20-04-2024 09:57

Süblimasyon ve DTF baskıda rakipsiz: Kerem Oğuz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/06/2023
Revolta Baskıcı’nın kurucusu Kerem Oğuz, süblimasyon yani tekstil üzerine baskı uygulamalarında kısa sürede bir Türkiye markası olmayı başardı. Yeşil sahalarda gördüğümüz formaların tasarım ve baskı uygulamalarıyla sektörde öncü olan Revolta Baskıcı, geniş makine parkuruyla da bölgede rakipsiz
.stripslashes($urun->baslik).

Yeşil sahalarda izlediğimiz futbolcuların giydiği formalardaki tasarımların ve baskı uygulamalarının İzmit’te yapıldığını biliyor muydunuz? 2009 yılında genç iş insanı Kerem Oğuz tarafından kurulan Revolta Baskıcı, bugün süblimasyon yani tekstil üzerine baskı uygulamaları alanında ülkemizin en tanınan firmalarından biri. Büyük kulüplerin forma tasarımlarının yanı sıra kurumsal firmalarla da çalışan ve kumaş üzerine yapılabilen her türlü baskı işlemini başarıyla gerçekleştiren Revolta Baskıcı, geniş makine parkuruyla bölgede rakipsiz. İş hayatındaki başarısının yanı sıra STK’lar bünyesinde yaptığı çalışmalarla Kocaeli’nin iş ve sosyal çevrelerinin de yakından tanıdığı bir isim olan Kerem Oğuz’u iş yerinde ziyaret ettik, Revolta Baskıcı’nın hikayesini kendisinden dinledik.

Kerem Bey, kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1984, Bursa İznik doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü mezunuyum. Revolta Baskıcı’nın kurucusuyum. Mesleğime, İznik’te 38 yıllık matbaacı ve gazeteci olan babamın yanında grafik programlarını öğrenerek başladım. Sonra kendimi ve yabancı dilimi geliştirmek için İznik dışına çıktım, çeşitli eğitimler aldım. Alanımla ilgili fuarlara katılarak, dünyada bu işin nasıl yapıldığını öğrendim; yurt dışı firmalarıyla bağlantılar kurdum. Baskı işinin tekstile uyarlanmış halini de bu fuarlarda görerek, bu işin eğitimlerini aldım ve Revolta Baskıcı’yı kurdum. Baba mesleğinden dolayı renkleri ve grafik programlarını, Bursalı olduğum için de kumaşları tanıyor olmam bana avantaj sağladı.

Revolta Baskıcı, tam olarak ne üzerine faaliyet gösteriyor?

Kumaş üzerine baskı uygulamaları yapıyoruz. İlk olarak 2006 senesinde, Belçikalı bir ortakla bisiklet forması üreterek başladık. Akabinde işi geliştirerek Kipeo markasını yarattık. Bu arada ben evlenerek Kocaeli’ye yerleştim. 2009 yılında Revolta Baskıcı markasıyla makine parkurumuzu Kocaeli’ye taşıdım ve böylece ‘süblimasyon baskı’ yani kumaşa baskı sistemini Kocaeli’ye getiren ilk firma oldum. Önce baskılı boyun iplerinin Türkiye patentini alarak üretimine başladım. Sonra forma, tişört derken bugün uluslararası fuarlara katılan bir firma haline geldik. Şu anda Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyelerin spor birimleri ve spor kulüpleriyle direkt çalışan; Nike ve Adidas’a baskı yapan tek firmayız. KOSGEB desteğiyle başladığım bu işte, 2012 senesinde İzmit Belediyesi’nin Genç Girişimci Ödülü’nü aldım.

KULÜPLERE TASARIM YAPIYOR

Saydığınız kurumlar size nasıl ulaşıyor?

Artık bu konuda isim yapmış bir firma olduğumuz için müşterimizin bizi bulması zor olmuyor. Diyelim ki bir futbol takımı bu sene Nike ya da Adidas markalı formalar giyecek. Anlaşmasını yapıp Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bildiriyor. Nike ve Adidas, dünyanın her yerine gönderdiği için bu formaları tamamen düz olarak üretir. Bizim yaptığımız iş formaları alıp; kullanacak takımın şehrine, hikayesine, dinamiklerine uygun tasarımlar yapmak ve bu tasarımı formaların üzerine basmak. Şöyle örnek vereyim: Gençlerbirliği’nin bu sene giydiği forma için cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak, Ankara’ya özgü figürler ve Anıtkabir ile tasarım yaptık.

Bu çalışmayı kulüpler mi onaylıyor?

Önce kulüp yöneticileri, sonra formaları üreten firma, son olarak da TFF onaylıyor. Onay sürecinin ardından takım bütün sene boyunca bu tasarımla sahaya çıkıyor; kulübün store’larında bu formalar satılıyor. Süreci başından sonuna kadar biz yönetiyoruz. Yeri gelmişken şunu da söylemek isterim; Kocaelispor Store’u Sayın Bahri Yavuz’un başkanlığı döneminde biz kurduk. Ondan önce de Ankaragücü Store’u kurmuştuk. Kocaelispor’a lisanslı ürün getiren ilk firmayız, o dönemde başlayan lisanslı ürün algısı hala devam ediyor. Bu arada, her zaman tasarım yapmıyoruz. Takımların formalarına Türkiye logosu, sponsorların logosu, ismi vs. yazılacaksa, bu işi de biz yapıyoruz. Ayrıca Revolt markamız altında kulüplerin alt takımları için de forma üretiyoruz. Kulüplerin A takımları dünya markalarının formalarını giyiyor ama örneğin çocuk takımı için daha uygun bütçeli ürünler tercih ediliyor. Bu noktada kulüplerle iş birliği halindeyiz.

