14-12-2024 17:15

Uzman Diş Grup’un gülen yüzü: Dt. Canan Pehlivan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2022
Uzman Diş Grup’un güçlü hekim kadrosunun en genç üyesi, diş hekimi Canan Pehlivan, başarıyla uyguladığı tedavilerin yanı sıra hastaları arasında güler yüzlü ve sempatik kişiliğiyle de tanınıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

İmza attığı başarılı çalışmalarla adını kısa sürede tüm Kocaeli’ye duyuran Uzman Diş Grup Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; güçlü uzman kadrosu, donanımı, kullandığı dijital teknolojiler ve hastalarına sunduğu konforlu ortamla kısa sürede kentin en güvenilir markalarından biri olmayı başardı. Kapılarını 2020 yılında, ağız diş ve çene cerrahisi uzmanı Dr. Pınar Yüce, protetik diş tedavisi ve gülüş tasarımı uzmanı Dr. Neslihan Yenice ve endodontik tedavi uzmanı Dr. Cansu İlgen’in girişimiyle açan Uzman Diş Grup yoluna; çocuk diş hekimleri pedodontist Hande Özyürek ve pedodontist Gülşen Aydın, diş tedavisi uzmanı (endodontist) İsmail Ergün, ortodontist (tel tedavisi uzmanı) Ferruh Hazanzade, estetik diş hekimi Suhail İdris ve estetik diş hekimi Canan Pehlivan’dan oluşan son derece güçlü bir ekiple devam ediyor.

Uzman Diş Grup, multidisipliner çalışma sistemiyle hastalarını tüm branşlardaki uzman diş hekimleriyle tek çatı altında buluştururken, dijital teknolojilerden yararlanarak gerçekleştirdiği başarılı tedavilerle çıtayı sürekli daha yükseğe taşıyor.

Uzman Diş Grup’ta çok başarılı çalışmalara imza atan isimlerden birisi de estetik diş hekimi Canan Pehlivan. Özellikle estetik dolgu, bonding tedavisi, gülüş tasarımı uygulamaları ve implant üstü protezler konusundaki başarılı uygulamalarıyla dikkat çeken genç diş hekimi; hastaları arasında güler yüzlü ve sempatik kişiliğiyle de tanınıyor. İletişim yeteneği sayesinde, hastalarının mutlu ve stressiz bir tedavi süreci geçirmesine yardımcı olan Pehlivan, Uzman Diş Grup’taki çalışmalarına devam ederken, kendisini mesleki olarak daha da ileriye taşıyacak eğitimler almayı da ihmal etmiyor.

Uzman Diş Grup ailesinin en genç diş hekimi olan Canan Pehlivan ile merkezde uygulanan tedaviler, estetik dolgular ve gülüş tasarımının ayrıntıları ile diş sağlığını korumak için neler yapılması gerektiği üzerine konuştuk.

Canan Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1996, Yalova doğumluyum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü mezunuyum. Eğitimimi tamamladıktan sonra çocukluğumdan beri çok sevdiğim İzmit’te görev yapmak istedim. Yolum, o dönemde kapılarını yeni açmış olan Uzman Grup Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile kesişti. Yaklaşık 2 yıldır merkezimizde diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi; estetik dolgu, bonding tedavileri, lamine diş, zirkonyum diş, diş beyazlatma gibi gülüş tasarımı uygulamaları ve implant üstü protez işlemleri üzerine çalışıyorum. Aynı zamanda mesleki eğitimlere katılarak, kendimi çok yönlü olarak geliştirmeye devam ediyorum.

Genç bir diş hekimi olarak, mesleğiniz hakkında ne söylemek istersiniz?

Aslına bakarsanız, her zaman sağlık alanında eğitim almak istedim. İlk zamanlar tıp fakültesi daha çok ilgimi çekiyordu ancak daha sonra fikir değiştirerek diş hekimliğine yöneldim. Bizim mesleğimizin oldukça meşakkatli bir eğitim süreci var, başlarda zorlandığımı itiraf etmeliyim. Ancak hasta bakmaya, insanları sağlığına kavuşturmaya, hastalarımdan olumlu geri dönüşler almaya başladıkça mesleğimi daha çok sevdim. Şu anda ise iyi ki diş hekimi olmuşum diyorum.

