19-04-2024 09:20

Volkan Zengin: Dünyanın En Şanslı Babasıyım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Dünyadaki en büyük mutluluğun, kızları Melek ve Esma’yı gülümserken görmek olduğunu söyleyen Volkan Zengin, kendisini dünyanın en şanslı babası olarak görüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Yalıtım malzemeleri üzerine faaliyet gösteren Zengin İzolasyon firmasının kurucu ortağı Volkan Zengin, dünyalar tatlısı iki kız çocuğu babası. Kendisi için hayattaki en büyük mutluluğun kızlarını gülümserken görmek olduğunu söyleyen Volkan Zengin, “Çocuklarım bana dünyanın en şanslı babası olduğumu hissettiriyor” diyor ve ekliyor: “Bundan 20 yıl sonra da böyle hissettirmeye devam edeceklerini biliyorum. Ben de her zaman büyük bir güç olarak onların yanında olacağım.”

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Tam yarım yüzyıl önce İzmir’de doğmuşum. Öğrencilik, üniversite derken yüksek lisans için İstanbul’a geldim. İnşaat yüksek mühendisi olarak, eşim Şennur Zengin ile birlikte yalıtım işleri üzerine kurduğumuz şirket ile iş hayatında bugünlere geldik. Gölcük Ford fabrika inşaatında tanıştığım sevgili eşimle evliliğimizin 20. yılına girdik. Başiskele Seymen’de, kızlarımız Melek Lal ve Esma Bal ile mutlu, mesut bir hayat kurduk diyebilirim.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Allah’ın şanslı kullarından biri olduğumu hissettim. :)

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Plan yapmadım. Anı yaşamayı, yaşayarak öğrenmeyi, tecrübe etmeyi tercih ettim. Nasıl bir baba olacağımı hiç düşünmedim, sadece tadını çıkardım. Ancak babamın babalığını örnek alacağımı biliyordum; öyle de oluyor. Baba olmadan önce de şimdi de arzum, çocuklarıma her zaman yanlarında olan çok büyük bir güç olduğumu hissettirebilmektir.

Babanızın, ‘baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Çook... O kadar çok var ki. Koruma, sahiplenme, endişe duyma, eğitme hatta sevme veya kızma şekli gibi çocukken anlamakta zorlandığım birçok konuyu ancak şimdi anlayabiliyorum. Bu, çok şaşırtıcı bir farkındalık oluyor benim için.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Bu soruyu kızlarıma sormuştum. Söylediklerini aktarayım: “Nazik, hoşgörülü, kibar; ailesinin ihtiyaçları için çok çalışan, çocuklarının istediği şeyleri gerçekleştirmeye gayret eden, yakışıklı bir babaymışım. Madem öyle diyorlar, bana uyar :)

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Canımdan bir parça olan çocuklarımı gülümserken görmenin bana en çok keyif veren şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..

Peki, en çok zorlanan yanı?

Kesinlikle hasta oldukları anlar. Çocuğu hasta olan bir baba için başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor.

‘Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

Sanırım yok. Babalık konusunda planlı davranamadığım için süreç neyi gerektirdiyse onu yapmayı tercih ediyorum.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Beni mutlu eden birçok davranışı bilinçli veya bilinç altıma işlenmiş şekilde uyguladığımı düşünüyorum. İstekleri şeyleri hak etmeleri gerektiğini hissettirmek, arkadaşlarıyla olacaksa cebinde harçlık olmasını sağlamak, onları sevdiğimi ve hep arkalarında olduğumu hissettirmek, emeğe saygı duymalarını sağlamak, sorumluluk duygusunu verebilmek, mutlu bir aile ortamında büyümelerini sağlayabilmek.. Sanırım yazmakla bitmez.

Büyüdüklerinde, onlarla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Kızlarımla beraber yabancı ülkelere seyahate çıkmayı, yeni yerler görmeyi ve bu seyahatlerin organizasyonlarını onların yapmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası. Onlarla sohbet edip, karşılıklı dertleşebilmek için de sabırsızlanıyorum...

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

18 yıl oldu babamı kaybedeli. Böyle bir babam olduğu için çok şanslı olduğumu söylemek isterdim. Bugün bile nereye gitsem, onun güzelliklerinden bahseden insanlarla karşılaşıyorum. İsmi bana çok büyük ve değerli bir miras oldu. İnşallah ben de ona gurur veren bir evlat olabilmişimdir.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuğuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

“İyi ki benim babamsın, bana kazandırdıkların için çok teşekkür ederim”

20 yıl sonra, çocuklarınızın bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Şu an dünyadaki en mükemmel çocuklara sahip, dünyadaki en şanslı baba olduğumu bana hissettiriyorsunuz. 20 yıl sonra da böyle hissettirmeye devam edeceğinizi biliyorum. Sizi hep sevdim, her zaman da çok seveceğim.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi #dergilik # babalargunu # babalar # baba # cocuk # ogul # kız # volkanzengin

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.