18-04-2024 15:12

Yeni Lezzet Arayanlara: Sushikap

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Aradığınız Uzakdoğu lezzetleri burada. Hem doyurucu hem sağlıklı bir deneyim için Sushikap sizi bekliyor
.stripslashes($urun->baslik).

Japon mutfağının en eski ve en bilinen lezzetlerinden biriyle karşınızdayız. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, Japonya’ya özgü bir yemek olmasına rağmen tüm Uzakdoğu ülkelerinde tüketilen sushi, son yıllarda ülkemizde de popülaritesi artan lezzetler arasına girmeyi başardı. İşte bu lezzetle bizleri buluşturan bir mekanda, Sushikap’tayız. Bağçeşme mevkiinde kısa bir süre önce kapılarını açan Sushikap, özellikle deniz mahsulü sevenlerin bayılacağı sushi çeşitleriyle sizleri keyifli bir gastronomi yolculuğuna çıkaracak.

SUSHI’Yİ ÇOK SEVİNCE…

Eren Yazıcıoğlu, Ercan Acar ve Ayoob Albastaki ortaklığında açılan Sushikap, şimdiden sushi sevenlerin uğrak mekanı oldu. Gelelim, üç ortağın sushi yolculuğunun başlangıcına. Aynı zamanda İzmit merkezde bulunan The Dark Chunk Cafe’nin sahibi olan 3 ortak ayda bir gün düzenledikleri ‘Sushi Day’ etkinliği büyük ilgi görünce, sushi’yi hem kendileri hem misafirleri çok sevince, bu alanda ilerlemeye karar vermiş. Pandemi döneminde talep üzerine sushi paket servisine başlayan, iki çeşit sushi ile çıktıkları yolda çeşit sayısını her geçen gün artıran 3 ortak, müşterilerden gelen güzel geri dönüşlere kayıtsız kalamamış.

EN ÖNEMLİSİ SOSLAR

Yaptıkları araştırmalar çerçevesinde İzmit’te bu konuda bir eksiklik olduğunu da tespit eden 3 ortak, yeni bir marka kurmak üzere yola çıkmış ve geçtiğimiz haziran ayında dükkanı tutarak ‘Sushikap’ adıyla hizmet vermeye başlamış. İzmit Bağçeşme mevkiinde bulunan Sushikap’ın menüsünde neler mi var? Asya mutfağından başlangıçlar ve ana yemekler. Tabii ki çeşit çeşit, lezzetli mi lezzetli sushi’ler. En önemlisi de soslar. Başta soya sosu olmak üzere Uzakdoğu’dan gelen soslarla yapılan yemekleri mutlaka tatmalısınız.

20 ÇEŞİT SUSHI

Menüyü oluştururken Uzakdoğu mutfağını ilk kez deneyimleyecek kişilerin de sevebileceği ve yerken keyif alabileceği ürünlere ağırlık verdiklerini söyleyen Eren Yazıcıoğlu, “Bunun yanı sıra sushi sevenlerin en çok tercih ettiği çeşitlere menümüzde yer vermek istedik. Şimdilik 20 çeşit sushi yapıyoruz, menüyü sürekli güncelliyoruz, talebe göre sushi çeşitlerimizi artırıyoruz” dedi. Sushikap, açık mutfak konseptiyle de ilgi çekiyor. Dilerseniz, sipariş ettiğiniz sushi’nin hazırlanışını izleyebiliyorsunuz.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Sushi’nin taze olarak tüketilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen, bu yüzden hazırda ürün bulundurmadıklarını, sipariş üzerine çalıştıklarını belirten Eren Yazıcıoğlu, hijyene de ekstra önem verdiklerini ifade ediyor. Yazıcıoğlu, şöyle devam ediyor: “Sushi yaparken pirinç özel bir sirkeleme işlemine tabi tutuluyor. Bu yüzden muhafazası çok önemli, aksi takdirde sirkesi hemen uçabilir. İyi şartlarda saklamak gerekiyor, yoksa kuruyabilir. Özellikle çiğ ürünlerde hijyen ekstra önemli. Balığın da iyi bir tedarikçiden alınmış, taze olması gerekiyor.”