DİJİTAL TEKNOLOJİLER

Canan Hanım, bize Uzman Diş Grup’ta verilen hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Uzman Diş Grup, çok güçlü bir hekim kadrosuna, aynı zamanda da sağlam teknolojik alt yapıya sahip bir klinik. Üç boyutlu görüntüleme sistemleri, dijital ölçü sistemleri, röntgen ve tomografi gibi teknolojinin getirdiği bütün imkanları kullanıyoruz; modern, standartları yüksek, kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmak amacıyla çalışıyoruz. Hastalarımız, diş hekimliğiyle ilgili her branştan hizmeti aynı çatı altında alabiliyor; tedavileri en hızlı ve doğru şekilde planlanabiliyor. Uzman Diş Grup’ta dental implant ve porselen, zirkonyum, lamine diş protezi uygulamaları; diş beyazlatma, gülüş tasarımı, estetik diş hekimliği uygulamaları; dolgu, kanal, diş eti, diş teli, bonding tedavileri; gömülü kalmış dişlerin çekilmesi ve sürdürülmesi, sinüs yükseltilmesi, her türlü çene eklemi tedavileri, diş sıkma, sert doku ve yumuşak doku tedavileri gibi ağız-diş sağlığı konusunda her türlü yöntemi uyguluyoruz.

Uzman Diş Grup’ta kaç hekim görev yapıyor?

Her biri alanında uzman 8 diş hekimi olarak hizmet veriyoruz. Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Pınar Yüce, Protetik Diş Tedavisi ve Gülüş Tasarımı Uzmanı Neslihan Yenice, Ortodonti Uzmanı Ferruh Hasanzade, Endodonti (kanal tedavisi) Uzmanı İsmail Ergül, Çocuk Diş Sağlığı Uzmanı Hande Özyürek, Çocuk Diş Hekimi Gülşen Aydın ve Estetik Diş Hekimi Suhail İdris ile birlikte güçlü bir ekibiz. Uzman Diş Grup’ta multidisipliner çalışma sistemiyle hizmet veriyoruz. Yani hastalarımızı tüm hekimlerimiz kendi branşında değerlendiriyor, tedavi bir bütünlük içerisinde ilerliyor. Böylece olası riskler en aza iniyor.

ESTETİK DOLGU NEDİR?

Siz, Uzman Diş Grup’ta daha çok hangi alanda çalışıyorsunuz?

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili pek çok tedaviyi gerçekleştiriyorum ama ağırlıklı olarak bonding yani estetik dolgu, lamine diş, zirkonyum diş, diş beyazlatma gibi gülüş estetiği uygulamaları ve implant üstü protezlerle ilgileniyorum.

Estetik dolgu nasıl uygulanıyor?

Estetik dolgu yani bonding tedavisi, bir gülüş estetiği uygulamasıdır. Bu uygulamayı aralıklı veya simetri bozukluğu olan dişlere daha estetik bir görünüm kazandırmak için kullanıyoruz. Dişi hiç aşındırmadan, estetik dolgu malzemesini küçük katmanlar halinde dişin üzerine uygulayor; daha sonra onu bir heykeltraş gibi şekillendirerek dişe istenen formu veriyoruz. Bu işlemin süresi uygulanacak diş sayısına göre değişmekle birlikte, ön bölgedeki tüm dişlere yapılacaksa yaklaşık 2 saat sürüyor ve tek seansta bitiyor. Bir hafta sonra da kontrol seansımız oluyor.

Tabii işleme başlanmadan önce varsa dişlerdeki çürüklerin, diş taşlarının, lekelenmelerin giderilmesi gerekir çünkü dişteki lekeler işlemden sonra dolgu malzemesinin altından yansıma yapabilir. Eğer diş beyazlatma da (bleaching) yapılacaksa, estetik dolgu uygulaması diş beyazlatmadan sonra yapılmalıdır çünkü estetik dolgu rengi, diş rengine göre seçilir.

Bu işlem, kişinin kendi dişine zarar veriyor mu?

Hayır, en ufak bir madde kaybına sebep olmadığı için dişe herhangi bir zararı yok; istenildiği zaman ya da dişe farklı bir işlem veya tedavi uygulanması gerektiğinde elimizdeki ekipmanla rahatlıkla çıkarılabilir.

ÇOCUKLARA DA UYGULANIYOR

Estetik dolgu işlemi herkese uygulanabilir mi?

