26-04-2024 22:25

Sağlık ve güzellikte bütüncül yaklaşım: NBA CLINIC

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
NBA Clinic’te sağlık ve güzelliği aynı çatı altında buluşturan Dr. Nurhan Börekçi Alet, hastalarına bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyor. NBA Clinic’in uzman kadrosu, hastalıkların kök nedenini ortadan kaldırarak tedavi edilmesi noktasında başarılı çalışmalara imza atıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep AKAR     Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Aldığı tıp eğitiminden sonra kendisini geleneksel tamamlayıcı tıp (GETAT) alanında da geliştiren NBA Clinic’in kurucusu Dr. Nurhan Börekçi Alet, sağlık ve güzellik uygulamalarını aynı çatı altında buluşturdu. Hizmet alanını her geçen gün daha da genişleten NBA Clinic’in uzman kadrosu, hastalara bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyor; rahatsızlıkları kök nedeni ortadan kaldırarak tedavi etme noktasında oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor. Geleneksel tamamlayıcı tıp, medikal estetik, fizyoterapi, psikoterapi, sağlıklı beslenme ve diyet konularında profesyonel bir ekibin görev yaptığı NBA Clinic’in çalışma prensiplerini Dr. Nurhan Börekçi Alet, fizyoterapist Hamiyet Özdemir Atalar ve beslenme ve diyetetik uzmanı Meysa Bakırcı ile konuştuk.

Nurhan Hanım, kliniğinizde hangi hizmetler veriliyor?

Dr. Nurhan Börekçi Alet: Kliniğimizde geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları, fizyoterapi, pilates, medikal estetik, lazer uygulamaları, diyetisyenlik hizmetleri ve psikoterapi uygulamaları yapıyoruz. Hastalarımızın yaşadığı problemin çözümü her zaman tek bir noktada olmuyor. NBA Clinic’te bu kadar çok uygulamanın bir arada olmasının nedeni, bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşarak hastalarımızın yaşadığı sorunun asıl nedenini ve çözümünü bulmak. Hastalarımıza, geçici çözümler sunmak yerine kalıcı olarak sürdürülebilir, sağlıklı yaşamı öğretmeye çalışıyoruz.

Hamiyet Hanım, fizyoterapist olarak klinikte siz hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Hamiyet Özdemir Atalar: NBA Clinic’te uzun zamandır manuel terapi, klinik pilates, pelvik taban rehabilitasyonu ve omurga sağlığı alanlarında çalışmalar yapıyorum. Son zamanlarda bunlara ek olarak lenfödem tedavisi ve kanser rehabilitasyonları alanlarına da yoğunlaştık. Özellikle meme kanseri sürecinde hastaların ihtiyacı olan egzersizleri planlayarak sonrasında yaşanacak sıkıntıları önlemeye çalışıyoruz. Bunların dışında koruyucu rehabilitasyonun önemine değinerek danışanlarımızın bir problemle karşılaşmadan önce nasıl önlemler almaları gerektiğini konuşuyoruz. Aynı zamanda diyetisyenimizle de eş zamanlı çalıştığımız oluyor.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Hangi alanlarda birlikte çalışıyorsunuz?

Örneğin, SİBO gibi bağırsak sorunları yaşayan hastalarımıza diyetisyenimizin uyguladığı tedavi sonrasında, semptomlarına göre pelvik taban desteği veriyorum. Diyabetli hastalarımızda da egzersiz çok önemli olduğu için beslenme programıyla birlikte egzersiz programı da uyguluyoruz. Özellikle ağrı problemlerinde ağrı mezoterapisi ve akupunktur gibi uygulamalarda Nurhan Hanım ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Çoğu zaman hastaları tek bir bakış açısıyla değil birkaç pencereden değerlendirerek sonuca ulaşmaya gayret ediyoruz. Böylece birbirimizi de tamamlamış oluyoruz.

Meysa Hanım, ‘fonksiyonel bakış açısı’ ile diyete nasıl yaklaşıyorsunuz? Diğer diyetisyenlerden neyi farklı yapıyorsunuz?

Artık hastalıklara ve obeziteye yeni bir bakış açısı gerekiyor. Bilinen binlerce popüler diyet, zayıflama kürü var ancak obezite Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Bu yüzden kişinin duygu durumunu, vücudunu bütüncül olarak değerlendirebileceğimiz alanlarda kendi tarzımı oluşturuyorum. Bunlardan biri de fonksiyonel beslenme. Sezgisel beslenme de diyebiliriz. Beslenme, sağlık durumumuzun hangi yönde ilerleyeceğini, yaşam kalitemize nasıl müdahale edebileceğimizi bize söyleyen bir bilimdir. Ağzımıza attığımız her lokma, vücudumuza sunduğumuz iyi veya kötü bir yaşam ortamını ifade eder. Sadece karnımızı doldurmak veya psikolojik tatmin amacıyla tükettiğimiz ‘zararlı ve toksik yüklü’ besinlerin vücudumuzda meydana getirdiği hasarı ön görebilmek de doğru beslenmeyle besinlerin içeriğindeki fonksiyonel molekülleri kullanarak vücudumuza sunduğumuz sağlıklı yaşam ortamını yükseltebilmek de bizim elimizde. Ben de danışanlarıma vücutları için neyin iyi, neyin kötü olduğunu öğretmeye çalışırken, onlarla bir keşif yolculuğuna çıkıyorum. Bu yolculuğun mottosu, ’Her besin herkes için şifa değildir’. Bu yüzden kişiye özel eliminasyon diyetleri planlayarak hem danışanlarımın kronik hastalıklarının iyileşmesini hem de daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlıyorum. Eliminasyondan sonraki en önemli süreç de sürdürebilir beslenmeye geçiş aşaması. Hayatımıza adapte edemediğimiz ve sürdüremediğimiz hiçbir diyetin anlamı olmadığını düşünüyorum.

