26-04-2024 16:39

TrendEstetik ile güzelliğinize güzellik katıyor: Sena Akbari

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/06/2022
Başarılı güzellik uzmanı Sena Akbari, Kartepe’de hizmete açtığı TrendEstetik Güzellik Merkezi ile danışanlarının güzelliğine güzellik katıyor
.stripslashes($urun->baslik).

 RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Eğitimini sağlık yönetimi alanında almış olmasına rağmen hayallerinin peşinden giderek kendisini güzellik sektöründe de geliştiren Sena Akbari, şu sıralar Kartepe’de hizmete açtığı TrendEstetik Güzellik Merkezi ile gündemde. Şık dekorasyonu ve kadınların güzelliğine güzellik katan uygulamalarıyla adını kısa sürede duyuran merkez; cilt analizi, cilt bakımı, göz çevresi bakımı, kalıcı makyaj, kirpik lifting, ipek kirpik, vücut bakımı ve incelme, sıkılaşma yağ par- çalama ve selülit giderme alanlarında hizmet veriyor. Son teknoloji ürünü cihazlarıyla hem güzellik hem de incelme anlamında göz kamaştıran sonuçlara imza atan TrendEstetik hakkında merak ettiklerimizi, merkezin kurucusu Sena Akbari’ye sorduk.

Sena Hanım, öncelikle sizi tanıyabillir miyiz?

1997, Kocaeli doğumluyum. Üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi’nde sağlık yönetimi üzerine tamamladım. Mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca ilimizdeki özel hastanelerde mesleğimi icra ettim. Ardından kendi işimi kurmaya karar vererek, 2022’nin şubat ayında TrendEstetik Güzellik Merkezi’ni hizmete açtım. Diş hekimi Timur Akbari ile iki yıllık mutlu bir evliliğimiz var.

Güzellik sektörüne olan ilginiz ne zaman başladı?

Aslına bakarsanız, ortaokul dönemimden beri hep kendi işimi kurma hayalim vardı. Okuldan geldiğimde, hayalimde yarattığım saç ve makyaj tasarımlarını kardeşlerim Sude ve Berrak’ın üzerinde denemişliğim çoktur. Yaşım ilerledikçe güzellik sektörüne duyduğum ilgi ve aldığım keyif arttı. Bunun farkında olan yakın çevremin ve öğretmenlerimin de ısrarıyla İzmir’e giderek güzellik uzmanlığı, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve bölgesel zayıflama alanlarında eğitimler aldım. Tabii daha sonra da bu eğitimler devam etti. Girişimciliğe ve yeniliğe aç bir kişiliğim var, bu sebeple kendimi geliştirmeye aralıksız devam ediyorum. Her sektörde olduğu gibi güzellik sektöründe de ‘yerinde sayan, geride kalır’ düşüncesindeyim.

DİLEDİĞİM GİBİ OLDU

Kartepe’ye çok şık bir merkez kazandırdınız. Bölgeyi seçmenizin sebebi nedir?

Kartepe, kendi merkezimi açmak için hayalini kurduğum bir yerdi. Benim için mekanın enerjisinin, yeşilliğinin, Kartepe’nin muhteşem manzarasının, doğa ile bütünlüğünün yanı sıra merkezimin, danışanlarıma otopark sıkıntısı yaşatmaması ve toplu taşımayla da kolaylıkla ulaşılabilecek lokasyonda olması önemliydi. Seçtiğimiz bölge de tam olarak bu isteklerimi karşılıyor. Dilediğim kadar güzel bir yerimiz olduğu için çok mutluyum.

TrendEstetik Güzellik Merkezi’nde hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Merkezimizde cilt analizi, cilt bakımı, göz çevresi bakımı, kalıcı makyaj, kirpik lifting, ipek kirpik, vücut bakımı ve incelme, sıkılaşma yağ parçalama, selülit giderme alanlarında hizmet veriyoruz. Kuaför bölümümüzde ise gelin hazırlığı, saç kesimi, fön, manikür ve pedikür işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Önce cilt bakımıyla başlayalım... Hangi uygulamaları yapıyorsunuz?

TrendEstetik’te el, kol, boyun, dekolte bakımı; nem ve kolajen bakımı, akne ve leke karşıtı bakımlar, medikal bakım, hydrafacial, göz çevresi bakımı gibi tüm cilt uygulamalarını detaylı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Orijinal New Face ve Hydra Plus cihazlarıyla çalışıyoruz. Merkezimizde, danışanlarımızın konforunu en üst düzeye taşıyacak bir cilt bakım odası hazırlamaya özen gösterdim çünkü buraya geldiklerinde güzelleşirken aynı zamanda kendilerini ruhen de iyi hissetmelerini, dinlenmelerini, günün stresini atmalarını istiyorum. Her danışanım için özel oda ve kişiye özel malzemeler kullanıyorum. TrendEstetik’te cilt bakımı uygulamalarımız 2 saat sürüyor.

