Bahçecik’te bulunan Bahçeada sitesindeki şık bir villadayız bu ay. Uzun süre özel sektörde yöneticilik yapan Serdar Yaman ve ilkokul öğretmeni olan zarif eşi Yurdanur Hanım’a ait olan bu ev, yaşanmışlığın izlerini taşıyan aile yadigarı objeleri merkeze alarak, klasik ve modern tarzın ustaca harmanlanmasıyla dekore edilmiş.
Yaman Ailesi, uzun süre hafta sonu evi olarak değerlendirdikleri bu evde devamlı yaşamaya 2 yıl önce başlamış. 197 metrekare kullanım alanı olan 4+1 villa, 276 metrekarelik bir bahçeye sahip. Yaman çiftinin bu evi tercih etmelerinin en büyük nedeni, Bahçecik’in doğası ve temiz havası. Yurdanur Hanım, neden Bahçeada’da yaşamaya karar verdiklerini şu cümlelerle anlatıyor:
“Bahçecik, şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen doğal güzelliğini kaybetmemiş, havası nispeten daha temiz bir bölge. Üstelik köyümüze de çok yakın. Bu siteyi tercih etmemizin bir diğer nedeni de inşaat kalitesi ve planı oldu. Evdeki hiçbir ölçü belirtilenden farklı çıkmadığı için dekorasyon aşaması bizi hiç üzmedi.”
Yaman çifti, evlerinin dekorasyonunu değiştirmeye şubat ayında karar vermiş ancak araya pandemi sürecinin girmesi nedeniyle çalışmalara bir süre ara verilmiş. Yurdanur Hanım, “Evin dekorasyonunda, mimar Senem Çalış Korucuoğlu ile birlikte çalıştık” diyor ve ekliyor: “Evimize mevcut eşyalarımızla taşınmış, burada devamlı yaşamaya başladıktan sonra istediğimiz gibi bir tasarım yaparız diye düşünmüştük. Nitekim öyle de oldu. Pandemi süreci nedeniyle biraz geç tamamlayabilmiş olsak da sevgili Senem’in desteğiyle ortaya hayalimizdeki gibi bir ev çıktı.”
Sıradanlıktan uzak, klasik ve modernin ince bir zevkle harmanlandığı evde ayrıca, farklı tarzdaki eşyalarla bohem bir hava yaratılmış. Dekorasyonda çıkış noktası ise Yurdanur Hanım’ın aile yadigarı objeleri olmuş. “Büyüklerimizden kalan hatıraları, yaşanmışlığı olan eşyaları, eskileri yaşatmayı çok severim” diyen zarif ev sahibesi, sözlerine şöyle devam ediyor: “Evimin dekorasyonunda da en belirleyici nokta buydu. Eski zamanlardan kalan, aile büyüklerimden bana geçen eşyalar çıkış noktamız oldu.”
Yaman çiftinin villasının giriş katı salon, mutfak ve oturma odasından oluşuyor; üst katta ise üç yatak odası bulunuyor. Yurdanur Hanım’ın yaşanmışlığa verdiği değerin izleri bu şık evin kapısından içeriye girildiği anda görülüyor. Antrede konukları karşılayan ahşap sandığın bulunduğu duvarda yer alan anneanne yadigarı yağlıklar, Yurdanur Hanım tarafından özenle çerçevelenmiş ve dekorasyona dahil edilmiş.
Bununla birlikte, aile büyüklerinden ev sahibesinin kıymet bilen ellerine geçen obje ve dekoratif eşyaların büyük bir bölümü salonda sergilenmiş. Bu nedenle mekanın tasarımı, modern dokunuşlarla ama klasik çizgiden uzaklaşılmadan yapılmış.
Salon tasarımının odağında, yemek odası bölümünde değerlendirilen siyah vitrin var. Dekorasyon sürecinin en başında, önce bu vitrine karar verilmiş ve salondaki diğer her şey ona göre tasarlanmış. Yurdanur Hanım, vitrinin nostaljik havasını ilk görüşte sevdiğini söylüyor ve ekliyor: “Bu vitrinde tüm hatıralarımı bir arada sergileyebiliyorum. Bana göre yüzyıl sonra bile kullanılabilecek zamansız bir tasarıma sahip.”
Salonun dekorasyonunda kullanılan mobilya ve aksesuarların bir kısmı Casa Mobilya ve Mudo Concept’ten seçilmiş, bir kısmı ise Yurdanur Hanım ve mimar Senem Çalış Korucuoğlu tarafından tasarlanarak özel olarak yaptırılmış.
Farklı doku ve materyallerin büyük bir uyumla bir araya getirildiği salonda, krem rengi koltuk ve berjerler, Mudo Concept markalı koyu renk chester ile tamamlanmış; mekana Konya’dan getirtilen şık bir Afgan halısıyla renk katılmış. Tasarımın başrol oyuncusu olan siyah vitrinin yanında değerlendirilen el işlemesi ahşap sandalye ve lambader ise Yurdanur Hanım’ın en sevdiği aile yadigarlarının başında geliyor.
Salondaki orta sehpa ve avizeler, mimar Senem Hanım tarafından tasarlanarak Tilgen Elektrik’e yaptırılmış. Chester koltuğun arkasındaki duvarda değerlendirilen, mimar Deniz Özyuva imzalı kolajlar ise salonda dikkat çeken bir diğer detay.
Zarif ev sahibesi, yemek odasındaki tercihini yine Casa Mobilya’dan yana kullanmış. Hazeran arkalıklı sandalyeleriyle salonun nostaljik havasına selam çakan yemek odası takımı, Mudo Concept ayna ve Fikret Öztürk imzalı ‘Kadınlar’ tablosuyla tamamlanmış.
Yurdanur Hanım, aksesuarlarda da evin konseptine uygun seçimler yapmış. Aile yadigarı dekoratif eşyalar, Edra Home’dan temin edilen aksesuarlarla büyük bir uyum içinde.
Evin giriş katında yer alan küçük oda, Yaman Ailesi tarafından televizyon ve okuma odası olarak kullanıyor. Füme ve sarı rengin bir arada kullanıldığı bu şirin oda için seçilen dresuar Vanessa’dan; kitaplık ise JEO Atölye tarafından uygulanmış. Yurdanur Hanım, televizyon odasında yine Afgan halısı kullanmayı tercih etmiş. Duvardaki Türkan Rador imzalı yağlıboya tablo, odanın enerjisiyle uyum içinde.
Üst katta da evin geneliyle uyumlu olarak nostaljik bir etki yaratılmış.
Tüm odalardaki mobilyalar Yurdanur Hanım tarafından tasarlanarak Jeo Atölye’ye yaptırılmış. Çiftin İstanbul’da çalışan kızları Didem Hanım’ın odasında çiçek desenli duvar kağıtlarıyla romantik bir etki yaratılırken; üniversite öğrencisi olan oğulları Mehmet Can’ın odasında lacivert ve beyaz renklerle marin konsepti oluşturulmuş.
Yaman Ailesi’nin, özellikle en çok vakit geçirdiği alan ise evin geniş verandası. Verandanın bir bölümü keyifli sofraların kurulduğu, büyük bir masa takımına, diğer bölümü ise rahat bir oturma grubuna ayrılmış.
Geniş terasta kullanılan tüm bahçe mobilyaları Luva’dan seçilmiş. Verandada hem nostaljik hem de şık bir detay olan ferforje büfe Yargıcı, sallanan sandalye ise IKEA imzasını taşıyor.
NASIL ARANDI: #yurdanur yaman # serdar yaman # kocaeli # izmit # dekorasyon # ev #