09-12-2024 01:48

Yüz estetiğine önem verenler için… Op. Dr. Sinem Durmaz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/12/2023
KBB Uzmanı Op. Dr. Sinem Durmaz kendi kliniğini açtı, normal hasta muayenesinin yanı sıra estetik uygulamalara da başladı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

HABERLER: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Tıp fakültesinde okurken cerrahi branşlara ilgi duymaya başlayan, ihtisasını kulak burun boğaz alanında yaptıktan sonra kanser cerrahisi üzerine yoğunlaşan Op. Dr. Sinem Durmaz, güzellik tutkusu ağır basınca estetik uygulamalara yöneldi. Burun estetiği ile başlayan süreçte yanak estetiği ve çene estetiğinin yanı sıra dolgu ve botoks uygulamaları yaparak hastalarını güzelleştiren Op. Dr. Sinem Durmaz’ın hedefinde şimdi de yüz germe ameliyatları var. Bu konuda eğitimler alan, kongrelere ve kurslara katılan Op. Dr. Sinem Durmaz, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Hastalarını artık kendi kliniğinde kabul eden Op. Dr. Sinem Durmaz’ı daha yakından tanımak isterseniz, bu röportajı mutlaka okuyun deriz.

Sinem Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

1986 Balıkesir, Gönen doğumluyum. İlk ve orta okulu Balıkesir’de okudum, ardından Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi’ni bitirdim. Üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandım, 2010 yılında mezun oldum. Pratisyen hekim olarak Şırnak Devlet Hastanesi’ne atandım, üç ay acilde görev yaptım. KBB branşını seçmeye Şırnak’ta çalışırken karar verdim.

 

Bu kararı vermenizde ne etkili oldu?

Fakültede okurken cerrahi branşlar ilgimi çekmeye başlamıştı. Cerrah olmaya karar verdiğimde ikinci sınıftaydım. Anatomi dersinde kadavra üzerinde diseksiyon yapacaktık. Anatomi Hocamız Prof. Dr. Salih Murat Akkın sordu: “Kim yapmak ister?” Herkes korkuyordu, “Ben yaparım” dedim. Taze kadavrada diseksiyon yapmaya başladım, hocam çok beğendi ve “Sen cerrah olmalısın” dedi. Fakülte boyunca bir takım git-geller yaşadım tabii ama cerrah olmaktan hiç vazgeçmedim. Ne zaman ki Şırnak’ta çalışmaya başladım, orada KBB’nin bana daha uygun bir branş olduğuna karar verdim.

 

Nasıl?

Hem polikliniği çok yoğun, daha çok hasta görebilirim ve daha fazla deneyim kazanabilirim hem de cerrahisi çok güzel diye düşündüm. Bir de sadece ameliyatlara bağlı kalmayacağım bir branştı. ‘Bir kaza geçirsem; elimi ya da gözümü kaybetsem, mesleğimi nasıl devam ettirebilirim’ diye sorguladım. Bir genel cerrah ya da plastik cerrah devam ettiremezdi ama KBB hekimi devam ettirebilirdi. Ameliyat yapmasam da poliklinik üzerinden hastalarıma yardımcı olmaya devam edebilirdim. Bu düşünceler ışığında ihtisas eğitimimi 2011’de Kocaeli Üniversitesi’nde aldım. O süreçte evlendim, çocuklarım oldu, asistanlığım uzadı, 2015 yılında mezun oldum.

ÇOK SAYIDA EĞİTİM ALDI

İlk görev yeriniz neresiydi?

Mecburi hizmetle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandım, burada 5 yıl çalıştım. Bu süreçte kanser cerrahisiyle yakından ilgilendim, diğer cerrahi alanlarda da kendimi geliştirdim. Bir eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapmak bana çok şey kattı diyebilirim. O dönem asistanlarımızın eğitimine de katkıda bulundum. Daha sonra baş asistanlık sınavlarına girdim ve kendi kadromla çalışmaya devam ettim. Sonrasında estetik işlemlerin beni daha çok cezbettiğini düşünerek, bu alana yönelmek istedim.

 

Bunun için ayrı bir eğitim aldınız mı?

Tabii ki. O süre zarfında pek çok kursa gittim, başta botoks ve dolgu olmak üzere estetik uygulamalarla ilgili çeşitli eğitimler aldım. Yapım gereği zaten güzelliğe düşkün bir insanım. İnsanları güzelleştirmeyi, daha iyi görünmelerini sağlamayı severim. Estetik uygulamaları devlet hastanesi bünyesinde yapamayacağım için istifa ettim, 2021 yılında Konak Hastanesi’ne geçtim. Burada başta rinoplasti (burun estetiği) olmak üzere estetik uygulamalara ağırlık vermeye başladım. Konak Hastanesi’nin güzellik biriminde çalışırken elim de çok gelişti. Bu süreçte kendimi daha da geliştirebilmek adına farklı eğitimler aldım, kongrelere katıldım. Rinoplasti ameliyatlarını zaten her gün yapıyordum, çok fazla hastam vardı ama bunlar da bana yetmedi, farklı bir şey yapmak istediğime karar verdim ve geçtiğimiz ağustos ayında Konak Hastanesi’nden ayrıldım.

Kendi kliniğinizi açmak için değil mi?

Evet, zaten hayalimdi. Kendi yerimde, daha huzurlu bir ortamda, daha esnek saatlerde çalışmak istiyordum. Kliniğin hazırlığı birkaç ay sürdü, o süreçte biraz dinlendim ve hastalarımı kendi kliniğimde kabul etmeye başladım.

 

Sinem Hanım, kliniğinizde hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Öncelikle KBB’nin uzmanlık alanına giren her konuda hizmet vermeye devam ediyorum. Baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinin yanı sıra rinoplasti (burun estetiği) ve otoplasti (kepçe kulak), bişektomi (yanak estetiği), bademcik, geniz eti ve bacemcik ameliyatlarına devam ediyorum. Ameliyatlarımı Özel Gölcük Medar Hastanesi’nde yapıyorum. Bunun yanı sıra dolgu ve botoks işlemleri yapıyorum. Yüz botoksu, yüzdeki dolgu işlemleri; dudak dolgusu, burun dolgusu, jawline (çene hattı dolgusu), göz altı ışık dolgusu gibi estetik uygulamaları gerçekleştiriyorum.

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ

Estetik uygulamalarda özel olarak ilgilendiğiniz bir alan var mı?

Burun estetiği diyebilirim. Burnunun görüntüsünden memnun olmayan ancak ameliyat da olmak istemeyen hastalarımız oluyor. Burun dolgusuyla hastayı bambaşka bir görünüme kavuşturabiliyoruz. Lokal anestezi altında yapılan 10 dakikalık bir işlem. Hastanın burnuna iki-üç yerden küçük iğnelerle girip, dolgu malzemesi bırakıyoruz ve burnun görüntüsünü tamamen değiştirebiliyoruz. Dolguların ömrü bir yıl. Bir yıl sonra işlemin tekrarlanması gerekiyor. Tabii her burunda yapamıyoruz; daha çok kemerli, küçük ve ucu sarkık burunlarda bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz.

 

Güzelliğin yanı sıra sağlık için de botoksa başvuruyorsunuz değil mi?

En sık karşılaştığımız sorunlardan biri de uykuda diş sıkma ya da gıcırdatma. Sabah çene ağrısıyla uyanan hastalarımıza masseter dediğimiz kasa botoks uygulamasını yapıyoruz. Bir de ağzını açtığında sürtünme sesine benzer bir ses duyan ya da çene çıkması yaşayan hastalarımızı da masseter kasına ve temporal kasa yaptığımız botoks ile rahatlatıyoruz. Masseter botoksunu yüz inceltme amacıyla yaptığımız da oluyor. Yüzü çok geniş, kare ya da erkeksi görünümde olan hastalarımızı bu yöntemle daha oval yüz hatlarına kavuşturuyoruz.

TAMAMLAYICI TEDAVİ

Tamamlayıcı tedavi olarak dolgu yaptığınızı biliyorum.

Özellikle burun ameliyatlarından sonra tamamlayıcı tedavi yöntemlerine başvurabiliyoruz çünkü sadece burnun düzelmesi hastayı mutlu etmeyebiliyor. Burun ameliyatından sonra dudak ve burun mesafesi ortaya çıkıyor, kimi hastalarımıza bu mesafe uzun ya da dudakları küçük gelebiliyor. Burada dolgu ve botoks gibi tamamlayıcı tedavi yöntemleri devreye giriyor. Bir de burnunda eğriliği olan hastaların çenesi de genelde geride oluyor. Çeneyi düzeltmeden yan profil tam anlamıyla düzelmiyor. Bu aşamada da çene protezi veya çene dolgusu öneriyoruz.

 

O zaman ameliyat öncesinde iyi bir analiz yapmak lazım.

Aslında burun estetiği yapan doktorların yüzün tamamına hakim olması gerekiyor. Ameliyat öncesi hastanın yüzünü iyi analiz etmesi, asimetrisini çizerek ve fotoğraflarla anlatması lazım. ‘Burun ameliyatından sonra bu işlemlere ihtiyacınız olabilir’ diyerek önceden bilgi vermeli. Sadece burnu düzeltmenin yeterli olmayacağını söylemek lazım hastaya. Burnunu yaptıktan sonra dudak ya da çene dolgusu yaptığım çok hastam var. Hatta yüz analizine göre kaş simetrisi, cilt kalitesi kötüyse gençleştirme işlemi yaptığım hastalarım da oldu. Yüzü bir bütün olarak düşünmek ve hastayı doğru yönlendirmek lazım. Maddi kazançtan önce hastanın mutlu olması benim için önemli. Hasta mutlu olunca ben de mutlu oluyorum.