YENİ BAŞLAYANLARA…

Geleneksel Japon sushi daha basit, daha az süslenmiş ve balığa odaklanmış olsa da Sushikap’ta Amerikan tarzı sushi yaptıklarını, daha çok sushi rulolarını merkeze alıp, bol miktarda garnitür ve sos ile süslediklerini söyleyen Eren Yazıcıoğlu, ilk defa deneyeceklere California Roll’ü öneriyor. California Roll’ün bizim damak tadımıza daha uygun olduğunu ifade eden Eren Yazıcıoğlu, “Dışında pirinç tabakası, içinde avokado, yengeç ve salatalık bulunan California Roll’ü tavsiye ederim. Bunun dışında içi ya da dışı tamamen pişmiş sushi çeşitlerini de deneyebilirler. Alışınca çiğ ürünlere doğru evrilme olabilir” diyor.

ÖĞRENMEYE DEVAM

Sushikap’ın mutfağı; Kore mutfağında 10 yıllık bir tecrübesi bulunan şef Murat Günaçtı’ya emanet. Mutfakta biri gastronomi diğeri aşçılık bölümü mezunu Zeynep Nur Tuzak ve Hayrunisa Akın da görev yapıyor. Sushi şefi Beyza Yazıcıoğlu, ayrıca işletmenin ortaklarından Eren Yazıcıoğlu da çekirdekten yetişmiş bir şef olarak mutfağa girip sushi hazırlıyor. Sushi Day döneminde bir sushi ustasıyla 6 ay boyunca çalıştığını ve işi ondan öğrendiğini söyleyen Eren Yazıcıoğlu, “Hala öğrenmeye devam ediyorum. İleriki dönemlerde bu işin eğitimini de alacağım. Aşçılık tıpkı doktorluk gibi. Öğrenmeye açık olmanız ve kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor” diye konuşuyor.

MARKETİ DE VAR

Sushikap bünyesinde bir de market bulunuyor. Uzakdoğu mutfağına ait tamamı ithal ürünlerin bulunduğu market herkese açık. Sushikap’ta yediğiniz ve beğendiğiniz ürünleri kendiniz evinizde yapmak, evde bir sushi deneyimi yaşamak isterseniz gerekli olan tüm ürünleri bu markette bulabilirsiniz. Markette sushi pirincinden noodle’a, soslardan chopstick’lere kadar her şey var. Sushikap öğlen saat 12.30’da açılıyor ve akşam 23.00’e kadar hizmet veriyor. Online firmalar ve paket servis hizmeti üzerinden de Sushikap’ın lezzetli ürünlerine ulaşabilirsiniz.

HEDEFLERİ BÜYÜK

Sushikap’ın hedefinde workshoplar düzenlemek var. Mekan içindeki masaları dahi workshopları düşünerek yaptırdıklarını söyleyen Eren Yazıcıoğlu, “İnanılmaz bir merak var. İnsanlara sushiyi öğretmek istiyoruz. Workshoplara katılarak hem sushi yapmayı öğrenecekler hem de yaptıklarını tadacaklar. Beğenirlerse marketimizden alışveriş yapıp, evde de sushi yapmaya devam edebilirler” diyor. Yazıcıoğlu, uzun vadeli hedeflerini ise şöyle açıklıyor: “Sushikap’ı tek dükkan olsun diye açmadık. Doğru zamanda doğru hamleler yaparak Türkiye’ye bir marka kazandırmak istiyoruz. İlk etapta şubeleşmek daha sonra franchise vermek amacımız. İsmimizi sadece Türkiye değil tüm dünyada duyurmak istiyoruz.”

 

İLETİŞİM:

Adres: Topçular Mahallesi, Narinli Sok, No:3, İzmit/Kocaeli

Telefon: (0262) 325 30 00

Instagram: sushikaptr

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # sushi # sushikap

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.