26-04-2024 01:13

Uzm. Dyt. Ecem Şahin: Emek varsa başarı da vardır

   3 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
İlimizin başarılı diyetisyenlerinden Ecem Şahin; emek verdiği, çaba sarF ettiği her şeyi ‘başarı’ olarak görüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan, yüksek lisansını Okan Üniversitesi’nde, uzmanlığını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bariatrik cerrahi ve otizmli çocukların beslenmesi üzerine yapan Uzm. Dyt. Ecem Şahin, ilimizin en genç ve başarılı diyetisyenlerinden biri. Bugüne kadar sayısız danışanının beslenme alışkanlığını değiştirerek hem sağlığına kavuşmasına hem de forma girmesine yardımcı olan Ecem Şahin, ‘Sonucu iyi olsun veya olmasın, emek verdiğim ve çaba sarf ettiğim her şey benim için bir başarıdır’ diyor.

Başarı sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı benim için üretmek, kendimi geliştirmek, mücadele edebilmek, konfor alanımın dışına çıkarak risk alabilmek ve aynı zamanda iç huzurumu koruyarak, kendime ve sevdiklerime iyi gelebilmektir. İstediğim şeylerin, belirlediğim hedeflerin sonucu iyi olsun veya olmasın, emek verdiğim ve çaba sarf ettiğim her şey benim için bir başarıdır.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Bilgi birikimimi artırmak için her zaman daha çok okudum, okudukça merak ettim, merak ettikçe daha çok çalıştım. Ben bir olayı sevip, merak edip, işin içine girdiğimde, öğretici pozisyonuna geçinceye kadar peşini bırakmıyorum. Katıldığım bütün sertifika veya eğitim programlarında iş teklifi aldım. Üniversitede pilatese giderken merakımdan pilates eğitmeni oldum, tango öğrenmeye gittiğim kurs sonrası tango eğitmeni oldum. Aslında ben kendimi geliştirmek için hep bir şeyleri merak ederim ve sonrasında o gerçekleşene kadar çok çalışırım.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

30 yaşındayım, mesleğe başlayalı 6 yıl oldu, şu an hayatı yorumlama kısmında değil, tecrübe edinme, deneyimleme kısmındayım. O yüzden ‘her deneyim bir tecrübe’ diyerek aldığım kararlar için ‘iyi ki yapmışım’ diyorum. Belki 20 yıl sonra farklı düşünür, bazı şeyler için ‘asla’ diyebilirim ama umarım o zaman da hayatımda şu an olduğu gibi bir sürü ‘iyi ki’ler biriktirmiş biri olurum.

Bugüne kadar işinizle alakalı aldığınız en büyük risk neydi?

İstanbul Nişantaşı’nda güzel bir işim vardı, Beşiktaş’ta oturuyordum, danışanlarımın ve arkadaş çevremin desteklediği bir düzenim oluşmuştu. Kendi yerimi orada açmam gerekiyordu ama ben doğup büyüdüğüm yeri seçtim. Danışan çevremi bırakarak buraya gelmek, yeniden başlamak bir riskti.

İşler yolunda gitmediğinde kendinizi nasıl motive edersiniz?

Öncelikle bir çözüm bulmak için duygularımı boşaltırım; söylenirim, kızarım, ağlarım, sonra kendimi dinlendirmek için biraz fazlaca uyurum. Sabah uyandığımda ‘her gecenin bir sabahı vardır, ağladın, uyudun, dinlendin, tamam artık yeter’ derim kendime. Uzun süre depresif kalamam, kendi depresyonumdan sıkılırım.  Kahve yaparım, müzik açarım, üzüntümle dalga geçerek onu küçültürüm, en sonunda  çözümü bulurum.

Bir kadın olarak iş hayatınızda karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

İnsan olarak yaşadığım zorluklar olmuştur ama özellikle bir kadın olarak karşılaştığım herhangi bir zorluk olmadı.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Sohbet etmeyi çok severim, hele bir de sohbet ettiğim kişi bana bir şey kazandırıyorsa, öğretiyorsa, saatlerce konuşabilirim, dinleyebilirim. Bu yüzden hocalarımı sık sık ziyaret eder, onlarla sohbet ederim. Ancak mesleğimizin kurucusu, saygıdeğer Prof. Dr. Ayşe Baysal hocamızı tanıma fırsatı bulamadım, onunla oturup sohbet etmeyi çok isterdim. Hocamı rahmetle anıyorum.

İş yaşamındaki mottonuz nedir?

Yeniliklere açık olmak, her zaman günceli takip edebilmek ve her yeni gün mücadeleye devam edip, çaba gösterebilmek. Emek karşılığını er ya da geç bulur, ben buna inanıyorum.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Çocukları çok seviyorum, çok fazla çocuk danışanım var. Genel bir şey söylemem gerekirse, danışanlarına karşı her zaman çok nazik, anlayışlı, hoşgörülü ve onlara doğru bilgiyi verebilmek için günceli takip etmesini söylerdim. Ben kendi mesleğimi kendim seçtim, çocuğumun da  kararına saygı duyup, destek olurum.

NASIL ARANDI: #uzmandiyetisyen #ecemşahin #çabalarsanbaşarılıolursun #emek #diyetetik #beslenmealışkanlığı #başarılıkadın #güçlükadın

2 yıl önce - Hatice Çetinkaya

Acikcasi Ecem hanimla yollarimiz hakkinda cok guzel yorumlari görunce kesisti, iyi kide tanimisim emziren bir anne olarak bana uygun diyet programi yazmasiyla bebegimi daha guzel vitaminli besleyebiliyorum. Sabah yorgun olarak uyaniyordum bu da ciddi ölcüde azaldi. Surekli paketli gidalarla şekerli beslenmeyi aliskanlik edinmistim doğru bildigim yanlislari görmeme yardimci oldu

2 yıl önce - Bahriye Kara

Ecemcim cok takdir ediyorum cok kararli ve basarilisin .hoşgörülü ve güler yüzlü olusun basarini katliyo Tum hayatin boyunca başarılar diliyorum youn izin acik olsun. Senin sayende saglikli beslenmeyi ogrendim emegine ve yüreğine sağlık

2 yıl önce - Nimet kaynak

Merhabalar Ecem hanımın bir danışanıyım gerçekten harika bir diyetisyen benim gibi metebolizması yavaş olanbir kişiye bile kilo verdirmeyi başardı kendisine teşekkür ederim başarılarının devamını dilerim

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.