AİLE DOKTORU GİBİYİM

Hasta profilinizden de biraz bahseder misiniz?

Rinoplastide fark etmiyor ancak estetik işlemlerde kadınlar daha ön planda, erkek hastalarımız da az değil. KBB uzmanı olarak her yaştan ve her kesimden hastam var. Çok sadık hastalarım da var. Üniversitede asistanlık dönemimden beri nereye gidersem oraya gelen hastalarım var. Derince’de ameliyat ettiğim hastalarım hala geliyor, düzenli olarak kontrollerini yaptırıyor. Gelirken yanında çoluğunu çocuğunu da getiriyor, böylece aile doktorları oluyorum.

 

Sinem Hanım, kış mevsimine giriyoruz. KBB uzmanı olarak üst solunum yolu hastalıklarından korunma yolları hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Öncelikle uyku düzenine ve beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz ki vücudumuz virüse ya da bakteriye maruz kalsa da kolaylıkla üstesinden gelebilsin. Bunun yanı sıra hijyen çok önemli. Çocuklar yukarıda saydıklarımı yerine getiremediği için çok daha kolay hastalanıyor. Çocuklarda geniz eti de bakteri ve virüsleri mıknatıs gibi çekiyor, onlar için üreme ortamı oluşturuyor. Böyle olunca enfeksiyonlar kolay kolay geçmiyor. Faranjit, tonsillit, orta kulak iltihabı gibi tekrarlayan rahatsızlıklara sebep oluyor. Çocuklarda düzenli geniz eti muayenesini yaptırmakta fayda var. Bu dönemde havalar bir sıcak bir soğuk, o yüzden kılık kıyafet de önemli. Bazı kişilerin takviye olarak vitamin almasında fayda var ama herkes için bunu söyleyemem. Yapılacak tahliller sonrasında doktor kontrolünde alınmalı.

 

Yaşadığımız bölgenin havası da etkili sanırım.

Kocaeli’ye geldiğimde şunu düşündüm, hayatımda hiç bu kadar alerji hastası görmemiştim. O kadar çok alerji hastası var ki. Hava kirliliği de bunda etkili tabii ki. Özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde alerji hastalarına maske takmalarını öneriyoruz. Yaşadıkları ortamı düzenli olarak havalandırmalarını, odalara hava filtresi koymalarını, odalarında çok fazla toz tutucu halı, kilim bulundurmamalarını, yastık ve yorganın antialerjik olup olmadığına bakmalarını, elektrik süpürgesinin filtresine dikkat etmelerini söylüyoruz. Alerji hastalarına mevsim geçişlerini daha rahat geçirebilmeleri için semptomatik tedaviler de uyguluyoruz tabii ki. Bu tedavinin yeterli olmadığı durumlarda alerji uzmanlarına yönlendiriyoruz.

YÜZ ESTETİĞİNDE UZMANLAŞMAK İSTİYORUM

Sinem Hanım, bundan sonraki hedefinizi de öğrenmek isteriz?

Yüz estetiği üzerine uzmanlaşmak, yüz germe ameliyatlarına başlamak istiyorum. Çünkü hastalarıma her konuda yardımcı olmak istiyorum. Kişinin cilt tipine, sosyal yaşantısına, ekonomik durumuna göre değişiyor tedavi şekli. Cerrahi gerekiyorsa cerrahi, botoks gerekiyorsa botoks dolgu gerekiyorsa dolgu yapmak lazım. KBB uzmanı olarak bu işlemleri yapma yetkimiz var bunların temel eğitimini asistanlık döneminde alıyoruz. Yüzü iyi tanıyoruz, yüz estetiğini çok iyi yapabiliriz. Bu noktada ilerlemek istiyorum ben de. Yüz estetiği üzerine çalışan derneklere üye oluyorum, kongreleri ve eğitimleri takip ediyorum, kurslara katılıyorum. Sevdiğim işi yaparak ilerlemeyi hedefliyorum.

 

Alikahya Fatih Mah. Akarca Cad. No: 14 Kat: 2 Daire: 1 İzmit/ KOCAELİ

Telefon: 0 530 934 05 16

i op.dr.sinemdurmaz

NASIL ARANDI: #op. dr. sinem durmaz # kbb # kulak burun boğaz # baş ve boyun # cerrah # kocaeli # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.