20-04-2024 14:02

Zıtlıktaki uyum…

2017-01-08    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2017-01-08
.stripslashes($urun->baslik).


Zeynep AkarVehbi Kılıç

Vefakent Narlıbahçe evlerindeki bir dairedeyiz bu ay... Ev sahibesinin tasarımcı ruhunun her köşeye sindiği bir evde.

Kartepe Uzunçiftlik mevkiinde bulunan Narlıbahçe’deki bu ev Füsun Yeniceli’ye ait.

Tekstil tasarımcısı olan Füsun Hanım, aslen İstanbullu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar doğduğu kentte çalışmış, daha sonra büyük oğluyla birlikte ailesinin yaşadığı İzmit’e yerleşmiş.

 

 

Bir süre Yahya Kaptan Mahallesi’nde ikamet ettikten sonra da Vefakent Narlıbahçe’deki evine taşınmış.

Yeniceli, evini seçerken havanın nispeten temiz olmasını, ulaşım kolaylığını, sitenin yeşil alan ve sosyal donatılarını göz önünde bulundurmuş.

Doğaya olan sevgisinden dolayı da bahçe katında, bahçeye bakan bir daireyi tercih etmiş.

Füsun Hanım’ın 21 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşadığı 150 metrekarelik ev, 3 oda ve bir salondan oluşuyor.

Ev sahibesinin profesyonel yardım almadan, tamamen kendi zevki doğrultusunda döşediği dairenin tek bir dekorasyon tarzını yansıttığını söylemek zor olsa da; Füsun Hanım’ın tasarımcı ruhunun izlerini her ayrıntıda görmek mümkün.

 
AHŞAP VE BEYAZ

Evinin her köşesini farklı bir stilde değerlendiren Füsun Hanım, dairesini satın aldığında işe mutfak dolaplarını değiştirip, evin bahçeye bakan geniş balkonunu kış bahçesine dönüştürerek başlamış.

Sıra dekorasyona geldiğinde ise oğlu ve kendisi için sıcak ve samimi bir yuva yaratmak için kolları sıvamış.

Anne-oğulun evinde, çeşitli tarzların izlerini taşıyan pek çok mobilya ve aksesuar yan yana gelmiş... Modern ve klasik eşyalar, antikalar ve son moda aksesuarlar, birbiriyle tamamen zıt renkler insanı şaşırtan bir uyum içinde.

 

 

 

Füsun Hanım, çıkış noktasını şöyle anlatıyor:

“Metal ve cam gibi soğuk materyaller yerine ahşabı; aile yadigarı, yaşanmışlığı olan eşyaları; farklı parçaları birbiriyle eşleştirmeyi seviyorum.

Evimi dekore ederken de ahşap ağırlıklı mobilyaları ve benim için değeri olan aksesuarları kullanmayı özellikle istedim.”

Füsun Yeniceli, evin yaklaşık 30 metrekarelik salonunun her köşesini değerlendirmiş.

Salonun bir duvarını lambri görünümlü koyu renk duvar kağıdıyla kaplatan ev sahibesi, dairesine taşınırken eski evinden bir tek geniş deri kanepesini getirmiş.

Mobilyaları takım olarak kullanmayı sevmediği için de diğer eşyaları tamamlamak için oldukça fazla zaman ve emek harcamış.

Salon mobilyaları Mudo Concept ve bir süre önce kapanan Western Mobilya’dan seçilmiş.

Ahşap ve beyaz rengin sıcacık uyumunu yansıtan salonun oturma bölümünde deri mobilyalara ağırlık verilmiş.

 

Ev sahiplerinin plaklara olan ilgisi evin dekorasyonuna yansımış

 

ANNEANNENİN SANDIĞINDAN

Eski evden getirilen kahverengi deri kanepe, geniş pencerenin önüne yerleştirilen Mudo Concept imzalı küçük deri koltuklarla tamamlanmış ki ev sahibesinin en sevdiği köşe de burası.

“Bu koltuklarda, bahçeyi seyrederek plak dinlemek bana huzur veriyor” diyen Füsun Hanım, oturma bölümünün diğer köşesini ise yeşil renkte bir koltuk ve Mobesko’dan seçilmiş doğal ahşaptan sehpa ile renklendirmiş.

Füsun Yeniceli, antikaya ve eski eşyalara olan tutkusunu evine de yansıtmış.

“Antikaya merakım var... Evde benim için en değerli parçalar, aile yadigarı olanlar. Bu nedenle anneannemin bakırlarına gözüm gibi bakıyorum” diyor.

Salondaki antika objeler, bakırlarla sınırlı değil.

