27-04-2024 04:18

Sevgililer Günü tatlısı Red Velvet Cake!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/02/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat’ta kutlanan çok özel bir gündür. Günün amacı, her iki tarafın da birbirlerine duyduğu sevgiyi ifade etmesini kolaylaştırmaktır. Bu özel günde, sevginizi ve minnetinizi gösterebilmek için çok sayıda yol vardır. Sevgiliye özel hediyeler almak, çikolatalar, kartlar ve çiçekler göndermekten tutun da romantik bir akşam yemeği için dışarı çıkmaya ya da evde el yapımı lezzetlere kadar çeşitli seçenekler mevcuttur.

 

***

Patisserie Nebiyye olarak bu sene tercih ettiğimiz Sevgililer Günü tatlısı ‘Red Velvet Cake!’ Kıpkırmızı yumuşacık keki ve içerisindeki yoğun kreması bize aşkı anımsatmaktadır. Red Velvet Cake; şekerli, kremalı, kokusu ve tadı ile harika bir sevgi çerçevesi oluşturarak, bu özel günün simgesi haline gelmiştir. Red Velvet Cake’in muhteşem görünümü ve lezzeti, Sevgililer Günü’nün anısını ölümsüzleştirecektir.

 

***

Red Velvet Cake’in tarihi önceki yüzyıla kadar uzanır. Belirgin olarak 19. yüzyılda, ABD’li bir pastacı olan John Adams’ın bu reçeteyi oluşturduğu bilinmektedir. Ayrıca bazı pastacılar, İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan yiyecek kıtlığı sebebiyle şeker ve tereyağı gibi malzemeleri kullanmaktan kaçınmışlar, pastaların içinde pancar suyu kullanmayı tercih etmişlerdir. Pancar suyu, pastaya sadece kırmızı bir renk vermekle kalmamış, aynı zamanda oldukça nemli bir kek ortaya çıkarmıştır. Günümüzde hala Red Velvet Cake reçetelerinin belli varyasyonlarında pancar suyu kullanılmaktadır. Red Velvet Cake ismini bu nemli, yumuşak ve kadifemsi tadından almıştır. Hadi gelelim tarifine!

Kek malzemeleri:

3 su bardağı (360 gr) un

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı (10 gr) şekersiz doğal kakao tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı (115 gr) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış

2 su bardağı (400 gr) toz şeker

1 su bardağı (240 ml) kanola veya bitkisel yağ

4 büyük yumurta (oda sıcaklığında ve sarısı ile akı ayrılmış)

1 yemek kaşığı saf vanilya özü

1 çay kaşığı damıtılmış beyaz sirke

Sıvı veya jel kırmızı gıda boyası

1 su bardağı (240 ml) oda sıcaklığında buttermilk

 

Krem peynirli frosting:

450 gr tam yağlı blok krem ​​peynir, oda sıcaklığında yumuşatılmış

3/4 su bardağı (170 gr) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış

5,5 bardak (660 gr) pudra şekeri

1,5 çay kaşığı saf vanilya özü

Bir tutam tuz

 

Hazırlanışı:

Fırını 180°C ısıtın. İki adet 22 cm’lik kek tepsisini yağlayın, parşömen serin ve ardından kağıdı yağlayın. Parşömen kâğıdı, keklerin kalıplardan sorunsuz bir şekilde çıkmasına yardımcı olur.

Un, kabartma tozu, kakao tozu ve tuzu büyük bir kapta karıştırın, kenara koyun. Stand mikseri kullanarak, tereyağı ve şekeri orta-yüksek hızda yaklaşık 1 dakika kadar çırpın. Gerektiğinde bir spatula ile kasenin kenarlarını ve tabanını kazıyın. Yağ, yumurta sarısı, vanilya özü ve sirkeyi ekleyin, 2 dakika yüksek devirde çırpın.

Mikser düşük devirdeyken buttermilk ve kuru malzemeleri dönüşümlü olarak 2-3 defada ilave edin. İstediğiniz miktarda gıda boyasını çırpın. Ben 1-2 tatlı kaşığı jel gıda boyası kullanıyorum. 4 yumurta akını yüksek hızda, yaklaşık 3 dakika kuvvetlice çırpın. Yavaşça kek hamuruna ilave edin. Hamur ipeksi ve biraz kalın olacak.

Hamuru tepsiler arasında bölün. 30-32 dakika, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kekler kuruyabileceğinden aşırı pişirmemeye dikkat edin. Kekleri fırından çıkarın ve tel ızgara üzerine yerleştirilmiş kalıplarda tamamen soğutun.

Mikser kullanarak büyük bir kapta, krem ​​peynir ve tereyağını orta-yüksek hızda yaklaşık 2 dakika pürüzsüz olana kadar çırpın. Pudra şekeri, vanilya özü ve bir tutam tuz ekleyin. Düşük hızda 30 saniye çırpın, ardından yüksek hıza yükseltin ve tamamen birleşip kremsi olana kadar 3 dakika karıştırın. Frosting çok inceyse daha fazla pudra şekeri veya frosting çok tatlıysa fazladan bir tutam tuz ekleyin. Frosting yumuşak olmalı ancak akıcı olmamalıdır.

Birleştirin ve dondurun: Büyük bir tırtıklı bıçak kullanarak, düz bir yüzey oluşturmak için keklerin üst kısımlarından ince bir tabaka dilimleyin. Kek standınıza veya servis tabağınıza 1 kat kek koyun. Üstüne frostingi eşit şekilde yayın. 2. katı üzerine kapatın ve kalan frostingi üzerine ve yanlara yayın. Frosting için her zaman bir frosting spatulası ve tezgah kazıyıcı kullanırım.

Dilimlemeden önce pastayı en az 30-60 dakika soğutun. Bu işlem, keserken pastanın şeklini korumasına yardımcı olur. Afiyet olsun!

 

Nebiyye Bakery&Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

I patisserie_nebiyye

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.