26-04-2024 12:16

Sevgi, ilgi, güven ve başarı bu küpün içinde; Bilgi Küpü Okulları

2020-02-03    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2020-02-03
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: Eylem Selvi ARI

FOTOĞRAFLAR: Bilal SERİM

 

İlimizdeki devlet okullarında ve özel kurumlarda uzun yıllar öğretmenlik yapan Kenan Demir ile çocuk gelişimi uzmanı eşi Ayşe Nuray Demir’in 2003 yılında eğitim camiasına kazandırdığı Bilgi Küpü Okulları, 17. yılını geride bırakıyor. 

Bilgi Küpü Okulları; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi birimleriyle; modern eğitim kampüsleri, yetkin eğitimci kadrosu ve başarı grafiği sürekli yükselen öğrencileriyle büyümeye devam ediyor. 

Bilgi Küpü Okulları Kurucusu Kenan Demir ve Anaokulu Kurucu Müdürü Ayşe Nuray Demir ile bir araya geldik, Bilgi Küpü’nün 17 yıllık serüvenini dinledik. Keyifle okuyacaksınız.

 

 

Bilgi Küpü Okulları ne zaman kuruldu?

Bilgi Küpü’nü 2003 yılında kurduk. O zaman İzmit’te etüt merkezi eksikliği vardı, ilk etüt merkezini biz açtık. Daha sonra anaokulu ve Zirve Dershanesi olarak yol aldık. Son olarak okullaşmaya karar verdik ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. İzmit’te 3 kurum olarak hizmet veriyoruz. Yeşilova’da ilkokul, ortaokul, anadolu ve fen lisesi birimlerini kapsayan modern bir kampüsümüz, Yenişehir Mahallesi’nde anaokulumuz ve Yahya Kaptan Mahallesi’nin girişinde çocuk kulübümüz bulunuyor.

 

Kocaeli’nin alan olarak en büyük anaokullarından birine sahipsiniz. Anaokulunuzdan bahseder misiniz?

Anaokulumuz şu anda kadrosu, öğrenci kapasitesi, fiziki şartlarıyla Kocaeli’nin en büyük anaokulu. 3 bin 250 metrekarelik kapalı alanı mevcut. Aileler; en değerli varlıklarını, çocuklarını bizlere emanet ediyor. Bizler de onları bir üst okula en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Anaokulu ve ilkokulumuzun önceliği sınırsız sevgi, ilgi, hoşgörü, güven ve sabır. Anaokulumuzda çocuklarımızın her şeyi deneyimleyerek öğrenmelerini önemsiyoruz. Bu anlamda birçok sosyal etkinlik ve aktiviteler yapıyoruz. Örneğin; meslekleri, alan gezileri yaparak öğreniyorlar. Mutfak etkinliklerini kendi okulumuzun mutfağında yapıyoruz. Ekolojik bir okuluz. Kendi seramız var, çocuklarımız seraya girip toprağı kazıyor, tohumunu ekiyor, yetişen ürünü toplayarak yeme fırsatı buluyor. Tavuklarımızın yumurtalarını da yine kümese girerek kendileri alıyorlar. 6 yaş itibariyle akademik anlamda kodlama derslerimiz başlıyor. Bu ilkokula da hazırlık oluyor. Okuma-yazma hazırlık çalışmalarımızı ilkokulumuzda yapıyoruz. 15 günde bir çocuklarımızı ilkokula götürerek sınıf öğretmenleriyle birlikte okuma-yazma dersleri yapma fırsatı sunuyoruz. Okul öncesi öğretmenlerimizin dışında yabancı dil, müzik, resim, drama, satranç gibi derslere branş öğretmenleri giriyor. Çocuklarımızın branş öğretmenleriyle çalışmaları daha verimli oluyor. 

 

 

BAŞARININ 4 AYAĞI

 

Başarılı bir eğitim kurumu olmak adına nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bir eğitim kurumunun üst düzey başarılı olması için gerekli olan birincil nokta çok iyi bir sisteme sahip olmasıdır. Bizler bu sistemi oluştururken tek bir modele bağlı kalmadık. Her modelin kendine özgü, güçlü yanlarını aldık; kendi topluluğumuzun özü ve beklentileriyle birleştirdik. Bu anlamda hem dinamik, kendini güncelleyen, geliştiren hem de çok etkili bir sisteme sahibiz. Bilgi Küpü olarak 750’yi aşkın öğrencimiz, 160 civarında personelimiz var. İşini tutkuyla yapan, kendini geliştiren, işini sahiplenen, yetkin ve gönüldaş bir kadromuz var. Bunun yanı sıra öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin iyi motive edildiği, motivasyonun önemsendiği bir yapımız var. Son olarak da insanların birbirini takip ettiği, güdülediği, sorunlar varsa çözümlediği bir sistemle çalışıyoruz.

