29-03-2024 17:03

Yazı Bı̇tı̇rı̇yoruz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/08/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Ne güzel demiş şair “Çiçekler ağaçlarda kalsın, uçurtmalar göklerde. Haziran, temmuz, ağustos birbirine sokulsun. Ne olur bu böyle olsun...” Güzel yaz aylarının son ayına gelmişiz bile. Tatil hızla devam ederken önerilerimizle yine minik kalplerin yanındayız.

‘Bir Oyun Bir Kitap’ köşemizde bu ayki oyun önerimiz ‘QBitz’. Bitz görsel çevikliğinize meydan okuyan bir oyun. 3 farklı görsellik içermesinden dolayı çoklu oyunlar için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Ağustos ayı kitap önerimiz ise ‘Akvaryumdaki Tiyatro’. Küçük-büyük her yaştan okuru etkileyen usta sanatçı Behiç Ak, bu kez doğal yaşama saygıya ve insanı kalıplara sokan kent yaşamına dikkat çekiyor.

Sağlıklı yemekleri seven minik gurmeler burada mı? Benim gibi hazır meyveli yoğurda mesafeliyseniz ev yapımı meyveli yoğurta tarifimize bayılacaksınız.

Minik Kalpler’in bu ayki stil sahibi konuğu, Alya Naz Özbek. 6,5 yaşındaki Alya Naz’ın kendi seçimleriyle Kocaeli Life okurları için verdiği pozları siz de bizim kadar beğeneceksiniz.

Sağlıklı, neşeli bol bol yüzme fırsat bulabileceğiniz mutlu bir ağustos sizinle olsun.

BİR OYUN

Q BİTZ

Pek çok kişi ailesiyle geçirdiği zamanın eğlenceli ve kaliteli olmasına özen gösterir ancak farklı yaşlardaki aile bireylerinin birlikte keyifle yapabileceği bir uğraşı bulmak kolay değildir. Bunun üstesinden gelmek için geliştirilen çözümler arasında yer alan Q-Bitz kutu oyunu, özel bir yere sahip. İlk turda oyuncular küplerini kullanarak oyun kartları üzerindeki desenleri yeniden yapmaya çalışır. Kim deseni tamamlarsa kartı alır. İkinci turda oyuncular küplerini desenlerle eşleştirmeye çalışır. Üçüncü turda ise beyin gücü öne çıkar. Bu turda oyuncular akıllarından bir desen yapmaya çalışırlar. Q-Bitz, zihinsel - görsel dikkat, parça - bütün ve şekil - zemin ilişkisi, kısa süreli bellek, bilgiyi kopya etme ve transfer etme becerilerini geliştiren bir oyun.

BİR KİTAP

AKVARYUMDAKİ TİYATRO – BEHİÇ AK

Güçlü kalemi ve yazdığı kitaplarla küçük-büyük her yaştan okuru etkilemeyi başaran Behiç Ak, ‘Akvaryumdaki Tiyatro’ ile bu kez doğal yaşama saygıya ve insanı kalıplara sokan kent yaşamına dikkat çekiyor. Hikaye Toroslar’ın eteğindeki Balıklı Köy’de geçiyor. Köydeki tertemiz bir gölde yaşayan balıkları çok seven, evlerinde akvaryumlar kuran köy halkının göl sularının yükselmemesine hiç aldırmamasını ve küçük Zühtü’nün suların köyü kaplamaması için nasıl çabaladığını anlatan kitabı keyifle okuyacağınızdan eminiz.

KÜÇÜK GURME

MEYVELİ YOĞURT

Malzemeler

• 20 adet çilek
• 3 bardak yoğurt
• 1 kaşık bal
• 2 kaşık krema (isteğe bağlı)

Yapılışı

• İyice yıkayıp ayıkladığımız çilekleri robotta püre haline getirelim.
• Derince bir kap içine aldığımız diğer bütün malzemelerle birleştirip tel çırpıcıyla karıştıralım.

• Arzuya göre en son kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. İşte meyveli yoğurdunuz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

NASIL ARANDI: #Kocaelilife # lifekocaeli # köşe yazısı # kocaelinindergisi # kidslife # kids

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Ön yargıları yıkan Orta Doğu kenti: Doha

Vize kuyruklarında, konsolosluk kapılarında sürünmeden kolayca gidebileceğiniz Katar, kollarını açmış sizi bekliyor. Basra Körfezi’ne doğru uzanan bir yarımada ülkesi olan Katar, ışıl ışıl gökdelenleri, yemyeşil parkları ve modern sanatlara verdiği önemle Orta Doğu ülkeleri hakkındaki ön yargıları yerle bir ediyor

1 ay önce
Merhaba şubat

2 ay önce
Yepyeni bir yıl!

3 ay önce
Yeni yıl yaklaşırken

4 ay önce
Kış yaklaşırken

5 ay önce
Yepyeni öneriler

9 ay önce
AMERİKA RÜYASI

Dergimizin yazarlarından Esin Alçıoğlu, geçtiğimiz günlerde 2 haftalık Amerika seyahatine çıktı. Eşi Hüseyin Alçıoğlu ve oğlu Arel ile birlikte Güney Amerika’yı adım adım gezen Esin Hanım, izlenimlerini Kocaeli Life okurları için kaleme aldı

9 ay önce
Diğerleri mevsimdi sen ise sanatsın temmuz...

10 ay önce
Neşeli haziran

10 ay önce
Esin Alçıoğlu: Güzel günler...

1 yıl önce
Lüksün ve ihtişamın başkenti: Dubai

İhtişamlı mimarisi, muhteşem residansları, sıra dışı AVM’leri, şık caddeleri, çölü ve kumsallarıyla lüksün doruklarda yaşandığı Dubai, ‘en’lerin bir araya toplandığı muhteşem bir şehir

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: İçimizde çiçekler açsın

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş geldin yeni yıl!

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş Geldin Yeni Yıl

1 yıl önce
Ekim ayında neler yapalım?

2 yıl önce
Okula Dönüş Vakti

2 yıl önce
Yaz Geldi!

2 yıl önce
Haziranda ne yapalım?

2 yıl önce
Güneş daha parlak

2 yıl önce
Gülümseyin

2 yıl önce
Hoş geldin yeni yıl

2 yıl önce
Kışa Merhaba

2 yıl önce
Rüya gibi bir tatil: Maldivler

Maldiv Adaları; turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları, tropik ormanları ve sessizliğiyle romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor

2 yıl önce
Sonbaharı uğurlarken

3 yıl önce
Ekim sakinliğine merhaba…

3 yıl önce
Merhaba ağustos…

3 yıl önce
Yaza merhaba

3 yıl önce
Anlamlı günlerin müjdecisi

3 yıl önce
Minik kalpler için en özel ay

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce
Baharın hatırlattıkları…

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce