13-09-2024 10:19

Uzaktan eğitimde kendi sistemini kurdu: KOKPİT Koleji

2020-09-07    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2020-09-07
.stripslashes($urun->baslik).

Eğitime gönül vermiş üç girişimci tarafından ilimize kazandırılan KOKPİT Havacılık Koleji, henüz iki yıl önce açılmasına rağmen pandemi sürecini başarıyla yöneterek tüm dikkatleri üzerine çekti. Küresel salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından hızlıca aksiyon alan, kendi sistemini kurup okulu uzaktan eğitime hazır hale getiren Kokpit Koleji, hem kesintisiz eğitim vererek öğrencilerini mağdur etmedi hem de yaptığı yazılımla online eğitim konusunda alt yapısı hazır olmayan diğer okulların imdadına yetişti.

 

 

KENDİ EKİBİ İMAL ETTİ

Eğitimci kökenli Halil Arkın Sevukten, Uğur Temel ve Özer Büker yönetimindeki Kokpit Koleji salgınla mücadele kapsamında okulun giriş kapısına dezenfeksiyon tüneli kurdu. Okulun ‘Tasarım Teknoloji Bölümü’ personeli tarafından imal edilen dezenfeksiyon tüneline ek olarak temiz sınıf ve temiz materyal üzerine tüm önlemler de alındı. Okulların açılmasıyla birlikte ozon cihazıyla dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirecek olan Kokpit Koleji, hem öğrencileri hem de eğitimci ve idari kadroyu günlük olarak sağlık kontrolünden geçirecek.

Bu kapsamda okula giren herkesin ateşi ölçülecek, ellerini dezenfekte etmeleri sağlanacak. Okul yönetimi ayrıca öğrencilere özel olarak yaptırdığı yıkanabilir maskeleri dağıtacak. Pandemi sürecinde okul yönetiminin en çok üzerinde durduğu konulardan biri de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Salgınla mücadele edebilmenin ilk koşulunun ‘güçlü bağışıklık sistemi’ olduğunu bilen, bunun için de doğru beslenmenin şart olduğuna inanan okul yönetimi bu konuda da tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

 

PANDEMİYE GÖRE BESLENME

Okulda bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalara ağırlık vereceklerini söyleyen kuruculardan Halil Arkın Sevukten, “Aslında pandemi öncesinde de doğru beslenme yöntemlerini uyguluyorduk. Kendi yoğurduğumuzu kendimiz mayalıyor, öğrencilerimize taze sıkılmış portakal suyu içiriyorduk. Yemeklerde dondurulmuş ürün kullanmıyor, taze sebze ve meyvelerden yararlanıyorduk. Yine aynı yolu izleyeceğiz, diyetisyenimiz ve uzman ekibimizin katkılarıyla bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlere ağırlık vereceğiz” dedi.

 

KONTENJANIN YARISI

Daha iyi eğitim verebilmek için okulu kurdukları gün itibariyle kendilerine tanınan kontenjanın yarısı kadar öğrenci almayı kararlaştırdıklarını söyleyen Halil Arkın Sevukten, “Normalde sınıfların 24 kişilik olması gerekiyor ancak biz daha önce anasınıfı, ilkokul ve ortaokulda maksimum 16 kişilik sınıflar oluşturmuştuk. Kendi çocuklarımızı nasıl yetiştirmek istiyorsak okulumuzda da bunu yapıyoruz. Bu yüzden pandemi döneminde bizim için değişen bir şey olmadı, biz zaten kontenjanın yarısı kadar öğrenci alıyorduk. Okulumuzun kontenjanı  bin 115 öğrenci ama biz 500 öğrenciyi geçmeyi düşünmüyoruz. 4 bin metrekarelik bahçemiz var, 10 metrekareye bir öğrenci düşecek şekilde kayıt alacağız” diye konuştu.

Uzaktan eğitime geçildiğinde kendi sistemlerini kurduklarını ve bunun büyük artılarını yaşadıklarını söyleyen kuruculardan Özer Büker, “Piyasada kullanılan sistemlerden çok farklı bir online ders platformu kurduk, sadece bizde var. Öğrenciler sisteme şifreyle giriyor, aylık ya da haftalık ders programını görebiliyor. Bütün öğrenciler kamerayı açtıktan sonra ders başlıyor. Öğretmende akıllı tahta modülü var, video, ses ve yazışma yapılabiliyor. Öğrencinin gözünün içine bakarak ders anlatıyor, soru soruyor. Öğretmen ile öğrenci etkileşim halinde.

 

SİSTEMİ SATMAYA BAŞLADILAR

Öğrencilere de ekran kullanımı yetkisini veriyoruz, tahtaya kalkmış gibi soru çözebiliyor. En önemlisi de bütün dersler kameraya çekiliyor, öğrenci dersi kaçırırsa kaydına ulaşabiliyor, dilediği kadar izleyebiliyor. Biz bu sisteme mart ayında geçtik, 24 Mart’tan beri online eğitim veriyoruz. Hatta online eğitimimizi satıyoruz. Zincir bir marka yazılımı çok beğendi, satın aldı, şimdi kendi okullarında bizim sistemimizi kullanıyor. Bu konuda öncü olmak bizi hem gururlandırdı hem mutlu etti” dedi.

Minik Kanatlar Anasınıfı, Küçük Kanatlar İlkokulu, Genç Kanatlar Ortaokulu ile lise düzeyinde Sivil Havacılık ve Tasarım Teknolojileri bölümlerini bünyesinde barındıran Kokpit Koleji’ne son olarak ‘Uçak Bakım Bölümü’ de eklendi. Kokpit Koleji’nden mezun olan bir öğrenci, bu bölüm sayesinde uçak bakım teknisyen yardımcısı olarak işe girebiliyor. Bu bölüm mezunları 3 yıl çalıştıktan sonra uçak bakım teknisyeni olabiliyor. Uçak bakım bölümünü bitiren bir öğrenci üniversitelerin makine, mekatronik, enerji sistemleri ve otomotiv mühendisliği bölümlerine MTOK kontenjanı sayesinde çok daha kolay girebiliyor.

 

İLETİŞİM

Adres: Barbaros, Mahmut Çavuş Cd. No:13, 41090 Başiskele/Kocaeli

Tel: 0 262 41 434 41

E-mail: info@kokpitkoleji.com

Instagram: @kokpitkoleji

 

NASIL ARANDI: #kokpit koleji # kolej # havacılık okulu # başiskele # kocaeli # eğitim # öğretim # öğrenci # öğretmen #

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.