Bu yıl 12'incisi düzenlenen 'Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği' kapsamında balık tutma yarışması ve şenlikleri gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni, Kültür Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği, Lider Gençlik İzci Kulübü, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ve Kandıra Belediyesi işbirliğiyle, Kandıra Kaymaz Göleti'nde gerçekleştirilen şenliğe Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda amatör olta balıkçısı aileleri ile birlikte katıldı.
Geçtiğimiz pazar sabahı 05:30'da yapılan kahvaltının ardından 06:00'da başlayan Turna Balığı ve Tatlısu levreği tutma yarışması için 290 yetişkin ve 187 çocuk yarışmacıdan oluşan toplam 477 amatör balıkçıların kıyasıya mücadelesi sonucunda, geçmiş yıllara göre verimli geçen yarışmada uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde limitler dahilinde 76 adet tatlısu levreği, 26 adet de turna balığı yakalanırken tutulan tüm balıklar mecburi olmadığı halde ölçümleme yapıldıktan sonra suya iade edildi.
'En büyük levrek balığı tutma' kategorisinde Dursun Semih Şerit, 38 santimetre boyundaki balıkla birinciliği elde etti. 'En çok levrek tutma' kategorisinde ise Akın Güçlü, 9 adet balıkla birinciliği, Erdal Filiz 6 balıkla İkinciliği ve Galip Çatal ise 6 adet balıkla üçüncülüğü elde etti.
'En büyük turna balığı tutma' kategorisinde Emirhan Özhan 57 santimetre balıkla derece alırken 'En çok turna balığı tutma' kategorisinde ise yine Emirhan Özhan diğer yakaladığı 3 balıkla birinciliği, Ertan Kocatürk 3 balıkla ikinciliği ve Seyfettin Saatçi'de 2 balıkla üçüncülüğü elde ettiler.
Fotoğraf yarışmasını Tolga Kayhan kazanarak altın ödülünü aldı. Bu sene ilk kez yapılan 7-15 yaş arası şiir yarışmasına 31 şiir yazıldı. Hepsi birbirinden güzel şiirleri seçmede zorlanan jüri üyeleri değerlendirme sonrası Çağlar Su Uçar’ın Kamader adlı şiiri birinci ilan edilerek altın almaya hak kazandı.
Havanın da iyi olmasıyla katılımın çok yüksek olduğu şenlikte çocuklara yönelik, çuvalla yürüme, yumurta taşıma, halat çekme, elma ve yoğurt yeme, çöp toplama ve balık tutma yarışmalarına katılan tüm çocuklara KAMADER tarafından olta takımı hediye edildi. Bir gün önceden göl kenarında çadırlarıyla kamp kuran yarışmacılar, eşleri ve çocuklarıyla birlikte güzel bir hafta sonu geçirdi. Program sonunda balık ekmek ikram edildi. Kamader Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, yarışmanın adil şartlarda ve sportmence geçtiğini vurgulayarak, yarışmada tutulan balıkların çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uztürk "Bu yıl yarışmanın formatını çocuklara ve ailelere özel yaptık. Katılımın yüksek olması bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor. Bu kusursuz organizasyon için şenliğe destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan sosyal organizasyonların önemli olduğunu ifade ederek bu tür organizasyonlarda Kandıra Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Turan, gençlerle birlikte yürümenin mutluluğunu dile getirirken kampta kalan gençlere ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür etti. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve değerli olta takımlarından oluşan ödülleri Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali Bilgi, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Murat Filiz, Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat COŞKUN, Amatör Balıkçılık Federasyonu Genel Sekreteri Faruk Baştürk, Deniz Ticaret Oda Başkan Vekili Şevki Dinç, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birlik Başkanı Ali Sarı, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Satılmış, Meclis Üyesi Hayrı Çelik, Kandıra Ziraat Oda Başkanı, bölge muhtarları, Amatör Balıkçılık Federasyonu ve aynı zamanda KAMADER Başkanı Engin Uztürk tarafından verildi.
NASIL ARANDI: #Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği # Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği # kamader # kamader başkanı engin uztürk #