TÜM TEKSTİL ÜRÜNLERİNE

Sadece spor kulüpleriyle mi çalışıyorsunuz?

Hayır, bu işimizin bir bölümü. Bunun haricinde kurumsal firmalarla da çözüm ortaklığı yapıyoruz. İş elbiseleri, kurumsal tişörtler, bayraklar, onur ödülleri gibi kumaş üzerine baskı yapılabilecek her alanda faaliyet gösteriyoruz. Kocaeli’de yirmiden fazla kurumsal firma ile  direkt olarak çalışıyoruz. Proje bazlı işlerde materyallerini bizden temin ediyorlar. Ayrıca grafik tasarım alanında da güçlüyüz. Firmaların kurumsal kimliğinden web sitesi kurulmasına kadar her türlü hizmeti veriyoruz. Katalog tasarımı yapıp anlaşmalı matbaalarımızda bastırabiliyoruz. Tabii yine de asıl işimiz kumaşa baskı.

 

Her tür kumaş üzerine baskı yapabiliyor musunuz?

Evet, yapabiliyoruz ve bu alanda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Son olarak makine parkurumuza Direct To Film (DTF) baskı makinesini de kattık. Artık bünyemizde kumaşa baskı sistemiyle alakalı tüm sistemler var ve bölgede bu makine parkuruna sahip olan tek firmayız. Bu da bize çok büyük bir avantaj getirdi. Tüm tekstil ürünlerine baskı yaptığımız için de kendi markalarını yaratıp Instagram’dan ya da Trendyol’dan satış yapanlar da baskı işlerini bize yaptırıyor.

 

Sadece firmalara toptan olarak mı çalışıyorsunuz?

Bireysel olarak da çalışıyoruz ancak 30 adedin altındaki siparişler için tişörtleri müşterimizin getirmesini istiyoruz. Daha büyük çaplı siparişlerde tişörtleri de kendimiz üretiyoruz.

STK’LARDA AKTİF ÇALIŞIYORUM

Kerem Bey, çalışma alanı çok geniş ama tanımlaması zor bir işiniz var… Mesleğinizi soranlara nasıl cevap veriyorsunuz?

‘Baskıcı’ denilince akla gelen reklamcı ya da tabelacı algısını kırmakta, insanlara ne iş yaptığımı anlatmakta çok zorlandım çünkü yaptığımız işin bir sınırı yok. Örneğin; bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının çini desenli toplarını da biz yaptık. Bunun yanı sıra formadan plaj havlusuna, nevresimden tişörte, bez çantadan bayrağa, monttan pantolona tekstille ilgili her şeyin üzerine baskı yapabiliyoruz. Bizim işimizin daha ileri boyutunda Gucci, Prada gibi büyük markaların ürünlerine baskı yapılıyor. Ne iş yaptığımı soranlara ‘tekstil promosyonu ile uğraşıyorum’ diyorum.

 

İş dışında sosyal hayatta da oldukça faal olduğunuzu biliyoruz. Biraz bahseder misiniz?

İşi işte bırakmayı seven, ailesine, çocuklarına ve sosyal yaşamına vakit ayırmaya çalışan birisiyim. Evliyim, biri 11 yaşında diğeri 17 aylık olan iki çocuğum var. Ailemle ve dostlarımla birlikte olmayı, onlara sofralar kurmayı çok severim. İş dışında görev aldığım çeşitli STK’lar var. İzmit Genç İş İnsanları Derneği (İZGİAD) başkanıyım, Marmara Genç İş İnsanları Federasyonu’nda (MAGİFED) yönetim kurulundayım, Doğu Marmara Sanayici İş Adamları Federasyonu’nda (DOĞUMARSİFED) başkan yardımcısıyım, aynı zamanda da Yeni Kocaelispor Kulübü’nde yönetimdeyim. Bu oluşumların hepsinde aktif olarak görev yapıyorum.

YENİ HEDEF: TURİZM

Son olarak bundan sonraki hedeflerinizi sormak istiyorum…

Aslına bakarsanız hedeflerimin çoğunu gerçekleştirdim. Bundan sonraki hedefim, Revolta Baskıcı kendi işleyişi içinde devam ederken, buradaki işleri tamamen bilgisayar ve telefon üzerinden yürütüp turizm alanına yönelmek. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan memleketim İznik, konumu ve zeytin ağaçlarıyla çok kıymetli bir yer. Orada bir yer alarak, içine bir down house yaptım. Bu işi biraz daha geliştirip, imarlı bölgelere özel konutlar yapmak istiyorum. Ayrıca hayalimde, ismi 4 MASA olacak bir işletme var. Bunun için gerekli alt yapıyı oluşturmak da en önemli hedeflerim arasında.

 

 

Mehmet Ali Paşa Mah. Erkan Sok. No: 35/A D:B İzmit/Kocaeli

Telefon: 0262.331 80 10

Web: www.revoltabaskici.com

Instagram: @revoltabaskici

NASIL ARANDI: #revolta baskı # kerem oğuz # kocaeli # baskı # forma # tekstil # mehmet alipaşa # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.