26-04-2024 03:17

Şehrin yanı başında doğal yaşam: Kavanya Koru

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/06/2022
KVN Yapı’nın İzmit Çayırköy Gölkay mevkiinde yapımına başladığı Kavanya Koru projesi; şehrin yanı başındaki doğayla iç içe konumu, modern mimarisi ve sunduğu sosyal imkanlarla, İzmit’i yepyeni bir konseptle tanıştırıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

KVN Yapı, İzmit Çayırköy’de yapımına başladığı Kavanya Koru projesiyle, İzmit’i yepyeni bir konseptle tanıştırmaya; İzmitlilere doğayla iç içe bir yaşamın kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Kentin yanı başında olmasına rağmen doğanın içindeki konumuyla sakin ve huzurlu bir hayatı özleyenleri şimdiden heyecanlandıran proje, sosyal donatılarıyla da sakinlerine son derece konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Bünyesindeki yemyeşil koru, spor alanları, sosyal tesisi ve malzeme kalitesiyle kentin en prestijli projelerinden biri olan Kavanya Koru ile ilgili merak ettiklerimizi, KVN Yapı Satış Müdürü Banu Diken ile konuştuk.

Banu Hanım, Kavanya Koru projesi oluşturulurken nelerden ilham alındı?

Hepimizin hayali, şehir yaşamının stresli ve yorucu temposundan uzaklaşıp; doğanın içinde, daha sakin ve huzur- lu bir hayata kavuşmak. Biz de Kavanya Koru projesini hayata geçirirken tam olarak bu özlemden ilham aldık. Özellikle pandemi döneminde doğada olmanın değerini daha iyi anladık. Kapalı alanlarda, apartman dairelerinde çok bunalan insanların şehirden uzaklaşmadan, günlük işlerini aksatmadan ama tertemiz havada, doğanın içinde, ağaçların gölgesinde yaşayabileceği bir yaşam alanı kurguladık. Doğası, sosyal olanakları, konforu, yatırım değeri ve yenilikçi mimarisiyle ayrıcalıklarla dolu bir proje oldu.

Kavanya Koru, tam olarak hangi lokasyonda yer alıyor?

Projemiz, Kandıra Yolu üzerindeki Çayırköy Gölkay mevkiinde inşa ediliyor. Lokasyon olarak hem tertemiz bir havaya, yemyeşil bir ortama hem de muazzam bir koru, göl ve körfez manzarasına sahip. Bununla birlikte şehir merkezine, Yahya Kaptan’a, otogara, eğitim kurumlarına, hastanelere ve otoyol bağlantı yollarına birkaç dakika mesafede. Yani Kavanya Koru sakinleri, şehirden uzaklaşmadan doğanın içinde bir yaşam elde etme şansına sahip olacak.

AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE

Kavanya Koru, kaç dönüm üzerinde yükseliyor?

Projemiz 12 bin 496 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Projede kaç tip daire var?

Kavanya Koru, 4 blokta toplam 160 daireden oluşuyor. Bu daireler brüt 115,08 ile 233,12 metrekare arasında değişen çeşitli büyüklüklerde; 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak projelendirildi. Projede 4 tip 2+1 daire, 6 tip 3+1 daire ve 7 tip 4+1 daire bulunuyor. 22 adet bahçe dubleks, 22 adet çatı dubleks ve 116 adet de standart daire yeni sahiplerini bekliyor.

Projenin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bünyesinde bulunan koruluk alan...

Evet, projemizin bir ayrıcalığı da site içerisinde bulunan, geniş koruluk alan. Biraz önce de bahsettiğim gibi Kavanya Koru projesi şekillenirken en büyük ilham kaynağımız, insanların yeşil alanlara, temiz havaya ve doğal yaşama duydukları özlem oldu. Özellikle pandemi döneminde, bunu yaşayarak deneyimledik. Bu nedenle bölgede bulunan, projemize de adını veren 1.645 metrekarelik koruluk alanı olduğu gibi koruduk. Ayrıca, bahçe katlarına özel toplam 1.619 metrekare, yeşil alanımız var. İstedik ki Kavanya Koru sakinleri akşam iş çıkışında, hafta sonlarında, tatil günlerinde doğada keyifle vakit geçirsin. Spor yapmak, dinlenmek, komşularıyla sosyalleşmek, biraz nefes almak için evden uzaklaşmak zorunda kalmasın. Ağaçların gölgesinde piknik yapmak için kilometrelerce yol gitme- sin; sitelerindeki çardaklarda barbekü keyfi yapabilsin. Yani doğal yaşam, onların günlük hayatının bir parçası olsun.

Proje bu özelliğiyle çocuklu aileler için de çok uygun görünüyor...

Kesinlikle öyle... Kavanya Koru çocukları, bugün özlemle andığımız eski günlerdeki gibi bir çocukluk geçirme şansına sahip olacak. Boş zamanlarını bilgisayar ya da tablet başında değil; yemyeşil bir ortamda, açık havada oyun oynayarak, belki ağaçlara tırmanarak değerlendirecekler. Doğayı tanıyacak ve rengarenk anılar biriktirecekler.

MODERN VE ESTETİK MİMARİ

Bu doğal alanın içinde sosyal donatılar da olacak mı?

Elbette... Kavanya Koru, sosyal donatılar açısından da çok zengin bir proje. Öncelikle şunu belirteyim, sitenin içinde korunun haricinde de konsepte uygun olarak, çok geniş bir peyzaj alanı düzenlemesi yapılacak. Bunun yanı sıra çocuk ve yetişkin yüzme havuzumuz, açık ve kapalı otoparkımız, etrafı tel örgüyle çevrili basketbol alanımız, çocuk oyun alanımız ve site kullanımına ait sosyal tesisimiz de bulunuyor.

Gelelim, evin iç donatılarına...

Kavanya Koru projemiz, her ayrıntısı incelikle düşünülmüş, yenilikçi bir yaklaşımla tasarlandı. Modern ve estetik mimariyi, birinci sınıf bir malzeme ve işçilik kalitesiyle buluşturduk. Dairelerimizin tümünde proje ve tasarımına uygun şekilde çelik kapı olacak. Duvarlarda alçı sıva üzerine su bazlı boya kullanılıyor. Salon ve odalarda laminant parke, antre ve ıslak zeminlerde 1. sınıf seramik tercih ettik. Projede kullandığımız tüm eviye, armatür ve vitrifiyelerde de yine 1. sınıf malzemeler kullanıldı.

YATIRIM DEĞERİ YÜKSEK

Biraz da binaların teknik özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

Projedeki tüm binalarda topraklama tesisatı ve insan hayatı için büyük önem taşıyan kaçak akım koruma rölesi bulunuyor. Ayrıca daire içindeki tüm elektrik prizleri de çocuk korumalı. Projemizde her dairenin ısıtması, doğalgaz yakıtlı sıcak su kazanlarıyla merkezi sistemden, radyatörle sağlanacak ve kalorimetre ile enerji tasarrufuna imkan tanıyacak. Sıcak su için her dairenin hermetik şofbeni bulunacak. Her bloğa kendi içerisinde uydu yayınlarını alacak şekilde anten sistemi kuruluyor. Böylece daire sahipleri, dijital platformlara abone olarak ya da kendi uydu alıcısını satın alarak, dijital yayınları doğrudan izleyebilecek. Ayrıca, aynı prizden sağlanacak şekilde her odaya telefon veya internet erişim prizi konuluyor.

Banu Hanım, Kavanya Koru’nun yatırım değeri anlamında neler söylemek istersiniz?

Kavanya Koru, hem oturum hem de yatırım için çok avantajlı bir proje çünkü çok özel bir lokasyonda yer alıyor. Proje, şehir merkezine çok yakın, sürekli gelişen ve her açıdan çok şanslı bir bölgede yer alıyor. İster yaşamak, ister yatırım yapmak amacıyla Kavanya Koru’dan ev sahibi olan aileler, çok avantajlı. Bu anlamda tüm projelerimize olduğu gibi Kavanya Koru projemize de büyük ilgi var. Üstelik sadece Kocaeli halkından değil, şehir dışından oldukça yoğun talep alıyoruz. Elbette, bu da bizi çok sevindiriyor.

Peki, Kavanya Koru’da yaşam ne zaman başlayacak?

Dairelerimizi 2024 yılının mart ayında teslim etmeye başlayacağız.

Çayırköy Mh, 1.Etap Sk No:2/2B, 41001 İzmit / Kocaeli / Türkiye

T : 0262 311 68 68 / 444 1 586

www.kvnyapi.com.tr

www.kavanyakoru.com 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi #kvnyapi # kvninşaat # rezidans # kvn

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.