23-04-2024 15:09

Tepeden tırnağa iyileştiriyor: Uzm. Dr. Vasfiye Ayhan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2021
Dermatoloji Uzmanı Dr. Vasfiye Ayhan, cilt hastalığı tedavileri ve uyguladığı gençleştirme işlemlerinde kaliteden asla ödün vermiyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kişiye özel hizmet verebilmek için geçtiğimiz eylül ayında kendi kliniğini açan Dermatoloji Uzmanı Dr.Vasfiye Ayhan, cilt hastalıklarının tedavisinin yanı sıra yaptığı ameliyatsız estetik işlemlerle de adını kısa sürede duyurmayı başardı.

Dolgudan botoxsa, mezoterapiden saç tedavisine, leke tedavisinden cilt gençleştirmeye kadar kozmetik ve medikal estetik uygulamalarının tümünü kliniğinde gerçekleştiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Vasfiye Ayhan’ın üzerinde önemle durduğu konu ise kalite.

Kliniğine sertifikasız ürün almayan, CE ve FDA onaylı cihaz ve ürünleri kullanan Uzm.Dr. Vasfiye Ayhan, hastalara da şu tavsiyede bulunuyor: ‘İşlem yaptıracağınız yerin kriterlerine ve kişilerin uzmanlığına lütfen dikkat edin!

Şimdi sizleri Uzm. Dr. Vasfiye Ayhan ile baş başa bırakıyoruz.

Vasfiye Hocam, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Karabük doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Karabük’te tamamladım. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Tıp eğitimimi tamamladığım 2004 yılında kardeşim Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Bu nedenle uzmanlık eğitimi için yaptığım tercihlerde Kocaeli Üniversitesi’ne ağırlık verdim ve burada Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Ancak aklımda hep ‘dermatoloji’ alanında uzmanlaşmak vardı. Bu nedenle severek çalıştığım ve eşimle tanışmama vesile olan görevimden ayrıldım. 2009’da Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nde eğitim almaya hak kazandım.Eğitim sürecinde dünyaya gelen ikiz kızlarımı büyüttüm ve 2016’da uzmanlığımı tamamladım.

Ne mutlu size, sonunda istediğiniz branşta uzmanlığınızı almışsınız.

Evet öyle oldu ancak uzmanlığımı aldıktan sonra ailece çok karışık bir döneme girdik. Mecburi hizmet atamam Hakkari’ye olmuştu. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce Hakkari’de ev ararken, sadece bir  gün sonra kemik iliği donörlüğüm nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık kontrolüne gitmem gerekti. Bu kontrollerde de kalbimin sağ kulakçığı ile sol kulakçığı arasında daha önce fark etmediğimiz 2,5 cm’lik bir açıklık fark edildi. Bakanlık tedavi sürecini evime ve aileme yakın bir bölgede geçirmeme izin verdi. Bu nedenle mecburi hizmetimin ilk 6 ayını SEKA Devlet Hastanesi’nde yaptım. Tedavim sorunsuz bir şekilde tamamlandığı için de kalan kısmı için Hakkari’ye geri döndüm. Hakkari  ve Yüksekova Devlet Hastaneleri’nde 1 yıl çalıştım.

2018’de eşimin memleketi olan Kocaeli’ye yerleşme niyetiyle geri döndük. Ancak İstanbul’dan güzel teklifler gelince kabul ettim. Ataşehir Estetika, Medistate Kavacık ve Kurtköy Ersoy Hastaneleri’nde dermatoloji ve medikal estetik alanında çalıştım. Zamanla İstanbul-Kocaeli arasında kat ettiğimiz yol bizi yordu. Mart 2020’de Özel Kocaeli Hastanesi’nde çalışmaya başladım.

Pandemi şartlarında kendi kliniğimi açarak hastalarıma içime sinen standartlarda güvenli ve kaliteli hizmet verme fikri olgunlaştı ve işte şimdi buradayım.

AMELİYATSIZ ESTETİK

Hocam kliniğinizde hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Deri hastalıklarının yanı sıra botoks ve dolgu temelinde olmak üzere ameliyatsız estetik işlemlerin tamamını yapıyorum. Altın iğne ve ip uygulamaları, ameliyatsız yüz germe, benim yapmaktan zevk aldığım, hastalarımın da sonuçlarından memnun olduğu işlemlerin başında geliyor. Yine toplumda sıkça gördüğümüz kırmızı yüz ve gül hastalığında medikal tedaviler ve IPL lazer kombinasyonu ile başarılı sonuçlar alıyoruz. Lekesi olan hastalarımızda peeling, mezoterapi, PRP, özel cilt bakımları, enzimatik maske ve IPL lazer ile kişiye özel tedavi kombinasyonları hazırlıyoruz.

Kliniğinizde bulunan cihazların özelliklerinden biraz bahsedebilir misiniz?

Cihaz seçimini yaparken de kliniğimizde etkinliğin ve güvenliğin bir arada olmasına özen gösterdik. Morpheus-8 son teknoloji ve en çok tercih edilen, fraksiyonel radyofrekans yani altın iğne cihazı. Göz çevresi gibi hassas alanlarda bile güvenle kullanabildiğimiz ince kırışıklıkları açıp deriyi yenileyen bir cihaz. Akne skarı, çene hattında sıkılaşma, göz altı torbalarında ve gıdıda belirgin azalma sağlıyor. Deri altı yağ dokusunun yeniden şekillendirilmesi ile yanakta incelme, selülit ve çatlak tedavisi gibi pek çok alanda etkin tedavi sunan son teknoloji bir cihaz. Bilinen diğer altın iğne tedavilerinden daha güvenli ve daha etkili olması ile ayrılıyor.

