaaflarımdan biri de çocuklar. Kendimi bu şekilde özetleyebilirim

 

Demet Öz nasıl bir ailede, evde ve mahallede büyüdü?

Genelde günüm bakıcı ve kreş arasında geçiyordu. Beni okuldan ablalarım alırdı. Annem ve babam gelmeden uyumuş olurdum. Onun için biraz anne ve babayı özleyerek büyüdüm. Ancak manevi olarak hep huzurlu ve mutluydum. Güvenilir bir mahallede büyüdüğüm için geç saatlere kadar komşu çocuklarıyla oynardık. Eğlenceli bir çocukluk geçirdim.

 

"KÜÇÜKKEN AİLEME OYUNCU OLACAĞIMI SÖYLERDİM"

 

Oyuncu olmaya nasıl karar verdin ?

Çok hatırlamıyorum ama küçükken aileme ben büyüyünce oyuncu olacağım dermişim. 9 yaşında okulda tiyatro gösterisi yapılacağı söylenmişti hemen aday olmuştum. Gösteri Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikayesi ile ilgiliydi. Oyunda Pamuk Prensesi canlandırdım. Oyunun ardından şehir tiyatrolarında kursa başladım. O zamanlar ekran önü için çok bir hevesim veya cesaretim olmadı. Uzun bir süre sahnede oyunculuk yaptım.

 

Mesleğin ile ilgili aldığın eğitimlerden bahseder misin?

Tabii, Şehir tiyatrolarından sonra 17 18 yaşlarımda ekran önüne heveslendim. Özel bir oyunculuk kursunda temel oyunculuk eğitimlerimin ardından kamera önü oyunculuk eğitimleri de aldım.
Reklam, dizi, sinema bu projelerden hangisi sana sunulduğunda seni daha çok heyecanlandırır?
Senaryoya ve role bağlı hepsi diyebilirim.

 

Bizlere bugüne kadar hangi projelerde yer aldığından bahseder misin?

İlk işim bir sinema filmiydi. Ardından 2 tane internet, 1 tane Arap TV kanallarında yayınlanan reklamlarım oldu. Uzun soluklu bir rol olmasa da dizi projem oldu.

 

"YOLUMUN KEŞİSMESİ BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIR"

 

Mesleğin hakkında örnek aldığın isimler kimler?

Aamir Khan'ın her projesi bende manevi olarak fark yaratıyor. Çok başarılı buluyorum. Türk oyunculardan örnek verecek olursam Ahmet Mümtaz Taylan, Gürol Tonbul Ve Altan Gördüm diyebilirim. bir projede bu isimlerle yolumun kesişmesi beni çok heyecanlandırır.

 

Tiyatro, Dizi, Sinema birini seçmek zorunda olsanız hangisini seçerdiniz? Neden?

Daha fazla tecrübe edinme olanağı sağlayacağı için dizi diyorum.

"VAZGEÇMEMEK"

 

Oyunculukla ilgilenmek isteyen gençlere nasıl tavsiye vermek istersin?

Tavsiye verebilecek kadar tecrübeli değilim ancak sürekli bana verilen bir tavsiye var; 'Vazgeçmemek'.  

"ONLAR OLMASA EKSİK HİSSEDERDİM"

 

Şansa inanır mısın? Sence bu hayatta ki en büyük şansın nedir?

Şansa çok inanıyorum ve maalesef şanslı bir insan olduğumu söyleyemem. İstediğim şeylere biraz geç ulaşıyorum. Hayatta ki en büyük şansıma gelecek olursam kardeşlerim diyebilirim. En küçükleri benim, birine akıl danışırım diğeri ile çok eğlenirim. Onlar olmasa eksik hissederdim.

 

"SEVDİĞİN İŞİ YAPMAK MUTLULUKTUR"

 

Mutluluk nedir? Neler yaparak mutlu olursun?

Motive eden her şey mutluluktur benim için. Örneğin sevdiğin işi yapman sayesinde; hem ekonomik olarak belli bir gücün oluyor hem de işe dans ederek gidiyorsun. Harika bir süreç. Zihnimi dinlendirmek istediğimde ise müzik dinleyerek uzun yürüyüşler yapmak beni çok mutlu eden deşarj yöntemlerinden biri.

 

Hayatta ki en önemli değerlerin?

Başta ailem olmak üzere bütün sevdiklerim.

 

Yaptığın işlerde unutamadığın ilginç bir anın var mı?

İlginç degil ama korkunç geldiği için unutamadığım bir anım var. Yükseklik korkusu olan biriyim, filmde öyle bir sahnemiz vardı. Çekerken korktuğumu anlayıp hocalarım çok destek olmuştu o anı unutamıyorum.

 

Yeni projelerin var mı ?

Kesinleşen bir projem şuan için yok. Tabii ki uygun işlerde görüşmelere katılıyorum umarım yakında kısmet olur.

 

Ülkemizin birçok zenginlikleri kirleniyor ve yok ediliyor bunun yanında sanat fikirleri susturuluyor bu konuda neler söylemek istersin?

