20-04-2024 00:16

Sinem Karakaş: “En çok kendinizi sevin”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizin Kocaeli dışında da şubeleri bulunan ilk ve tek güzellik merkezinin sahibi olan Sinem Karakaş, şu sıralar yine bir yeniliğe imza atarak, Kocaeli’nin sadece erkeklere hizmet veren ilk güzellik merkezini açmaya hazırlanıyor. Başarısının sırrını, “farklı olmaya çalışmadan, kendin gibi olmak” şeklinde tanımlayan Sinem Karakaş, geleceğin başarılı iş kadınlarına ise “Hangi işi yaparsanız yapın, yapabileceğinizin en iyisini yapın. En çok kendinizi sevip, önce kendinize saygı duyun” diye sesleniyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

40 yaşındayım, evliyim, 3 çocuk annesiyim. 23 yıldır güzellik sektöründe çalışıyorum. Masterclass PMU sanatçısıyım. İzmit ve Bursa’da hizmet veren toplam 4 şubemizde kadınlara yönelik kalıcı makyaj, kaş tasarımı, kaş laminasyonu, microblading, 3D kıl tekniği, pudralama tekniği, ipek kirpik, kirpik liftingi, medikal cilt bakımı uygulamaları, manikür-pedikür, tırnak tasarımı, kalıcı oje, lazer epilasyon, incelme ve sıkılaşma uygulamalarıyla hizmet veriyoruz. Şu sıralar Kocaeli’nin ilk ve tek erkek güzellik merkezini açmanın ve saydığım hizmetlerin tümünü beylere de verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Farklı olmanın yolu, farklıymış gibi davranmak değil kendin gibi olmak sanırım. Evimde neysem, iş yerimde de oyum çünkü dükkanımda da kendimi evimde gibi hissediyorum. Risk alma konusuna gelirsek… İlk iş yerimi kurduğumdan beri sürekli yatırım yapıyorum ama bu da dahil olmak üzere hiçbir şeyi risk olarak görmüyorum. Sağlığım yerindeyse, her şekilde çalışırım; yoluma çıkan sorunları tek tek çözerek ilerlemeye devam ederim.

 

Kariyerinizde bir dönüm noktası var mı?

İş hayatıma başladığım günden itibaren verdiğim her karar benim için bir dönüm noktası oldu. Şu anda da Kocaeli’ye yepyeni bir merkez kazandırmanın heyecanını yaşıyorum. Sadece erkeklere hizmet verecek 4 katlı bu merkezi açmak, benim için yeni bir dönüm noktası

 

Sizce güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nerden alıyorsunuz?

Güçlü kadın, gerek iş gerek sosyal yaşamında hayatın getireceklerinden korkmayan; sorunların çözümünde cesur kararlar alabilen kadındır. İş hayatında ise para için değil başarı için savaşan kadınların daha güçlü olduğunu düşünüyorum.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Her gün… Ben bunu her gün yaşıyorum. Yaptığım işlem bittiğinde ve müşterilerim memnuniyetle boynuma sarıldığında kendimi güçlü ve başarılı hissediyorum.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Oldu tabii… Hala zaman zaman oluyor. Dedim ya korkuları olmayan insanlar bana göre güçlüdür. Ne yazık ki günümüz dünyasında korkuyu hiç hatırlamamak gibi bir şansımız olmuyor.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirirsiniz?

Hiçbir şeyi değiştirmezdim. Geri dönme şansım olsa iş hayatıma yine aynı yerden başlayıp, aynı azimle çalışıp, aynı hataları yapıp, yine bugün olduğum Sinem olmak isterdim.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek isterseniz?

Geleceğin başarılı kadınlarına şunu öneririm: Ne iş yaparlarsa yapsınlar, yapabildiklerinin en iyisini yapsınlar. Her zaman, her yaşta öğrenmeye açık olsunlar ve en çok kendilerini sevip, kendilerine saygı duysunlar.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # sinem karakaş # kocaeli # sinem karakaş beauty

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.