Estetik dolgu çocukluktan itibaren herkese uygulanabilir. Kalıcı dişlerinin çıkmasına daha vakit olmasına rağmen ön bölgedeki süt dişlerinde çürükleri olan çocuklarda dahi düşme yaşına kadar süt dişinin, sağlıklı ve estetik şekilde ağızda kalması için yapılabilir. Bununla beraber dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin, diş sıkma ya da diş gıcırdatma problemi olan kişiler, estetik dolgu işleminden sonra mutlaka gece plağı kullanmalı. Aksi halde dişler sıkıldığında dolgu malzemesi zarar görebilir, kırılabilir, kullanım ömrü kısalabilir. Tel tedavisi görmesi gereken, ağzında kapanış bozuklukları olan hastalarıma da ilk etapta estetik dolgu önermiyorum. Önce ortodontik tedavinin tamamlanması, daha sonra estetik dolgu yapılması lazım. Estetik dolgu, kalıcı dişlerini tamamlamış çocuklara da uygulanabilen bir işlem. Özellikle, çocuklarda travma sonucu oluşan diş kırıklarında sıklıkla kullanıyoruz.

Diyelim ki işlem yapıldı ama hasta ortaya çıkan yeni görüntüden memnun kalmadı… Ne yapıyorsunuz?

Bugüne dek böyle bir sorun yaşamadık çünkü önce dişin bir provasını yapıyoruz. Hastamız, işlem bittikten sonra dişlerinin nasıl görüneceğini görüyor. Gerektiğinde, kliniğimizdeki teknoloji sayesinde dişin son halini dijital ortamda da hastamıza gösterebiliyoruz. Yine de işlem tamamlandıktan sonra hasta dişlerini beğenmezse, rahatlıkla çıkarıp yenisini yapabiliriz. Estetik dolgu, geri dönüşü olan bir işlemdir. İşinin ehli ve estetik bakışı gelişmiş bir hekim tarafından, kaliteli malzeme ile uygulandığında çok başarılı sonuçlar elde edildiği için ben bu güne kadar estetik dolgusunu çıkartmak isteyen bir hastamla karşılaşmadım.

NEDEN ZİRKONYUM?

Estetik dolguların bakımı nasıl?

Estetik dolgu, ekstra bir bakım gerektirmiyor. Aynı kendi dişimiz gibi düzenli fırçalamamız yeterli. Bununla beraber, özellikle ilk dönemlerde lekelenmelere karşı çay, kahve ve renkli içeceklerin daha az tüketilmesini öneriyorum. Ayrıca bu işlem sonrasında diş ipi kullanımı da çok önemli.

Kullanım süresi ne kadar?

Düzenli bakımla 3 ila 5 sene arasında kullanılabilir. Bu süre içinde meydana gelebilecek lekelenmeler, yapılacak bakımla giderilebilir ancak zamanı geldiğinde dolgunun yenilenmesi gerekir.

Biraz da implant üstü protezlerden bahseder misiniz?

İmplant üstü protezler, protetik tedavinin alanına giriyor. Adından da anlaşılacağı gibi implant tedavisinin ardından, üst yapı olarak kullandığımız protez dişleri ifade ediyor. Çene cerrahı arkadaşlarımız, implant tedavisini tamamladıktan sonra ölçüsünü alarak implantların üzerine yapılacak porselen ya da zirkonyum protezleri hazırlıyoruz.

Protezin porselen ya da zirkonyum olmasına neye göre karar veriyorsunuz?

Hastamızın tercihine göre. Bununla beraber eski tip porselen kaplamalar, metal üzerine porselen işlenerek yapılır. Bu metal yapı da yansıma yaparak gözü rahatsız eden gri bir görüntü oluşturabilir. Bu nedenle özellikle ön dişlerde, daha estetik ve doğal bir görünüm için hastalarımıza zirkonyumu öneriyoruz. Daha uygun bütçeli olan porselen protezler ise yine arzuya göre arka dişlerde kullanılabilir.

DİŞ İPİ ÇOK ÖNEMLİ

Canan Hanım, diş sağlığının genetikle ilgisi var mıdır?

Evet, kesinlikle var. Bazı kişiler dişlerine ne kadar iyi bakarlarsa baksınlar, genetik özelliklerinden ya da tükürük yapısından dolayı dişlerinin çürümesini ve diş taşı oluşumunu engelleyemezler. Bununla birlikte, dişlerini hiç fırçalamadığı halde çürük sorunu yaşamayan kişiler de var.

Peki, ideal rutin diş bakımı nasıl olmalı?

Bir kere dişlerimizi günde en az iki, mümkünse üç kez düzenli olarak fırçalamalıyız. Özellikle sabah kahvaltıdan 15 dakika sonra ve gece yatmadan önce tüm ağız içi en az 2 dakika süreyle fırçalanmalı. Diş ipinin de düzenli olarak her gece kullanılmasını öneriyorum.