Bu tamamen toplumu geriye götürmek, çok üzücü. Bunların yanı sıra sanatın içinde olmak, var olduğumuzu görmek ve bunu yaygınlaştırmak için ben de üzerime düşeni yapıyorum. Umuyorum ki daha bilinçli bir nesil yetiştirebiliriz.

 

Bizlere film, kitap, müzisyen, tiyatro, şehir, lezzet(yeme-içme) tavsiyelerinde bulunsaydın ilk neleri tavsiye ederdin?

Film yine bir Aamir Khan projesi; 'Her Çocuk Özeldir'. Bütün dünyanın izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir film. İnsanı etksinde bırakan 'Black' filmini de örneklerim arasında yer alıyor. Kitap olarak daha çok kişisel gelişim üzerine kitaplar okumayı seviyorum. Ancak unutamadığım bir Türk edebiyatı eseri var.  İlk edebi roman İntibah'ı kesinlikle tavsiye ederim. Şehir olarak Türkiye'de birçok şehri gezme imkanı buldum. Istanbul’u hiçbir yere değişmem. İstanbul a aşık biriyim. Dünya çapında bakacak olursam sanatla iç içe olan şehirleri seviyorum. 

"EMRE AYDIN HAYRANLIĞIM VAR"

Müzisyene gelecek olursam tarzını, duruşunu ve güçlü sesiyle Shakira’yı beğeniyorum. Ülkemiz starlarından örnek verecek olursam da çocukluğumdan süre gelen bir Emre Aydın hayranlığım var. Şarkılarının anlamları çok derin bu da dinlediğimde çok keyif veriyor. Lezzet konusunda ülkemizin yeterince zengin olduğunu düşünüyorum özellikle gerçekten doymak isteyen birinin Doğu bölgesini gidip görmesi gerek.

 

Kadına Şiddet, çocuk istismarı, sokak hayvanlarına eziyetler bitsin artık diyoruz. Senin bu konular hakkında düşüncelerin nedir? Bunların yaşanmaması için önerilerin nelerdir?

Bunlar beni derinden üzen konular. Keşke hayatımızın hiçbir yerinde şiddet olmasa. Özellikle haksızlığa tahammülüm hiç yok. Bu tarz haberleri içselleştiriyorum ve duyarsız kalamıyorum.  Ne yazık ki yeterince ağır yaptırımlar uygulandığını düşünmüyorum. Bu da suça eğilimli insanları cesaretlendiriyor. Cezalar ağırlaştırılmalı ve bu konuları sanatla iç içe yenmeliyiz. Sevgi dolu güzel projeler sunup hoşgörüyü yaygınlaştırmalıyız diye düşünüyorum. Şiddetin cinsiyeti olmaz komple şiddete hayır demeliyiz, sevgi ve saygı dolu haberler görme temennisiyle diyorum.

 

İzmit’in ilk dergisi Kocaeli Life dergimiz için ve şehrimiz hakkında neler söylemek istersin?

Bir yapımın ilk olması benim için inanılmaz önem taşıyor. Kocaeli Life Dergisi de İzmit’in ilk dergisi olma özelliğiyle öne çıkıyor. Bu başarıda bana yer verildiği için çok mutlu oldum bunun için öncelikle teşekkür ediyorum. Bir süredir takip ettiğim bir derginin editörü ile röportaj yapmak çok güzel bir heyecan, nicelerine diyelim. 
Kocaeli birçok kültüre ev sahipliği yapıyor. Zengin kültürü beni yeme içme konusunda da etkiliyor. Örneğin pişmaniye seven biriyim, İzmit denilince zengin tarihi kültürü ve pişmaniye geliyor

 

 

 

NASIL ARANDI: #demetlioz #oyuncu #kocaeli #izmit #sanat #tiyatro #sahne #eğitim #yetenek #rol #dans #şan

2 yıl önce - Arzu İriç

Fazla başarılı buluyorum, çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bir an önce TV ekranlarında görmek istiyoruz. Oyunculuğuyla ve güzelliğiyle biz sevenlerini büyülüyor.

2 yıl önce - Fatih Türkoğlu

Bu karanlık Dünyada insanlar kendi yolunu kaybetmişken emin adımlarla yürüdüğü yolda ışığını hiç kaybetmeyen azimli ve saygılı bir genç oyuncu başarılarını yakından takip ediyoruz.Işık saçmaya devam et.

2 yıl önce - Aleyna yakıcı

Daha da iyi projelerde görecegiz seni ❤️

2 yıl önce - Yağmur Çelik

Kendisini lise dönemlerinden beri tanırım. O dönemlerde çalıştığım haute couture mağazasının çekimlerini üzerinde yapardık. O zamanlardan bilirdik böyle güzel yerlere geleceğini. Başarıları daim olsun.

2 yıl önce - Yeter Yerlikaya

Hayranlıkla takip ediyorum . başarılı buluyorum.basarilaının devamını diliyorum.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.