Yine aileden kalan antika ilaç dolabı, ahşap sandık ve tahta bavul da dekorasyonun içindeki yerini almış.

 

 

Füsun Hanım’ın çok sevdiği deniz kabukları, çiçekler, plaklar, kitaplar ve neşeli hayvan figürleri salondaki yerlerini almış.

Antikaya olduğu kadar sanata da meraklı olan ev sahibesi, evini dekore ederken kendi çizimlerine ve dostlarının yaptığı resimlere de yer vermiş.

 

YAZ-KIŞBAHÇE KEYFİ

Yemek odası bölümü, salonun geneliyle uyum içerisinde. Beyaz mobilyaların tercih edildiği alan, sandalyelerde kullanılan çiçek desenli döşemeliklerle canlandırılmış.

Western Mobilya’dan seçilen masanın üzerinde Yargıcı markalı dekoratif bir küp ve Mısır’dan alınan ince cam işi mumluk beraber kullanılmış.

Füsun Hanım, büyük duvar saatinin etrafında değerlendirdiği onlarca magnetle yemek odası bölümünde neşeli bir etki yaratmış.

 

 

Beyaz mobilyaların tercih edildiği alan, sandalyelerde kullanılan çiçek desenli döşemeliklerle canlandırılmış.

 

Salon için Halıca’dan seçilen el dokuması Afgan halısı ve Western Mobilya’dan seçilen aydınlatmalar kullanılmış.

Evin salonu uzun bir koridorla mutfağa ve yatak odalarına bağlanıyor.

Füsun Yeniceli, mutfak için ise siyah ve beyazın uyumunu tercih etmiş.

Evin diğer bölümlerindeki dolap sistemleri gibi mutfağın tasarımı ve uygulaması da Acısu’da hizmet veren Atomik Mutfak-Banyo’ya ait.

Mutfaktan geçilen kış bahçesi, evin en keyifli bölümlerinden biri.

Balkonun katlanabilir cam sistemiyle kapatılmasıyla oluşturulan  yaşama alanı, ev sahiplerine yaz-kış bahçe keyfi yaşatıyor.

Ev sahibesinin çok sevdiği çiçeklerine de ev sahipliği yapan kış bahçesi otantik bir paravan, çeşitli aksesuarlar ve kağıt fenerlerle süslenerek daha da sempatik hale getirilmiş.

Uzun koridorun duvarları ise Füsun Yeniceli’nin kumaş deseni çizimleriyle süslenirken, Kervan Halı’da özel olarak dokutulan uzun yolluk dikkat çekici.

 

 

KIRMIZININ ENERJİSİ

Füsun Hanım, küçük bir depolama alanı ve ebeveyn banyosunu da içinde bulunduran yatak odası için mobilya tercihini Doğtaş Mobiya’dan yana kullanmış

Sade hatlarıyla dikkat çeken mobilyalar, kullanışlı modüllere sahip.

Odaya karakter katan koyu renk, çiçek desenli duvar kağıtları, evin diğer alanlarında olduğu gibi Anemon Duvar Kağıdı’ndan seçilmiş.

Duvarda ayrıca, takımın bir parçası olan raf sistemini kullanan ev sahibesi, seçtiği zarif aksesuarlarla oldukça sıcak bir atmosfer yaratmış.

 

Evin genç odası gri, beyaz ve kırmızı tonlarında dekore edilmiş.

 

Yerdeki Afgan halısı Halıca’dan, aydınlatmalar Tilgen Elektrik’ten, perdeler ise evin genelinde olduğu gibi Linens’ten satın alınmış.

Evin delikanlısının odası da yine Doğtaş’tan seçilen mobilyalarla döşenmiş.

Gri ve beyaz renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı genç odasında, kırmızı koltuk ve perdeler odaya enerjik bir hava katmış.

Füsun Hanım, evin küçük odasını ise okuma odası olarak değerlendirmiş.

Kelebek Mobilya’dan seçilen bir kanepe, Step Halı imzalı deri sehpalar ve raf sistemleriyle dekore edilen oda, şık bir ferforje dolapla tamamlanmış.

Çekoslovak cam işçiliği aydınlatmaların kullanıldığı odada, yine aile yadigarı parçalara yer verilmiş.

Özellikle camın önünde bulunan şövalenin üzerinde sergilenen ve ev sahibesinin anneannesinin dayısına ait olan resim, Füsun hanım için evdeki en değerli hatıralardan biri.

 

NASIL ARANDI: #aksesuar # Antika # Füsun Yeniceli # Güzel Sanatlar # Mimar Sinan # Şaşırtan Uyum # Yahya Kaptan # Zıtlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.