19-04-2024 15:12

Sadece bir manevrayla vertigodan kurtulun

2018-09-05    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2018-09-05
.stripslashes($urun->baslik).

Kentimizin en köklü sağlık kuruluşlarından olan Akademi Hastanesi’nde uzun yıllardır uygulanan ‘vertigo’ tedavisi, bu hastalık yüzünden hayatı olumsuz yönde etkilenen pek çok kişiyi sağlığına yeniden kavuşturuyor. Akademi Hastanesi’nde, kulak-burun-boğaz uzmanı Op. Dr. Evren Ay Koç tarafından uygulanan ‘repozisyon manevraları’ yöntemi, hastalığın iyileşmesinde yüzde 90-95 başarı oranıyla uygulanıyor.


Tıp dilinde ‘benin paroksismal pozisyonel vertigo’ denilen ve toplumda görülen vertigo rahatsızlıklarının en sık rastlanan türü olan bu hastalık, şiddetli baş dönmesiyle tanımlanıyor. Başın belli hareketleriyle ortaya çıkan aşırı baş dönmesi halinin nedeni tam olarak bilinmese de bu duruma ani boyun hareketleri, uzun süreli boyun pozisyonları, kafa travması, iç kulak iltihabı gibi durumların neden olduğu sanılıyor.


Vertigo hastalığı hakkında bilgi veren Akademi Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evren Ay Koç, aniden yaşanan bu baş dönmesinin genellikle 1-2 dakika kadar sürdüğünü ancak az görülmekle birlikte bazı atakların bir kaç saat hatta 1-2 güne kadar uzayabildiğini ifade ediyor. Vetigo ataklarında baş dönmesiyle birlikte kulak çınlaması, işitme kaybı, denge kaybına bağlı yürüme zorluğu ve bilincin zayıflaması gibi diğer belirtiler de görülebiliyor.


Op. Dr. Evren Ay Koç, “Atağın şiddetli ve uzun süreli olması halinde mide bulantısı, kusma, aşırı terleme ve/veya anormal göz hareketlerine de rastlanabilir” diyor. Pek çok kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen vertigo hastalığı, Akademi Hastanesi doktorlarınca çok kısa sürede çözüme ulaştırılabiliyor. Akademi Hastanesi’nde uygulanan ‘repozisyon manevraları’ yöntemi ile tedavi süresi oldukça kısalıyor.


Vertigoya sebep olan durumun; iç kulakta bulunan yarım daire kristallerin yerine yerleştirilmesi manevralarıyla düzeltilebildiğini belirten Op. Dr. Evren Ay Koç, “İşlem birkaç dakika içerisinde gerçekleştiriliyor ve yüzde 90-95 arasında başarı sağlanıyor” diyor. Poliklinik şartlarında ve muayene sedyesinde uygulanan ‘repozisyon manevraları’ yönteminde ağrı ve acı da hissedilmiyor.

NASIL ARANDI: #Akademi Hastanesi # Op. Dr. Evren Ay Koç # vertigo #

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.