 

Yerel bir eğitim markası olarak geldiğiniz noktadan memnun musunuz?

17 yılı geride bırakmak bizim için gerçekten gurur verici. Biz şu an bir velinin 3. çocuğunu okutuyoruz. Bu, bizlere duyulan güveni net şekilde gösteriyor.

 

 

EĞİTİM FELSEFESİ

 

Eğitim felsefeniz hakkında da bilgi verir misiniz?

Eğitim felsefemizi 5 temel ayak üzerine oturttuk. Birincisi olumlu okul ortamı yüksek bir kurum olmak. Öğrenci, öğretmen, veli, yardımcı personel, memur, güvenlik gibi tüm paydaşların severek geldiği, kendilerini ait ve değerli hissettiği, keyifli, iletişim ve ilişkilerin sevgi-saygı-güven temelinde yürütüldüğü bir eğitim kurumu olmak.

İkincisi akademik olarak maksimum başarı: Bu anlamda özellikle bilginin ezberletildiği değil, kalıcı olarak öğretildiği; nerede/nasıl bulunup, yine nerede/nasıl kullanılacağının öğretildiği; düşünen, yorumlayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerin sınıfta aktif olduğu, birçok konuda araştırma yaptığı, bunları sınıfta sunduğu bir eğitim modelimiz var. Bunun yanında sınavlarla ilgili etkin ve başarılı çalışmalar yapıyoruz. Gerek ortaokulda gerek lisede üst düzey sınav başarılarımız var. Örneğin geçen yıl İstanbul Erkek Lisesi gibi Türkiye’nin en seçkin liselerine öğrenci gönderdik. Ayrıca yine geçen yıl Boğaziçi, Koç, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi seçkin üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz oldu.

Üçüncüsü üst düzeyde yabancı dil eğitimi: Yabancı dil eğitimimizin merkezinde İngilizce var. Hedefimiz kendini ifade edebilen ve karşı tarafı anlayabilen öğrenciler yetiştirmek. Ülkemizde İngilizce eğitimi almasına rağmen konuşabilen insan sayısı çok az. Biz bunu kırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza sınıflarına göre İngilizce, Almanca ve İspanyolca eğitimi veriyoruz. İlgi ve yeteneğine bağlı olarak ilkokul 4. sınıfı bitiren bir öğrencinin A2 seviyesinde, ortaokulu bitiren bir öğrencinin B2 seviyesinde, liseyi bitiren bir öğrencimizin ise C2’ye giriş seviyesinde İngilizce bilmesi bizim için önemli. Böylece okullarımızdan mezun bir öğrenci gerek yurt dışında gerek yurt içinde istediği üniversiteyi tercih edip, yabancı dilde eğitim görebiliyor. Anaokulu 6 yaş grubumuz için uluslararası Cambridge University Press yayınlarının yetkilileri gelip, speaking sınavı uyguluyor. Bu sınav birinci sınıflar için de geçerli. İkinci sınıftan itibaren uluslar arası geçerliliği olan Starters, Movers, Flyers, Ket, Pet çalışmalarımız oluyor. Yüksek katılımlı bu çalışmaları her yıl sürdürüyoruz.

Dördüncüsü her öğrencimizin kendisine en yakın sanat ve spor dalını belirleyip hayatına yerleştirmesi. Bu amaçla sporun birçok dalı, müzik, görsel sanatlar, drama gibi yetenek derslerini çok önemsiyoruz. Amacımız; öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren üstün yetenekli olduğu alanları keşfederek velileriyle paylaşmak ve bu alanları desteklemek, geliştirmelerini sağlamak.

Beşincisi ‘mutlu, başarılı, güzel ahlaklı, faydalı’ bireyler yetiştirmek. Tüm kadromuzla şunun bilincideyiz: Biz aslında ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz. Bu noktada öğrencilerimize şunu kazandırmak istiyoruz; mutlu olmanın yolu sahip olduklarımızın kıymetini bilmekten ve bardağın önce dolu tarafını görmekten geçiyor. Mutlu, kendini tanıyan, hedeflerine ulaşmış başarılı nesiller yetiştirmek; güzel ahlaklı, kendisine, ailesine, devletine ve milletine faydalı bireyleri geleceğe hazırlamak bizim ana hedefimiz.

 

Kenan Bey, yetenek bursluluk sınavı yapan tek okulsunuz. Nedir yetenek bursluluk sınavı? Bahseder misiniz?

Kocaeli’de yetenek bursluluğu için sınav yapan tek okul Bilgi Küpü’dür. Sanatsal ve sportif dallarda yetenekli çocuklarımızı sınava tabii tutup, başarısına göre yüzde 100’den başlayıp azalan şekilde burs veriyoruz.