KİŞİYE ÖZEL BAKIM

Cilt bakımı uygulamalarında nasıl bir yol izliyorsunuz?

Etkili bir bakım için önce kişinin cilt yapısı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Bu nedenle merkezimizde 3D Yapay Zeka Teknolojisi ile üretilmiş bir cihaz kullanıyoruz. Öncelikle merkezimize başvuran danışanlarımıza, bu cihaz yardımıyla detaylı bir cilt analizi yapıyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlara göre de kişiye özel bir bakım protokolü oluşturuyoruz. Danışanımız akne, leke, açık gözenek, kırışıklık gibi sorunlardan hangisini ya- şıyorsa, hazırlanan protokolde o soruna yönelik ürünler, serumlar ve maskeler kullanıyoruz.

Merkezinizde göz çevresi bakımıyla ilgili hangi uygulamalar var?

Son dönemde yaşlanma belirtilerinden korunmak için yüz masajının önemi sıklıkla vurgulanıyor. Bu anlamda yüzümüzdeki kasları çalıştırmamız ve uyarmamız önemli. Bizim de göz etrafı bakımımızda, tamamen göz çevresine ayırdığımız bir saatlik bir protokolümüz var. Göz masaj cihazımız sayesinde göz çevresindeki kırışıklıkları gidermek ve yaşlanmayı geciktirmek mümkün. Cihaz 5 farklı modda çalışıyor. Göz çevresine masaj yapıyor, rahatlatıyor, yorgunluğu alıyor ve daha da önemlisi göz çevresindeki yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlıyor. Ayrıca her modda değişen müzik sesiyle bakımı çok daha keyifli hale getiriyor. Siz müzik dinleyerek göz bakımınızın keyfini yaşarken biz de boyun dekolte bölgenize profesyonel masaj yapıyoruz.

Cilt bakımında hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Bildiğiniz gibi Kore, cilt bakım ürünleri konusunda deyim yerindeyse çağ atladı. Ben de merkezimde Kore menşeili ürünleri kullanıyorum ve çok memnunum. Dleyen danışanlarım, TrendEstetik’te kullandığımız markanın devam ürünlerini merkezimizden temin edip, bakımlarını evlerinde de sürdürebiliyor.

İNANILMAZ SONUÇLAR

TrendEstetik’te vücut bakımı ve bölgesel incelmeye yönelik hangi çalışmalar yapılıyor?

İncelme, sıkılaşma ve selülitlerin giderilmesi üzerine çok başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Vücut bakımı ve incelme konusunda son dönemin en etkili ve popüler cihazı olan G5 ve Magic Crush Heykeltraş ile çalışıyoruz. G5’i kilo, sıkılaşma ya da selülit problemi yaşayan danışanlarımıza haftada 3 gün olarak, 10 seans uyguluyoruz ve inanılmayacak kadar iyi sonuçlar elde ediyoruz. Bu uygulamayı, Kocaeli’de sadece bizim merkezimizde bulunan, Gözde Derin Tiryaki’nin ünlü ‘Gözde’nin Çayı’ ve kahvesi, termal taytıyla destekliyoruz. ‘Gözde’nin Çayı’nın içeriğindeki yeşil kahve, aspir çiçeği, ekinezya, avokado yaprağı, hibiskus, kırmızı gin- seng, sinemaki tozu, mate, limon otu, biberiye, funda, maydonoz, zencefil ve kuş burnu bitkileri doğal etkileriyle incelmeye yardımcı oluyor.

Magic crush yöntemi nedir?

Magic crush, gönderdiği frekanslarla yağ hücrelerine ‘enerjiye dönüş’ komutu vererek, yağların parçalanmasını sağlayan özel bir teknoloji. Vücut ve yüz bölgesi için uygulanabiliyor. Bedensel incelme; Holywood yanağı; gıdı toparla- ma, göğüs ve kol toparlama; çatlak onarımı gibi alanlarda çok etkili. Yağ yakımını destekleyen, kasları çalıştıran, vücudu sıkılaştıran ve ödem atılmasına yardımcı olan bu uygulama, selülite de kesin çözüm. Bol su ve düzenli yürüyüşle desteklendiğinde ise çok daha hızlı sonuç almamız mümkün oluyor.

