Beni tanıyanlar iyi bilir, yemek yapmayı da, yemeği de çok severim.
Gittiğim tatillerde bölgeye özel ne varsa muhakkak tatmaya çalışır; iyi bir yemek yemek için kilometrelerce uzaktaki yerlere bile gitmeyi göze alabilirim (mesela, sadece yemek yemek için sabah uçağıyla Gaziantep’e gidip, akşam uçağıyla dönmüşlüğüm vardır).
Yemek yemek kadar yapmaktan da büyük keyif alırım... Saatlerce mutfakta kalabilir, değişik tatlardan oluşan yeni yeni tarifleri hiç sıkılmadan deneyebilirim.
Bu sebeple de günümüzün pek çok popüler mutfak şefinin yetiştiği Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), uzun zamandır ilgimi çekmekteydi.
Profesyonel şeflik eğitimleri ya da 8 haftalık pastacılık kursları şu an benim için uygun olmasa da günlük MSA workshop’larının tam bana göre olacağını düşündüm.
Sıra çeşit çeşit workshop mutfaklarından birini seçmeye geldiğinde, İtalyan mutfağı mı, etler ve pişirme teknikleri mi, sushi mi, cheesecake mi derken ilk deneyim için meze mutfağını tercih ettim.
HER AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ
Doğum günü olan, benim gibi mutfağı ve mezeleri seven bir arkadaşıma da bilet aldım; Maslak Beybi Giz Plaza’daki MSA’daki workshop deneyimi için yola çıktık.
Oraya gidene dek bu kadar profesyonel ve güler yüzlü bir ekiple karşılaşacağımı hiç tahmin etmemiştim... İçeriye girer girmez hoş bir karşılamanın ardından, yemekleri yapacağımız istasyonlara yerleştirildik. 28 kişilik workshop mutfağında her türlü detay en ince ayrıntısına kadar hazırlanmış, bizi bekliyordu. Mutfak her istasyonda iki kişinin rahatça çalışabileceği şekilde düzenlenmiş, tüm ekipmanlar pırıl pırıl bir şekilde hazır edilmişti. Konseptin meze olması sebebiyle eşleştirilmiş içecek olarak sınırsız rakı ikramı ve haydari-kavun-peynir üçlüsü tezgâhımızın üzerinde bizi bekliyordu.
MENÜMÜZÜ TAMAMLADIK
Artık işe başlamaya hazırdık... Menümüzde yer alan mezelerden ilki, tahinli patlıcandı.
Yemeğin malzemeleri, ölçüleriyle beraber yardımcı eğitmenler tarafından tezgâhlarımıza konuldu ve şefi takip ederek, yemeğimizi yapmaya başladık. Yapacağımız yemeğin tüm malzemeleri tam ölçüleriyle dağıtılmıştı.
Şefin, yemeğin yapılışını sabırla ve detaylı şekilde tarif etmesi sebebiyle, önceden hiç mutfağa girmemiş biri bile tarifleri rahatça uygulayabilirdi. Tahinli patlıcanın ardından, balık köftelerimizi hazırlayıp dinlenmeleri için dolaba koyduk; ardından semizotu salatası ve yeşil salatalarımızı hazırladık.
Menümüzde ana yemek olarak istavrit ve sonrasında da hellim peynirli irmik helvası vardı... İrmik helvasına hellim peynirin bu kadar yakışacağını hiç tahmin etmezdim. Yemeklerin hepsi evde uygulanabilir cinsten, pratik tariflerdi... Bir an önce eve gidip, MSA’da öğrendiklerimi uygulamak için can attım.
MSA’DA PİŞİRDİK, EVDE YEDİK
Her mezenin yapımı bittikten sonra 15 dakika kadar ara verip yaptığımız yemekleri konsepte uygun müzikler eşliğinde yedik ve içkilerimizi yudumladık.
Workshop’taki diğer katılımcıların da çok eğlenceli kişiler olduğunu görünce, hep birlikte sohbet ederek yedik pişirdiklerimizi.
Tabii ki yaptığımız her şeyi orada bitiremedik. Ama MSA bunu da düşünmüş... Workshop’un sonunda, pişirdiklerimizi eve götürebilmemiz için hepimize özel kaplar dağıtıldı. MSA’da pişirdik, kalanları evde yedik.
Eğitimin sonunda MSA tarafından adımıza özel düzenlenen sertifikalarımızı da alarak mutlu bir şekilde oradan ayrıldık.
Belki birkaç meze tarifi öğrenirim diye gittiğim workshop’ta bu kadar eğleneceğim hiç aklıma gelmezdi. Arkadaşım da “şu ana kadar aldığım en güzel doğum günü hediyesiydi” dedi çıkarken.
Workshop 4 saat sürmesine rağmen, zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadık. Hem öğretici hem eğlendirici hem de lezzetli bir aktivite oldu bizim için.
Kişi başı 160 TL ödedik ve kesinlikle verdiğimiz ücretin karşılığını aldık. Mutfağı, yemek yapmayı biraz seviyorsanız MSA’daki workshop’lardan birine mutlaka katılın ve bu deneyimi yaşayın derim... Ya da mutfağı seven sevdiklerinize hediye edin.
MSA hakkında
MSA’da bu ay...
NASIL ARANDI: #Cupcake #MSA #Mutfak Sanatları Akademisi