Diş ipi kullanımı ülkemizde henüz çok yaygın değil… Neden diş ipi kullanmamız gerektiğini de açıklar mısınız?

Ne kadar fırçalarsak fırçalayalım, fırçanın kılları diş aralarına girmez. Bu nedenle iki dişin temas bölgelerindeki yiyecek artıkları yani diş plakları gerektiği gibi temizlenmez. Bu plaklar da zaman içerisinde taşlanmalara neden olur. Aynı şekilde, dolgusu olan hastalarımızda da iki diş arasının iyi temizlenememesi nedeniyle çürükler oluşabilir. Düzenli diş ipi kullanımıyla tam bir diş temizliği sağlayabilir, diş aralarında sağlıklı bir ortam yaratabilir, oluşabilecek çürükleri önleyebiliriz.

DİŞ MACUNU SEÇERKEN

Peki, ara yüz fırçasını kimler kullanmalı?

Ara yüz fırçasını diş eti çekilmesi olan hastalarımıza öneriyoruz. Biraz daha farklı yapıda olan bu fırça tipi sayesinde dişlerin arasındaki besin artıkları daha kolay temizleniyor. Böylece besin artıklarının neden olduğu diş eti çekilmesi önleniyor ve kemik yapısının sağlığı korunabiliyor. Diş eti sorunu yaşayan kişiler ağız bakımlarını gerektiği gibi yapmadığı takdirde; çene kemikleri zayıflıyor, dişte sallanmalar başlıyor ve görüntü olarak dişler uzun gözüküyor. Özellikle diş taşı temizliği sonrasında diş ipi ve ara yüz fırçasını kesinlikle öneriyorum.

Herkeste diş taşı olur mu? Diş taşları düzenli olarak temizletilmeli mi?

Evet, mutlaka temizletilmeli. Hatta diş taşı oluşumu az olsa bile 6 ayda bir mutlaka sadece biriken diş taşları temizlenmeli. Diş taşı temizliğinin dişi aşındırdığıyla ilgili yanlış bir kanı var. Oysa diş taşı temizliği yaparken doğru yöntem kullanıldığında dişte herhangi bir aşınma söz konusu olmaz.

Canan Hanım, diş macunu seçerken neye dikkat etmeliyiz?

Dönemsel olarak, dişlerimizin durumuna en uygun macunu seçmeliyiz. Örneğin, diş eti hassasiyeti ve ödemi olan kişiler, buna yönelik üretilen macunları tercih etmeli. Dişlerinde sararma olanlar, kısa süreli olarak beyazlatma özelliği olan macunları kullanabilir. Tek tip diş macunu değil, değiştirerek kullanmak daha doğru çünkü bazı macunlar uzun süreli kullanımda dişe zarar verebilir. Mesela beyazlatıcı macunları haftada bir ya da iki kez kullanmak yeterlidir; uzun süreli kullanımda dişlerde aşınma olabilir. Şunu da belirtmeliyim ki hiçbir macun, dişi olduğundan daha beyaz hale getirmez, sadece sonradan oluşan sarılığın giderilmesine yardımcı olur.

BAKIM İLK DİŞLE BAŞLAR

Peki, çocuklar diş bakımı ne zaman başlamalı?

Çocuklarda diş bakımı, ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlamalı. Tek bir dişi olan bebeklerde dahi o dişin temizliği, uygun bir fırça ya da ele eldiven geçirerek dişi temizlemek suretiyle yapılmalı. Özellikle gece emziren anneler, bebeklerinin ağzının içini temizlemeli ki süt artıkları erken çürüme riski yaratmasın. Süt çocuklarının ağız temizliği yapılmazsa, sütün içinde bulunan şeker çok küçük yaşlarda diş kaybına neden olabiliyor. İlk dişten itibaren yapılan diş temizliği, çocuklarda da bu alışkanlığın erken yaşta kazanılmasına yardımcı oluyor. Aileler, 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklar için de florürsüz macunları tercih edebilirler. 5 yaştan sonra da minimum florür içeren macunlar kullanılmalı.

 

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan, NazerInn İş Merkezi, Şht. Ali İhsan Çakmak Sok. No:46/B, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0542.439 10 52

www.uzmandisgrup.com

Instagram: @uzmandısgrup

Facebook: Uzman Diş Grup-Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 

NASIL ARANDI: #dişhekimi #cananpehlivan #uzmandişgrup #estetikgülüş #estetikgülüş #dişipi #estetikdolgu #doğrudişmacunu #sağlık #dişsağlığı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.