İrem Yılmaz: Skolyozum 16 dereceye kadar düştü

Bale hocasının uyarısıyla doktora giden ve kendisine ‘33 derece skolyoz’ teşhisi konulan İrem Yılmaz, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan 8 aylık egzersiz programı sayesinde ağrılarından kurtulmuştu. Bu sürenin sonunda egzersizlere ara veren ve bu nedenle süreç içinde skolyozu ilerleme gösteren İrem Yılmaz, egzersizlerine yeniden başladı. Yılmaz’ın 35 dereceye kadar yükselen skolyozu, Elif Akıncı’nın uyguladığı egzersizler sayesinde 16 dereceye kadar düştü. İrem Yılmaz, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

BALE ÖĞRETMENİM FARK ETTİ

“17 yaşındayım, skolyozumu bale öğretmenim sayesinde keşfettim. Dört yıl önce bale hareketi yaparken öğretmenim !Sende skolyoz olabilir, istersen bir doktora görün, ona göre hareket edelim’ dedi. Skolyoz teşhisin konulduktan sonra pandemi döneminde Elif Hoca ile egzersizlerime başladım; o zamandan beri de aralıklarla devam ediyorum. 

Egzersizlerime ilk başladığımda 60 seans düzenli olarak gelmiştim ve beraber epey yol kat etmiştik. Seanslarım bittiğinde egzersizlerime de ara verdim. Bu arada, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde yapılan bir çekilişte ilave seans şansı kazanmıştım. Bu seanslar için Elif Hoca’ya geldiğimde tekrar ölçüm yapıldı ve egzersizlere ara verdiğim, yapmam gereken hareketleri yapmadığım için skolyoz derecemde artış olduğunu  fark ettik. 

16 DERECEYE KADAR GERİLEDİ

Ardından yeniden seanslara gelmeye başladım ve 15 seansın sonunda skolyozum şu anda 16 dereceye kadar düştü. Baleye hala devam ediyorum. Egzersizlerin etkisini fiziksel olarak çok hissettim. Eskiden bale derslerinde skolyozum kendisini hissettirirdi ve sırtım ağrırdı. Artık ağrılarım son buldu. Ayrıca, normalde kambur oturan biriydim, şimdi aklıma hep Elif Hoca’nın söyledikleri geliyor, daha dik oturmaya çalışıyorum. 

Elif Hanım’ı ve Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni, omurga rahatsızlığı yaşayan herkese öneririm. Kendi bedenimi düzeltmek için uzun zamandır savaş veriyorum. İlk defa hastanede ölçüldüğünde 37-38 derece olan skolyozum, şu anda 16 dereceye kadar geriledi. Yeniden iyileştiğimi gördükçe içim huzur doluyor. Vücudumda inanılmaz bir değişim var, artık daha dik duruyorum. Ağrılarım son bulduğu için de çok mutluyum. Elif Akıncı’ya çok teşekkür ederim.”

 

İZMİT MERKEZ:

Adres: Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Merkezi No: 127 Kat: 2 İzmit/Kocaeli
Tel: 0262 322 9 322
Gsm: 0541 5334541

Web: www.elifakinci.com.tr 

Instagram: fzt.elif_aknc 

Youtube: Elif Akıncı Official 

Mail: info@elifakinci.com.tr

 

ATAŞEHİR ŞUBE:

Barboros Mahallesi Al Zambak Sok. Varyap Meridian Grand Tower A Blok Ofis Kısmı Kat 2, Daire: 29 Ataşehir/İstanbul
Tel: 0533 1474471

 

 

Yorum yap

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Sonraki Yazı Yükleniyor...
Yükleniyor

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...