GETAT UYGULAMALARI

Nurhan Hanım, biraz önce NBA Clinic’te geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları olduğunu söylediniz. Bu uygulamaları biraz detaylandırabilir miyiz?

Dr. Nurhan Börekçi Alet: Hacamat, ozon terapi, sülük tedavisi, mezoterapi ve akupunktur tedavileri kliniğimizde gerçekleştirdiğimiz GETAT uygulamaları arasında yer alıyor. Bu uygulamalar sadece hasta bireyler için değil. Bağışıklığı güçlendirmek, daha dinç ve sağlıklı olmak için de hacamat ve ozon terapi gibi uygulamalardan destek alıyoruz. Bunlara ilaveten IV uygulamalarla  C vitamini, glutatyon ve alfa lipoik asit ile hastalarımıza destek veriyoruz.

Medikal estetik alanında neler yapıyorsunuz?

Dr. Nurhan Börekçi Alet: Kliniğimizde medikal estetik alanında cilt mezoterapisi, PRP, dolgu, botoks gibi işlemleri ben yapıyorum. Son zamanlarda kök hücre tedavisiyle bir çok danışanımızla çok güzel yol kat ettik. Ayrıca kliniğimizde estetisyen arkadaşımızın uyguladığı cilt bakımı ve lazer epilasyon hizmetlerimiz de var.

HERKES İÇİN AVANTAJ

Hamiyet Hanım, geniş bir ekiple birlikte çalışıyorsunuz… Bunun avantajlarından biraz bahseder misiniz?

Hamiyet Özdemir Atalar: En başta şunu ifade edeyim: İnsanın güvendiği insanlarla bir arada olması yürüdüğü yolu çok daha keyifli hale getiriyor. Birbirimize yalnızca hastaların tedavi süreçlerinde değil her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Sanırım her şeyden daha kıymetli olan da bu. Bununla beraber tedavi süreçlerinde de birbirimize danışmak, farklı bir görüşler ya da destek alabiliyor olmak hem bizim için hem de hastalarımız büyük bir konfor ve avantaj.

Nurhan Hanım, NBA Clinic’in çalışma prensibi, hastalıkların kök nedenini bulmak üzerine kurulu. Bu konudaki hassasiyetinizin sebebi nedir?

Her hastalığın bir kök nedeni var ve bu neden bulunmadığı takdirde yapılan uygulamalar sadece semptomları gidermeye yardımcı oluyor. Belki hasta şikayetlerinden bir süreliğine kurtuluyor ama aslında tedavi olmuş olmuyor. Hastalık nüksettikçe doktor doktor geziyor ve maalesef sistemin içinde kaybolup gidiyor. Bizim amacımız hastalıkların kök nedenini bulup, ortadan kaldırmak ve kalıcı tedavi sağlamak. Bu da sadece multidisipliner yaklaşımla mümkün. Unutmamak gerekir ki bütün iyi olmadan, parçayı iyileştirmek mümkün değildir!

KALICI ÇÖZÜM SAĞLIYORUZ

Meysa Hanım, bu noktada beslenmenin de büyük önemi var sanırım…

Meysa Bakırcı: Bir çok hastalığın kök nedeni yanlış beslenme olabiliyor. Multidisipliner çalışma sistemimiz sayesinde doktorumuz Nurhan Hanım, böyle bir öngörüsü olduğunda hastamızı bana yönlendiriyor. Örneğin, akne tedavisinde diyet, sülük tedavisi ve akne mezoterapisini birlikte uygulayarak kalıcı çözüme ulaşıyoruz. Bu çalışma sistemimizde aklıma her zaman İbn-i Sina’nın şu sözü gelir: “Öfke karaciğeri, keder akciğeri, üzüntü mideyi, stres kalp ve beyni, korku ise böbrekleri yorar. Bunlar vücutta artınca ve sürekli ise organ hasta olur.”

NBA CLİNİC

Yenişehir Mah. Arda Sok. no:34/A İzmit

Tel: 0530 614 56 56

I @nba.clinic

www.nbaclinic.com

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # klinik # güzellik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.