 

 

KURSA GEREK YOK

 

Bilgi Küpü Okulları’nda öğrenciler LGS ve YKS’ye nasıl hazırlanıyor?

Ortaokul ve lise olarak her sınıfın ayrı bir stratejisi var. 5./6. sınıfta ya da 9./10. sınıfta dil ve sosyal etkinlikler bir adım daha öndeyken, 7-8-11-12. sınıflarda akademik hedefler ön plana çıkıyor. Sınav çalışmaları ortaokul için 7., liseler için 11. sınıfta etkin bir şekilde başlıyor. Bu sınıflar için okulumuzda hafta sonu kursları açıyoruz. Öğrencilerimizin başka kurslara gitmesine gerek kalmıyor çünkü gerçekten yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Yılda yaklaşık 60 hazırlık sınavı yapıyoruz. Birinci ve ikinci dönemin son iki haftası akşam kampları uyguluyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ek çalışmalar ve soru kampları gerçekleştiriyor. Amacımız, öğrencinin içindeki gücü maksimum performansa çevirmek. Bu noktada çok ektin rehberlik, motivasyon ve koçluk çalışmaları yapıyoruz. Her öğrencimizin bir koç öğretmeni var.

 

Peki, gelelim teknoloji derslerine. Nasıl bir teknoloji eğitiminiz var?

Bilgi Küpü’nde bilişim sınıfının yanı sıra 2 kıymetli bilişim öğretmenimiz var. İleri düzeyde donanım, ulusal/uluslar arası kaynak ve malzemeyle beraber çok verimli şekilde ilerliyoruz. Bir fizikçi olarak dünya tarihinin 5. endüstri devrimi olan yapay zekanın hayata geçtiği bir dönemde bilimsel ve teknolojik proje tabanlı çalışmaları çok önemsemekteyim.  Öğrencilerimiz sınıf seviyesine göre bilişim, yazılım, kodlama, 3 boyutlu tasarım, arduino, phyton ve c sharp gibi çalışmalarla hem bilgisayarı hem elektroniği iyi kullanıyor ve mutlaka üretim noktasına geçiyor.

 

 

8-9 ŞUBAT’TA BURSLULUK SINAVI

 

Bursluluk sınavınız hakkında da okurlarımızı bilgilendirir misiniz?

Sınavımız 4. sınıf ile 11. sınıfa kadar tüm öğrencilere uygulanacak. Son başvuru tarihi 6 Şubat. Sınavlarımız ise 8-9 Şubat tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler elde ettikleri başarıya göre okulumuzda ‘tam burslu’ ya da %75, %60, %50, %40 burslu okuma fırsatı yakalayacak. Şu an yoğun bir ilgi var.

 

Erken kayıt süreciniz de başladı.

Erken kayıt, gerek iç kayıtlarımızda gerekse yeni öğrencilerimiz için ciddi anlamda ekonomik avantaj sağlıyor. Kayıt sürecini ‘birinci erken kayıt’ ve ‘ikinci erken kayıt’ süreci olarak ikiye ayırıyoruz. Birinci erken kayıt süresi 7 Şubat’ta, bursluluk sınavından hemen önce bitiyor. Bursluluk sınavı ile ikinci erken kayıt dönemi başlıyor. Bir veli, birinci erken kayıt döneminde kayıt yaptırıp bursluluk sınavından daha üst düzey bir indirim elde etmişse, o indirimi de kullanabiliyor. Velilerimiz, güvenilir ve kaliteli bir eğitimi avantajlı olarak elde etmek istiyorlarsa erken kayıt dönemini kaçırmasınlar.

 

Gelecek hedefleriniz nelerdir?

Ben bir öğretmenim, hiçbir zaman bir yatırımcı olmadım. Hedefim, okullarımızda başarımızı daha üst seviyelere taşımak; şehrimize, ülkemize, dünyaya olumlu izler bırakacak nesiller yetiştirmek. Kalitemizi artırarak, büyüyerek devam eden yolculuğumuzda tüm ekibime çok güveniyorum.

 

İLETİŞİM

Adres: Gündoğdu Mh. Ayvalık Sk. No: 42 İzmit /Kocaeli

Telefon: 0 262 311 0 111

Instagram: @bilgikupukoleji

Web: www.bilgikupu.com.tr

Facebook: BİLGİ KÜPÜ Koleji

 

 

NASIL ARANDI: #Sevgi # ilgi # güven # başarı # Bilgi Küpü Okulları # eğitim # öğrenim # öğrenci # eğitimci # 17 yıllık # güçlü kadro # okul # yabancı dil # Ayşe Nuray Demir # kenan demir # bilgi küpü # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.