Sena Hanım, G5 teknolojisi herkese uygulanabilir mi?

G5’i 18 yaşından küçüklere; diyabet, epilepsi ve kanser hastalarına, dolaşım bozukluğu olan kişilere, diz kapağı protezi olanlara, hamilelere, yeni doğum yapmış ve emzirme döneminin ilk 6 ayındaki annelere uygulamıyoruz. Regl dönemi içindeki kişilere de önerilmez.

KALICI MAKYAJ YAŞAM FORMUNU ARTIRIYOR 

YASEMİN TORAMAN:

TrendEstetik Güzellik Merkezi’nde, kalıcı makyaj uygulamalarını tecrübeli güzellik uzmanı Yasemin Toraman gerçekleştiriyor. Sektöredeki 10 yılı aşkın deneyimiyle danışanlarının güzelliğine güzellik katan başarılı güzellik uzmanı, TrendEstetik’te yaptığı çalışmalardan bahsetti.

TrendEstetik’te hangi alanlarda uygulama yapıyorsunuz?

Microblading, pudralama kaş kontürü, dudak renklendirme, dudak vitamini, dipliner, eyeliner, kaş laminasyonu, kirpik lifting, ipek kirpik, gelin hazırlığı ve profesyonel makyaj uygulamalarını ben gerçekleştiriyorum.

Kalıcı makyajda, en yoğun talebi hangi işlem görüyor?

En çok microblading ve dudak renk- lendirme işlemleri talep görüyor çünkü bu iki işlem yüzümüzdeki temel unsur- ları daha da belirginleştiriyor ve yaşam konforumuzu artırıyor. Doğru uygula- mayla ortaya muhteşem sonuçlar çıkıyor, sabah uyandığınızda makyaj yapmanıza dahi gerek kalmıyor.

Dudak renklendirme işleminde, dudak rengine kişinin isteğine göre mi yoksa cilt tonuna göre mi karar veriyorsunuz?

Uzman olarak, elbette fikir veriyoruz ama sonuçta kişinin istediği renk tonuna göre ilerliyoruz. Dudak renklendirmede bazı danışanlarımız doğal tonlar isterken bazıları daha belirgin hatları tercih ediyor. Kalıcı işlemler, uzun bir süre kişilerin hayatına eşlik ediyor. Bu nedenle danışanımız kendisini nasıl daha iyi ve mutlu hissedecekse, uygulamayı o yönde yapıyoruz.

Kalıcı makyajda kullandığınız pigmentlerin özelliği nedir?

Tüm kalıcı makyaj boyalarının üstün sabit renk garantisi veren, yüksek kalitede yoğun pigmentler içermesi gerekir. Belirli sertifikalara sahip olması ilk şart olarak kabul edilmelidir. Güzellik uzmanları ve uygulayıcılar boyaları temin ederken ekstra hassasiyet göstermeli, sertifikalı ve kaliteli ürünlere yönelmelidir.

Kalıcı makyaj yaptıran kişilerin, işlemden sonra nelere dikkat etmesi gerekir?

Kalıcı makyaj uygulamasından sonra bölge 3 gün boyunca doğrudan suyla temas etmemeli, 2 hafta boyunca da direk güneş ışığına ve solaryuma maruz kalmamalıdır. Yara izi kaşınmamalı ve ovalanmamalıdır. Kalıcı makyajdan sonra 7-10 gün boyunca bakım yapılmalı; bölge sürekli ince bir tabaka kremle kapatılmalıdır. Eğer bu düzenli olarak yapılmazsa, kişide pigment kaybından dolayı kalın bir yara izi görülebilir.

Herkese kalıcı makyaj yapılır mı? Uygulananın sakınca yaratacağı durumlar var mı?

Kalıcı makyajı, yara izi oluşturma eğilimi olan ciltlere önermiyoruz. Ayrıca pıhtılaşma problemi yaşayan kişilere, AIDS, TİP 1 diyabet, herpes, epilepsi hastalarına; iltihaplı cilt hastalığı, enfeksiyon hastalığı, psikolojik bozukluğu olan kişilere; kemoterapi alanlara, alerjisi olanlara, hamilelik/emzirme döneminde bulananlara ve madde bağımlısı kişilere uygulama yapılmaması önerilir. 

Ataevler mahallesi . İsmetpaşa caddesi. No 35/A Kartepe – Kocaeli
0501 371 10 41
0535 051 18 20

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # trendestedik # güzellikmerkezi # güzellik # bakım

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.