Kırmızı yüz ve derin lekelerde Lumecca IPL cihazımız ile iyi işler çıkarıyoruz.

İğneden korkan, ağrı eşiği düşük olan hastalarımız için de iğnesiz radyofrekans cihazımız Forma ile kırışıklık açma, iz ve gözenek sıkılaştırma, boyun ve çene hattında iyileşme sağlayabiliyoruz.

İlerleyen dönemlerde yatırımlarımızı artırarak kliniğimizde yeni teknolojilere de yer vermeyi planlıyoruz.

İP UYGULAMALARI

İp uygulamaları son günlerde çok revaçta. Nasıl bir işlem bu?

Yaş alma ve yer çekiminin etkisi ile birlikte yüzümüzdeki dokular aşağıya doğru yer değiştiriyor. Bu olumsuz değişimi durdurmak ve tersine çevirmek için deri altına ameliyatlarda kullandığımız iplere benzer, eriyebilen ipler yerleştiriyoruz. Bu ipler 7-8 ay içinde eriyor ancak bu esnada vücudumuz ipin bulunduğu alan boyunca kolajen ve fibröz doku oluşturarak tutucu işlevi devralıyor.

Yıllar içinde edindiğimiz tecrübe ile ipleri yerleştirdiğimiz alanlar ve uygulama yöntemleri giderek iyileşti. Artık hastalarımız ip uygulamalardan sonra hızla sosyal hayatına geri dönebiliyor.

Dolgu ve botoks gibi uygulamalarda kullandığınız ürünlerin özelliklerinden de biraz bahsedebilir misiniz?

Kullandığım ürünlerin de cihazların da etkili olduğu kadar güvenli olmasına özen gösteriyorum. Çok bilinen, çok talep edilen markaların bile deri altına enjeksiyon sertifikası olmayabiliyor. Bizim için önemli olan ‘önce zarar verme’ ilkesi. Sonra tabii ki etkinlik de önemli.

Botokstan mezoterapi ürünlerine, PRP için kan altığım tüpten kullandığım enjektöre kadar kliniğimde yer verdiğim her ürünün güvenilirliği sertifikalarla tescillenmiştir.

LEKE TEDAVİLERİ

Cilt hastalıkları konusuna gelirsek, bu bölgede en çok şikayet aldığınız cilt hastalığı nedir?

Leke, gül hastalığı, saç dökülmesi, el egzemaları sıklıkla gördüğümüz hastalıkların başında geliyor.

Tedavi edilemeyen cilt lekeleri var mı?

Leke tedavi edilmesi oldukça zor ve neredeyse ömür boyu dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlık. Güneş, doğum kontrol hapları, doğumlar, bazı vitamin eksiklikleri tetikleyebiliyor. Ayrıntılı bir öykü ve fizik muayene tedavinin temelini oluşturuyor. Tabii ki güneşten korunma hem tedavinin hem de elde edilen sonucu korumanın en önemli şartı…

Tedavi hastanın evde kendi uygulayabileceği kremlerle başlıyor; cilt bakımları, peelingler, mezoterapi,  enzimatik maske ve lazer tedavileri ile devam ediyor. zzzztHangi hastada hangi tedavinin kullanılacağına biraz da hastanın cildi ve lekesinin derinliği karar veriyor.

SERTİFİKALARA DİKKAT!

Peki, küçük cerrahi işlemler de yapıyor musunuz?

Ben alımı, kist ve abse boşaltma, elektrokoterizasyon, kriyoterapi kliniğimizde verdiğimiz başlıca tıbbi işlemler.

Hocam, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son yıllarda ameliyatsız estetik işlemler çok moda. Bu da kendi içinde doğrularla birlikte yanlışları da getirdi. Dolgu, botoks, dermapen gibi deri bütünlüğünü bozan işlemler güzellik merkezlerinde, kuaförlerde yetkisiz kişilerce, steril olmayan ortamlarda ve güvenilirliği olmayan maddelerle yapılır hale geldi. Hastalarımızın, bu işlemlerin sağlık kuruluşları dışında yapılmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini bilmelerini isterim.

Kliniğimizde yaş skalası olmaksızın tüm hastalarımıza hizmet veriyoruz. Güvenlik, kalite ve yetkinlik en hassas olduğumuz konu…

İLETİŞİM

Yenişehir Mah. Demokrasi Blv. No:48 Kat:3 (Konak Hastanesi Karşısı) İzmit/Kocaeli

Tel: 0533 602 80 41

Instagram: dr.vasfiyeayhan

Mail: drvasfiyeayhan@gmail.com

NASIL ARANDI: #vasfiyeayhan #uzmandermatolog #doktor #dermatoloji #cilthastalıkları #derihastalıkları #zührevi #botoks #dolgu #prp #maske #mezoterapi #ciltgençleştirme #uzmanlık #bakım #ciltbakımı #leketedavisi #gülhastalığı #altıniğne #ipllazer #ipuygulamaları #morpheus8 #lumecca

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.